هفته نامه نیوزویک گزارش داد که پوتین در گفتوگو با خبرنگاران در قزاقستان پروندههای ایالتی و فدرال در آمریکا علیه ترامپ را که برخی از آنها ماه جاری لغو شدند را «تحقیرآمیز» و «روند قضایی بی پایه و اساس» توصیف کرد.
وی در عین حال ترامپ را فردی «باهوش» و «کارکشته» توصیف کرد و گفت که فکر میکند او راه حلی برای بهبود روابط روسیه و آمریکا و پایان دادن به جنگ اوکراین دارد.
به گفته سخنگوی وزارت خارجه قطر این کشور مذاکرات بر سر میانجیگری بین روسیه و اوکراین را آغاز کرده است.
اظهارات پوتین یک روز بعد از آن مطرح شد که ترامپ کیت کلوگ ژنرال بازنشسته را به عنوان دستیار رئیس جمهور و فرستاده ویژه آمریکا در اوکراین و روسیه معرفی کرد.
ان بی سی نیوز نیز در گزارشی در این زمینه نوشت: پوتین آمادگی خود را برای مذاکره با ترامپ اعلام کرد و گفت که اظهارات ترامپ در کارزارهای انتخاباتی درباره اوکراین و احیای روابط با روسیه شایسته توجه است.
ترامپ در کارزارهای انتخاباتی خود مدعی شد در صورتی که در انتخابات پیروز شود ظرف ۲۴ ساعت صلح را در اوکراین برقرار میکند اما از ارائه جزئیاتی درباره چگونگی بزرگترین جنگ زمینی اروپا از زمان جنگ جهانی دوم خودداری کرد.
پوتین در ۱۴ ژوئن (۲۴ تیر) در تشریح شروط خود را برای پایان دادن به جنگ گفت: اوکراین باید جاه طلبیهای خود در ناتو را کنار بگذارد و تمام نیروهای خود را از تمام قلمرو چهار منطقه مورد ادعای روسیه خارج کند. روسیه کنترل کریمه را که در سال ۲۰۱۴ از اوکراین ضمیمه خاک خود کرد، حدود ۸۰ درصد از دونباس - یک منطقه غنی از زغال سنگ و فولاد شامل مناطق دونتسک و لوهانسک - و بیش از ۷۰ درصد از مناطق زاپروژیا و خرسون را در اختیار دارد.
رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.