به گزارش روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کهگیلویه، عبدالکریم عبودی خبر برگزاری آیین افتتاحیه ی مجتمع فرهنگی، کتابخانه و موزه اسناد امام رضا(ع) شهر سوق با حضور حضرت آیت الله ملک حسینی، یدالله رحمانی استاندار و ائمه ی جمعه کهگیلویه و سوق و مسؤولین استانی و شهرستانی و همچنین نماینده آستان قدس رضوی و هیئات همراه، را داد و گفت: بخش و شهر سوق همیشه یکی از قطبهای فرهنگی و هنری در استان بوده و مهد پرورش بسیاری از نخبگان استان بالاخص در زمینهای فرهنگی و هنری بوده است.
وی افزود: کتابخانه و موزه اسناد امام رضا(ع) یکی از مراکز کم نظیر در جنوب کشور میباشد و در این مجتمع ۲۶هزار اثر وجود دارد، ۲۴۰ اثر در موزه تاریخی ۳۱ نسخه نفیس خطی و بیش از ۶۰۰۰ نسخه چاپی و در مجموع ۲۷ هزار سند تاریخی و ۱۵ هزار جلد کتاب در کتابخانه و موزه ی این مجتمع فرهنگی موجود است و جا دارد از بانی این عمل خداپسندانه سید علی موسوی نژاد تشکر کرد که با وقف و منزل شخصی خود، اساس این عمل بزرگ را بنا نهاد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی عنوان کرد: تصمیم برای برگزاری این افتتاحیه باشکوه در جلسه شورای فرهنگی عمومی شهرستان کهگیلویه و بخش سوق مطرح و تصویب شد.
عبدالکریم عبودی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه در پایان ضمن تشکر از همه دستگاهها، ارگانها و نهادهای دولتی و غیر دولتی، هیئات مذهبی و کانون های فرهنگی و هنری مساجد، گفت: کار فرهنگی نیازمند همکاری و همیاری همه دستگاهها میباشد و قطع به یقین اگر همه همدل و یک صدا برای امری قدم برداریم، همه اقشار مردم نیز همگام میشوند و جا دارد از مردم فرهنگ دوست شهر سوق به طور ویژه تشکر و قدردانی کنم که پای کار بودند و ما را همراهی کردند.
آیت الله ملک حسینی با بیان اینکه موزه ای که تعلق به امام رضا علیهالسلام دارد دارای قداست است، افزود: این موزه نتیجهای از اخلاص، عشق و تلاش است.وی از آستان قدس رضوی خواستار تقویت بنیان موزه و توسعه آن شد و افزود: به گونه ای که مردم جنوب بتوانند از آن استفاده کنند.
استاندار استان در این مراسم گفت: امیدواریم آرمانهای شهدا اولویت همه ما باشد.
یدالله رحمانی اظهار داشت: سوق بزرگان زیادی را در دامان خود پرورانده و تحویل کشور داده است که همه منشاء خدمت بوده اند.
رحمانی با قدردانی از موسوی نژاد، بانی این مجتمع ادامه داد: امیدواریم با افتتاح این مجتمع فرهنگی، پرورش چنین افرادی بیشتر شود.
وی گفت: استان ما یک درصد جمعیت و مساحت کشور را دارد و ۵۶ درصد شهرنشین است و ۴۴درصد نیز در روستا زندگی می کنند. وی افزود: ۵۸۹روستا در استان خالی از سکنه هستند و فقط۱۷ روستا بالای ۴۰۰خانوار می باشدکه همین وضعیت اهمیت کار خدمت رسانی را نشان میدهد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تاکیدکرد: باید شاخص های استان بهبود پیداکند و موفقیت ما در گرو همراهی و همدلی همگان است.
استاندار خاطرنشان کرد: در بخش آب وصنعت، آبزی پروری، گردشگری معدن، کشاورزی و جنگل ظرفیت های زیادی وجود دارد و در همین دو ماه برنامه های خوبی جهت سرمایه گذاری انجام شده است.
وی افزود: علیرغم همه تلاش ها، ظرفیت کشاورزی هنوز بالفعل نشده است و توسعه آن باشدت بیشتری انجام خواهد شد.
رحمانی افزود: ۱۰ درصد روان آب های کشور در استان کهگیلویه و بویراحمد است ولی سدها در خروجی استان و مردم استان کمترین بهره را از سدسازی برده اند.
استاندار گفت: سد آبریز و سد تنگ سرخ در دستور کار ماست و آبریز بیش از ۲۲ هزار هکتار از اراضی کهگیلویه و چرام را آبیاری می کند که نقش مهمی در اشتغال دارد.
وی ادامه داد: اولویت توسعه در دنیای کنونی اقتصاد دانش بنیان است و در استان به نسبت ظرفیت ها قابل قبول نیست. وی گفت: شکوفایی منابع استانی قابلیت زیادی دارد و کهگیلویه و بویراحمد در سطح کشور نیروهای توانمندی دارد.
یدالله رحمانی با قدردانی از موسوی نژاد واقف این مجتمع گفت: این مجتمع کار ارزشمندی است و قطب فرهنگی جنوب و غرب کشور می باشد.
وی بیان داشت: در این مجتمع ۲۶هزار اثر وجوددارد، ۲۴۰ اثر در موزه تاریخی ۳۱نسخه نفیس خطی وبیش از ۶۰۰۰نسخه چاپی است و ماهیت آن فرهنگی است و خوشبختانه اولین موقوفه فرهنگی در استان است.
رحمانی تصریح کرد: ما خادم امام رضا(ع) هستیم و تعامل با استان قدس رضوی بیشتر خواهد شد.
وی با بیان اینکه دولت وفاق ملی پیگیر مشکلات همه مردم است، افزود: شبکه راهها در جهت خدمات رسانی به مردم در دستور کار است و بیشترین پیگیری ها هم دراین حوزه است.
استاندار استان به نشست خود با نمایندگان اشاره کرد و افزود: رسالت دولت وفاق ملی پیگیری مشکلات در تمامی حوزه ها است.