مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۱۹۷۷ با تصویب قطعنامه (۳۲/۴۰ B) خواستار تعیین روز ۲۹ نوامبر (۹ آذر) بهعنوان روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین شد؛ مجمع عمومی سازمان ملل در چنین روزی در سال ۱۹۴۷ با قطعنامه ۱۸۱ (II) تقسیم فلسطین را تصویب کرده بود.
در عین حال، مجمع عمومی سازمان ملل با تصویب قطعنامه ۶۰/۳۷ در اول دسامبر ۲۰۰۵ (۱۰ آذر ۱۳۸۴)، از کمیته اعمال حقوق مسلم مردم فلسطین و بخش حقوق فلسطین بهعنوان بخشی از گرامیداشت روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین در ۲۹ نوامبر، خواست تا به سازماندهی نمایشگاه سالانه خود یا یک رویداد فرهنگی با همکاری هیئت ناظر دائم فلسطین در سازمان ملل ادامه دهد.
قطعنامه گرامیداشت روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین، کشورهای عضو را نیز تشویق میکند که به حمایت و تبلیغات گسترده از برگزاری روز همبستگی ادامه دهند.
مردم فلسطین از غزه تا کرانه باختری طی بیش از یک سال گذشته با موج تشدیدشدهای از جنایتهای رژیم صهیونیستی مواجه شدند؛ این جنایتها که بهتازگی به صدور حکم بازداشت سران صهیونیست ازسوی دیوان بینالمللی کیفری منجر شد، با حماتیهای سیاسی و تسلیحاتی کشورهای غربی و در راس آنها آمریکا همچنان ادامه دارد.
آمارهای رسیده از غزه، از وقوع جنایتی هولناک حکایت دارند؛ شمار شهدا، مجروحان، افراد قطع عضوشده، امدادگران قتلعامشده، ساختمانهای ویرانشده، .... عمق فاجعه در این منطقه تحت محاصره را نشان میدهد؛ در عین حال، گزارشهای متعدد از جنایتهای جاری در کرانه باختری بیش از هر زمانی نگرانکننده شدهاند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل با انتشار پیامی به مناسبت روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین گفت: همهساله در چنین روزی، جامعه جهانی برای حفظ کرامت، حقوق، عدالت و تعیین سرنوشت مردم فلسطین به همبستگی با این مردم میایستد؛ این در حالی است که بزرگداشت امسال بهویژه دردناک است، زیرا اهداف اسایی این رویداد بیش از هر زمانی دور از دسترس به نظر میرسند.
وی با تاکید بر اینکه، هیچچیز مجازات دستهجمعی مردم فلسطین را توجیه نمیکند، اظهار کرد: پس از گذشت بیش از یک سال، غزه ویران شده است؛ براساس گزارشها، بیش از ۴۳ هزار فلسطینی، بیشتر زنان و کودکان، قتلعام شده اند و بحران انسانی روز به روز بدتر میشود؛ این وحشتناک و غیرقابل توجیه است.
گوترش با اشاره به وضعیت فلسطینیها در کرانه باختری، تصریح کرد: در کرانه باختری اشغالی، ازجمله قدس شرقی، عملیات نظامی اسرائیل، توسعه شهرکها، تخلیه، تخریب، خشونت شهرکنشینان و تهدید به الحاق، درد و بیعدالتی بیشتری را به دنبال دارد.
- بیشتر بخوانید:
- جنگ غزه و شکلگیری جنبش جهانی همبستگی با فلسطین
- پیام سخنگوی وزارت امور خارجه به مناسبت روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین
دبیرکل سازمان ملل با بیان اینکه زمان آتشبس فوری در غزه فرا رسیده است، گفت: پایان دادن به اشغال غیرقانونی سرزمین فلسطین که ازسوی دیوان بینالمللی دادگستری و مجمع عمومی تایید شده است و پیشرفت غیرقابل برگشت به سمت راهحل مطابق با قوانین بینالمللی و قطعنامههای مربوطه سازمان ملل فرا رسیده است.
وی همچنین ضمن ضروری خواندن حمایت کامل از کمکهای بشردوستانه برای مردم فلسطین بهویژه از طریق آنروا (آژانس کاریابی و خدماترسانی سازمان ملل به آوارگان فلسطینی) گفت: آنروا یک مسیر نجاتبخش غیرقابل جایگزینی برای کمک به میلیونها فلسطینی است؛ سازمان ملل به همبستگی با مردم فلسطین و حقوق مسلم آنها برای زندگی در صلح، امنیت و عزت ادامه خواهد داد.
در حالی که جنایتهای مداوم و مکرر رژیم صهیونیستی طی دهههای گذشته همواره زندگی مردم فلسطینی را با رنج و درد و بیعدالتی مواجه کرده است، ۲۹ نوامبر همواره روزنه امیدی برای پایان یافتن این رنج و توجه جهانی به حقوق بشری مردم فلسطین است.
روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین بیش از یک تاریخ صرف در تقویم است؛ این روز، یک فراخوان جهانی برای اقدام است؛ در حالی که این روز بر راهحلهای سیاسی بلندمدت تمرکز میکند، نیازهای فوری بشردوستانه فلسطینیها را نیز برجسته میکند.
انتهای پیام/