به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، گل شیرازی در حاشیه بازدید غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی از این کارخانه گفت: طرحی که قرار است بزرگترین طرح صنعتی شرق کشور باشد، معطل مجوزهای صدور و تمدید است و از دستگاههای مرتبط تقاضا میکنیم در این خصوص تسهیلگری کنند.
وی با بیان اینکه موضوعات درون استانی باید توسط دستگاهها حل شود، افزود: تاکنون ۱۷۰ میلیون یورو هزینه شده است و برای تمدید برخی مجوزها، معطل دیوانسالاریهای (بروکراسی) اداری هستیم.
او ادامه داد: همچنین برای طرح انتقال شبکه برق، در هفت کیلومتر از اراضی باید تغییر کاربری انجام شود و همزمان حدود ۵۰ کیلومتر خط انتقال پساب که صدور مجوز بخشی از آن بر عهده ادارات راهداری و بخشی هم وظیفه اداره منابع طبیعی است که اگر این دستگاههای اجرایی همراهی کنند، زیرساختها در موعد مقرر فراهم میشود.
گل شیرازی با اشاره به فعالیت ۲۳۰ نفر در این کارخانه و ۴۴ کارگاه بیرونی دیگر، افزود: مهمترین بخش این کارخانه کمپرسورها هستند که سال ۹۷ هزینه خرید آن به طرف آلمانی پرداخت و کمپرسورها تحویل شده است، اما هنوز معطل صدور مجوزها هستیم.
استاندار: زنجیره تولید فولاد در خراسان رضوی باید تکمیل شود
در ادامه موانع موجود بر سر راه ساخت کارخانه فولاد تربت حیدریه در نشست استاندار خراسان رضوی با مدیران طرح مورد بررسی قرار گرفت.
مظفری در این جلسه تاکید کرد: زنجیره تولید فولاد در خراسان رضوی باید تکمیل شود.
وی تصریح کرد: به هیچ عنوان پذیرفته نیست که محصولات خام تولیدی از خراسان رضوی خارج شود، بنابراین همه ظرفیتهای استان باید پای کار باشند تا زنجیره تولید کامل شود.
این مسئول ادامه داد: در شرق کشور و در استان خراسان رضوی به علت وجود معادن سنگان خواف، مهمترین اولویت تکمیل زنجیره تولید فولاد و ارزش افزوده این محصول جهانی است.
استاندار خراسان رضوی متذکر شد: باید طرحهای مهم و کلیدی استان را فهرست گذاری و اولویتبندی کنیم، هرچند بخشی از مشکلات این طرح ها، ملی است و باید به سراغ سیستم مرکزی رفت تا بتوان این طرحها را پیگیری کنیم.
مدیرعامل کارخانه فولاد رخ تربتحیدریه بهمن ماه ۱۴۰۲ را تاریخ افتتاح مرحله (فاز) سرد این کارخانه اعلام کردهبود و در روز بازدید استاندار خراسان رضوی، مجدد ۱۲ ماه آینده را موعود افتتاح اعلام کرد.
این در حالی است که هنوز یک متر از خط انتقال ۵۰ کیلومتری پساب تربت حیدریه به این کارخانه، به عنوان منبع تأمین آب آن، انجام نشده است
طرح فولاد تربت حیدریه برای تولید ۱.۸۵ میلیون تن آهن اسفنجی و ۱.۴ میلیون تن تختال (Slab) فولادی در زمینی دست نخورده به مساحت ۵۵۰ هکتار در اراضی حسین آباد واقع در ۳۵ کیلومتری شمال شهرستان تربت حیدریه اجرایی خواهد شد.
قرارداد این طرح در سال ۱۴۰۰ با یک شرکت ایرانی منعقد و مسئولیت همراهی در مدیریت طرح و نظارت بر اجرا شامل مرور مدارک فنی، بازرسی فنی، نظارت کارگاهی و نظارت عالیه فنی و قراردادی و همچنین همراهی با کارفرما در تامین مالی بر عهده یک شرکت ایرانی قرار گرفت.
علاوه بر ساخت یک مجتمع فولادسازی در منطقه به عنوان اصلیترین هدف، اشتغالزایی، توسعه صنعتی منطقه و افزایش توان پیمانکاران داخلی در زمینههای مهندسی از جمله اهداف دیگر این طرح ذکر شده است.