شناسهٔ خبر: 69996853 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: انتخاب | لینک خبر

سدهای گلستان به خشکی رسید

با وجود بارش‌های نسبتاً موثری که در مهرماه در گلستان رخ داده اما ذخیره آبی این استان در وضعیت نگران‌کننده‌ای قرار دارد و تنها ۱۶ درصد از ظرفیت‌های سدهای استان آبگیری شده است.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
تسنیم: با وجود بارش‌های نسبتاً موثری که در مهرماه در گلستان رخ داده اما ذخیره آبی این استان در وضعیت نگران‌کننده‌ای قرار دارد و تنها ۱۶ درصد از ظرفیت‌های سدهای استان آبگیری شده است.
 
 هرچند سال آبی جاری با بارش‌های نسبتاً خوبی آغاز شد اما تقریباً از نیمه دوم آبان ماه تا کنون بارش چندانی در استان گلستان اتفاق نیفتاده است. کاهش بارش‌ها منجر به پایین آمدن آورد رودخانه‌ها و ذخیره‌سازی آب در پشت سدهای استان شده است.
 
این در حالی است که طبق پیش بینی پژوهشگاه اقلیم شناسی در برخی از ماه‌های پیش روی شاهد کاهش بارش‌ها از حد نرمال خواهیم بود. این اتفاق می‌تواند شرایط را برای گلستان که اقتصاد اغلب مردم آن وابسته به بخش کشاورزی است سخت‌تر و بغرنج‌تر می‌کند.
 
در استان گلستان 14 سد مخزنی کوچک و بزرگ با حجم ذخیره‌سازی 240 میلیون مترمکعب وجود دارد که  در حال حاضر تنها حدود 38 میلیون متر مکعب آب در پشت سدها ذخیره شده است.
 
به دلیل کاهش نزولات جوی و روان آب‌ها، از ابتدای سال آبی تاکنون تنها 16 درصد حجم سدهای استان آبگیری شده است که البته نسبت به سال آبی گذشته که میزان آبگیری سدهای استان در همین تاریخ 10 درصد بوده است، کمی افزایش دارد اما همچنان در شرایط خشکسالی قرار داریم.
 
سدهای مهم و بزرگ استان از جمله سدهای بوستان، گلستان و وشمگیر هم وضعیت خوبی ندارند اما سد نگارستان حدود 44.5 درصد ظرفیت آن آبگیری شده است.
 
 21.5 درصد ظرفیت سد بوستان سال گذشته آبگیری شده بود که اکنون به 34.7 درصد رسیده اما سد گلستان که سال گذشته 22.9 درصد ظرفیت آن آب داشت الان به 9.5 درصد کاهش پیدا کرده است. سد وشمپیر نیز سال گذشته 5.1 درصد از ظرفیت حجم آن آبگیری شده بود که در حال حاضر تنها 1.22 درصد ظرفیت این سد آب دارد.
 
سد نگارستان که سال گذشته 15.1 درصد ذخیره آبی داشت اکنون با افزایش قابل توجه به 44.5 درصد رسیده است. در حال حاضر 21.5 درصد از حجم سد کوثر آبگیری شده در حالیکه ذخیره سال گذشته این سد در مقطع کنونی 8.6 درصد ظرفیت بود. اما سد دانشمند با کاهش آبگیری مواجه شده و از 12.5 درصد پارسال به 9.4 درصد رسیده است.
 
وضعیت در سدهای آلماگل و آلاگل هرچند نسبت به سال قبل بهتر شده اما همچنان کمتر از یک چهارم ظرفیت آنها آبگیری شده است تا جایی که تنها 9.1 درصد حجم آلاگل آب دارد ولی آلماگل نیز 40 درصد ظرفیتش آبگیری شده است. 
 
همچنین ذخیره آبی سدهای کوچکی مانند شهید چمران، شهید ایمری، کرند، دستغیب و قربانی نیز صفر گزارش شده و خالی از آب است.
لینک کوتاه کپی لینک