شناسهٔ خبر: 69992135 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفا آنلاین | لینک خبر

چرا کودکان چاق کمتر یاد می‌گیرند؟

با کودکان زیادی مواجه هستیم که در محیط‌های آموزشی نگران وعده‌های غذایی مورد علاقه‌شان هستند که مادرشان برای آنها در نظر گرفته است. این نگرانی باعث می‌شود که توجهات محیطی کودک کاهش پیدا کند.

صاحب‌خبر -

شفاآنلاین: سلامت > نگاه به چاقی کودکان از حوزه روانشناختی به آن‌ها و خانواده‌هایشان کمک می‌کند تا افکار و رفتار‌های ناسالم مرتبط با غذاخوردن و تحرک را شناسایی و اصلاح کنند، الگو‌های غذایی سالم‌تری هم داشته باشند.

به گزارش  شفا آنلاین : دنکته‌ای که آسیه خالقی، روانشناس کودک هم آن را تایید می‌کند و می‌گوید: به طور کلی مغز فرمانده بدن است و زمانی که فرد دچار چاقی می‌شود، نه تنها مغز او که کل سیستم بدن تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

خالقی در گفتگو با همشهری درباره دلیلی که هوش کودکان به دلیل چاقی تهدید می‌شود، به نکته جالبی اشاره می‌کند و توضیحات بیشتری درباره وضعیت این افراد دارد.

زمان طولانی دریافت علائم سیری

به گفته این روانشناس، هوش دو قسمت است، بخش ارثی و ژنتیکی (هوش سیال) و بخش آموزشی (هوش متبلور). در بخش دوم، آی‌کیو تخت تاثیر آموزش‌های محیطی، آنچه والدین به کودک می‌آموزند و ... قرار دارد. آی‌کیو شامل هر دو می‌شود و هم کلامی و غیرکلامی است. هوش ژنتیکی ارثی افراد هم در فهرست غیرکلامی‌ها قرار می‌گیرد.

او در توضیح بیشتر بیان می‌کند: زمانی که یک کودک دچار اضافه وزن یا چاقی می‌شود، به مانند سایر افراد سیستم بدنی او دچار تغییرات می‌شوند. حجم معده این کودکان بیشتر است و علائم سیری به مغز آن‌ها دیرتر ارسال می‌شود تا دست از غذا بکشند. البته بدن سلول‌های هوشمند دارد و این شرایط را مدیریت می‌کند، اما به هر صورت اختلالاتی در بدن رخ می‌دهد.