شناسهٔ خبر: 69991954 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد:

اجرای طرح بالندگی ۴۰۰۰ حافظ قرآن در یزد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد به بیان اقدامات صورت‌گرفته در حوزه قرآنی پرداخت و گفت: به تأسی از «طرح ۴ هزار شهید ۴ هزار حافظ قرآن کریم» در استان یزد، اکنون «طرح ۴۰ هزار حافظ ۴۰ هزار شهید» در سطح کشور در حال اجرا است.

صاحب‌خبر -

احسان عابدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در یزد اظهار کرد: از بدو حضور در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سعی شد تا به‌تمامی حوزه‌های مربوط به این مجموعه توجه یکسانی شود، در این راستا نخستین جلسه کاری ما نیز با مؤسسات قرآنی بود، در آن نشست فعالان عرصه قرآنی به بیان مسائل و مشکلاتشان پرداختند.

وی افزود: به فعالان عرصه قرآنی متعهد شدیم تا حوزه قرآنی را رها نکنیم از طرفی نیز بیان کردیم که سیاست ما تعدد برنامه، نبود کیفیت و اثرگذاری نیست، خوشبختانه این سیاست ما مورد استقبال مؤسسات و فعالان قرآنی قرار گرفت، بنابراین ابتکار عمل را به آن‌ها سپردیم تا طرح‌های اساسی و زیربنایی را ارائه کنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد و اسلامی استان یزد گفت: طرح‌های متعددی توسط جامعه قرآنی ارائه شد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به طرح تربیت ۴ هزار حافظ قرآن کریم اشاره کرد، استدلال ما برای حمایت همه‌جانبه از این طرح این بود که تلاش برای حفظ قرآن کریم نه‌تنها مسائلی همچون روخوانی، روان‌خوانی و صحیح‌خوانی قرآن کریم را به‌دنبال دارد؛ بلکه بستری برای تدبر و تعمق در آیات قرآن کریم را فراهم می‌سازد، فارغ از همه این‌ها معتقدیم نفس ارتباط شخص با قرآن کریم، ورق زدن قرآن و حتی نگاه‌کردن به آیات قرآن کریم برکاتی دارد.

عابدی ادامه داد: طرح بزرگ بالندگی ۴ هزار حافظ قرآن کریم به پاس آرمان ۴ هزار شهید استان یزد با همکاری و همراهی اتحادیه قرآنی یزد آغاز به کارکرد و حدود ۱۰۰ میلیارد ریال به این طرح کمک شد، البته تنها به کمک‌های مادی اکتفا نکردیم و از جایگاه حقوقی اداره کل و شورای فرهنگ عمومی برای ایفای نقش سایر نهادهای فرهنگی استان نیز استفاده شد تا از همه ظرفیت‌های موجود برای تحقق این طرح استفاده شود.

وی عنوان کرد: طرح به‌نحوی پیش رفت که امروز شاهد الگوبرداری نهادهای بالادستی از این طرح هستیم و طرح ۴۰ هزار حافظ ۴۰ هزار شهید در سطح کشور در حال اجرا است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد با اشاره به برگزاری سه نمایشگاه قرآن و عترت در سال‌های اخیر گفت: نمایشگاه‌های قرآن کریم نمایه‌ای از عملکرد مؤسسات و فعالان قرآنی به شمار می‌روند، غرفه‌داری مؤسسات قرآنی و معرفی برنامه‌های خود به بازدیدکنندگان، عرضه محصولات دیجیتال حوزه قرآنی، نمایش آثار هنری مرتبط با قرآن کریم و عرضه کتب تخصصی قرآنی از مهم‌ترین رخدادهای این نمایشگاه‌ها بوده و موجب هم‌افزایی و ایجاد انگیزه در جامعه قرآنی شده است.

عابدی با بیان لزوم آموزش صحیح آموزه‌های قرآنی به نسل جوان بیان کرد: در حوزه آموزش نیز اقدامات متعددی صورت گرفت که بخش عمده آن مربوط به تربیت مربی تخصصی در حوزه قرآن و عترت بوده است، دلیل تمرکز ما بر مسئله تربیت مربی تخصصی مراجعات پرتعداد مراکز فرهنگی مردمی برای اعزام مربی تخصصی از سوی اداره کل بود، بسیاری از مراکز مردمی از جمله هیئت‌ها، مساجد به‌دنبال مدرس و مربی تخصصی بودند که ساماندهی این مسئله از توان اداره کل خارج بود.

وی گفت: البته که سیاست ما نیز دولتی و اداری کردن فرایندهای برآمده از دل مردم نبود، چرا که معتقدیم اگر مردم به صحنه بیایند، توفیقات بیشتری حاصل می‌شود، بر همین اساس در یک سلسله دوره با مشارکت مؤسسات قرآنی شهرستان‌های استان نسبت به تربیت مربی تخصصی قرآن کریم، صحیفه سجادیه، نهج‌البلاغه اقدام کردیم، البته در کنار دوره‌های تربیت مربی به توانمندسازی مربیان و مدرسان قرآن کریم شاغل در سطح مدارس نیز توجه داشتیم و با همکاری اتحادیه قرآنی کارگاه «بررسی اصول و رسم‌الخط مصحف جمهوری اسلامی» برگزار شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه تصریح کرد: ورود نکردن اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد به معنای نظارت نکردن بر عملکرد آن‌ها نیست، در حال حاضر ۸۵ مؤسسه قرآنی دارای پروانه فعالیت هستند که ۲۱ مورد از این تعداد از سال ۱۴۰۰ صادر شده است، در سال‌های اخیر سعی کردیم با اعطای پروانه فعالیت به مجموعه‌هایی که به‌صورت مردمی و خودجوش فعالیت می‌کردند اجرای استانداردهای لازم را رعایت و وظیفه نظارتی خود را پیگیری کنیم، همچنین مجموعه‌ها را وارد فرایندهای اداری زمان‌بر و معیوب نکنیم.

عابدی در ادامه ضمن اشاره به لزوم استفاده از رسانه در راستای تبلیغ و ترویج قرآن و عترت گفت: عصر ما زمانه رسانه است، این اقتضای زمانه اجتناب‌ناپذیر است و اگر به‌جای مقابله و نادیده‌گرفتن با آن همراه شویم اتفاقات مثبتی ثبت می‌شود و حتی می‌توان از این ظرفیت‌ها در راستای اهداف متعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی استفاده کرد.

وی گفت: با توجه به اینکه ما در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی علاوه‌بر مباحث قرآن و عترت افتخار خدمت به فعالان رسانه‌ای و هنرمندان فیلم‌سازی را هم داریم، این مسئله بستر مناسبی برای خلق آثار مشترک بود. به همین منظور با همکاری گروه‌های هنری و رسانه‌ای و همکارانم در گروه امور قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد به‌سوی تولیدات هنری و رسانه‌ای حرکت کردیم و ماحصل آن تولید نماهنگ‌های جذابی همچون «پاشو وضو بگیر» «قرارگاه ایمانی» و «جمع‌خوانی قرآن» بوده است.