به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، احمدرضا منشوری در گفتوگو با رسانهها اظهار کرد: مقاومسازی در بسیج، از چند راه میتواند ایجاد شود، یکی از روشها آموزش و آگاهی بخشی به ویژه در زمینههای. تهدیدهای نوظهور و چگونگی مقابله با آن است؛ به طور مثال هوش مصنوعی یا کوانتوم یا دیپک مزایایی دارند و در عین حال میتوانند مضر هم باشند، از این رو بسیج امروز باید با تمام اطلاعاتی که به دست میآورد، علوم جدید نیز را بیاموزد.
وی افزود: ایجاد شبکهسازی جهت ارتباط قوی، هم از نظر فکری و هم از نظر عملی. یکی از شاخههای اصلی مقاومسازی در بسیج است.
معاون هماهنگکننده سپاه قدس گیلان خاطرنشان کرد: تمرین و آمادهسازی و اجرای رزمایش برای تجربه فردی و جمعی یکی دیگر از مواردی است، که باید در مقاومسازی به آن اهمیت دهیم، اما از نظر عمومی کردن منطق بسیج، با ترویج فرهنگ مقاومت و دفاع مقدس فرهنگسازی کرده و میکنیم، اما این فرهنگسازی باید گسترش پیدا کند.
منشوری با بیان اینکه برگزاری رویدادها و مسابقات و برنامههای انگیزشی برای افزایش مشارکت مردم همواره در دستور کار بسیج قرار دارد، تصریح کرد: به منظور آشنایی با نیازهای مردم و مشکلات جامعه، با مردم ارتباط مستقیم و مستمر داریم.
وی گفت: باید گزارش عملکرد بسیج را به مردم ارائه کنیم، اما در این زمینه ضعیف عمل کردهایم از اینرو عملکرد بسیج باید به صورت سالانه به مردم اطلاعرسانی شود.
معاون هماهنگکننده سپاه قدس با اشاره به تقویت روحیه و حفظ انسجام و همبستگی بسیج با مردم و مردم با بسیج تاکید کرد: هر چقدر کار را با مردم پیش ببریم موفقیت بیشتری حاصل میشود.
منشوری با بیان اینکه محتوای آموزشی و تربیتی برای افزایش آگاهی و تقویت بنیان فکری مردم تولید میکنیم، گفت: بسیج با راهاندازی رسانههای مختلف، تولید محتوا چندرسانهای همچون فیلم، مستند و سرود، پیام فرهنگی خود را به مخاطب منتقل میکند.
وی افزود: بسیج با تهیه و اجرای برنامههای فرهنگی و رویدادهایی همچون جشنوارهها، نمایشگاهها. اردوهای فرهنگی تربیتی زیارتی. راهیان نور، راهیان پیشرفت، راهیان حاج قاسم، مدرسه عشق. جلوههای عاشقی. جشنواره ملی و بینالمللی حریم رسالت بانوان، مفاهیم و محتوای مطلوبی اختیار مردم و بسیجیان قرار میدهد.
وی ادامه داد: تولید و انتشار کتاب و کتابهایی که مربوط به جبهه مقاومت و هشت سال دفاع مقدس و همچنین خاطرات شهدا و رزمندگان و وصیت نامههای شهدا از برنامههای بسیج است.
معاون هماهنگکننده سپاه قدس گیلان با بیان اینکه بسیج امروز یک شبکه فعال در بین جوانان است، گفت: بسیج اکنون با رسانههای بینالمللی رقابت میکند و رسانههای معاند را میکوبد و از بین میبرد.
منشوری با بیان اینکه بسیج امروز به سوی خلاقیت و نوآوری در مبارزه با جنگ نرم هوشیار وارد شده و پیروز میشود، افزود: بسیج به عنوان یک نهاد فرهنگی، هنری و اجتماعی از ابزارهای مختلف ازجمله زبان هنر و فضای مجازی. برای ترویج فرهنگ بسیجی استفاده میکند.
وی با بیان اینکه بسیج هنرمندان در شاخههای مختلف هنر ازجمله سینما، تئاتر، موسیقی، شعر، سرود و هنرهای تجسمی فعالیت میکند، تصریح کرد: برای تشویق هنرمندان به خلق آثار مرتبط جشنواره مسابقات هنری و برنامههای خوبی تدارک دیده و افراد مستعد را شناسایی میکنیم.
معاون هماهنگکننده سپاه قدس گیلان با اشاره به فعالیت بسیج در فضای مجاری گفت: امروزه با استفاده از شبکههای اجتماعی، سایتها. پلتفرمهای آنلاین. محتوای متنوع و مناسبی را جهت اطلاعرسانی. آموزش تربیت و ترویج فرهنگ بسیجی تولید و منتشر میکنیم که شامل مقالات، ویدئوهای آموزشی و انگیزشی، پوسترها، بیانیهها. اینفوگرافیکها و یا رویدادهای آنلاین همچون برگزاری نشستهای آنلاین، جلسات گفتوگو با موضوعات فرهنگی و اجتماعی و هنری است.
منشوری تاکید کرد: بسیج قطعاً نقش مهمی در بهبود شرایط زندگی مردم در مناطق کم برخوردار دارد و از جمله اقداماتی که بسیج انجام داده است، که میتوان به ساخت و بازسازی زیرساختها شامل مدارس، مساجد، راههای روستایی، خانههای محرومان، پل و پروژههای آبرسانی که موجب بهبود وضعیت مردم میشود، اشاره کرد.
وی ادامه داد: ارائه خدمات پزشکی و بهداشتی و برپایی اردوهای جهادی پزشکی. اعزام تیمهای پزشکی به مناطق محروم، ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، توسعه اشتغال و کارآفرینی و فرصتهای شغلی بسیاری را سالانه در اختیار بسیجیان قرار میدهیم.
معاون هماهنگکننده سپاه قدس گیلان خاطرنشان کرد: کشاورزی و دامپروری، ارائه آموزشهای لازم، حمایت از کشاورزان و دامداران برای بهبود تولیدات و افزایش بهرهوری انجام میشود.
منشوری گفت: طرحهایی شامل افتتاح مسکن محرومان ۷۹ واحد به ارزش ۳۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان، افتتاح مدرسه ۲ کلاسه دو واحد به ارزش چهار میلیارد تومان. پروژه آبرسانی در سه شهرستان رودبار، تالش و سیاهکل به ارزش ۶۰ میلیارد تومان که ۱۱۸۰ کیلومتر انجام شده، احداث یک دهنه پل در شهرستان تالش به ارزش ۶۰۰ میلیون تومان، احداث مخزن و چاه آب به تعداد ۲۳ باب در شهرستانهای استان، احداث شش چمن مصنوعی به ارزش ۱۴ میلیارد تومان، احداث و تکمیل ۲۰ سوله ورزشی با اعتباری بالغ بر ۴۱ میلیارد تومان، تکمیل و بهرهبرداری از استخر شهدای بسیج رشت به ارزش ۱۰ میلیارد تومان, تکمیل و تجهیز مرکز آفرینشهای فرهنگی و هنری بسیج به ارزش ۲ میلیارد تومان، احداث و تکمیل سالن همایش بندرانزلی به ارزش شش میلیارد تومان. احداث و تکمیل هشت حوزه مقاومت به ارزش ۱۱ میلیارد تومان، احداث ۲۵۶ پایگاه مقاومت به ارزش ۱۰ میلیارد تومان و احداث و تجهیز مرکز درمانی امام علی النقی (ع) در تالش به ارزش ۱۲ میلیارد تومان اجرا شده است.
وی اضافه کرد: ۲ هزار بسته لوازمالتحریر، هزار سری جهیزیه، ۲۲۰ هزار بسته کمکهای مومنانه و ۴۶۲۵ دست کفش و لباس در اختیار افراد کم برخوردار قرار گرفته است.
معاون هماهنگکننده سپاه قدس گیلان با اشاره به ایجاد اشتغال در استان گفت: افرادی که به دنبال اشتغال هستند باید با داشتن مدرک فنیوحرفه ای در سایت ثبتنام کنند؛ سپس طرح آنها از طریق سایت مورد بررسی قرار میگیرد و در صورت پذیرش و تأیید به متقاضی اعلام میشود.
منشوری خاطرنشان کرد: در یک سال گذشته ۲۷۵ میلیارد و ۵۰۰ تومان وام اشتغال به ۱۷۱۶ نفر از متقاضیان در حوزههای کشاورزی, صنعت, دامداری, آبزیان, باغداری, مشاغل خانگی و صنایع دستی اعطا شده و اکنون مشغول به کار هستند.
وی اظهار کرد: بسیج در راستای شعار سال اقداماتی در جهت حمایت از کارآفرینان واحدهای تولیدی از طریق اعطا تسهیلات مالی, آموزش و مشاوره حمایت و راهاندازی نمایشگاهها و بازارچههای محلی برای ایجاد فرصت فروش برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است و در راستای ترویج و حمایت از مصرف کالاهای ایرانی، حمایت از صنایع و مشاغل خانگی، وامهای خرد به متقاضیان اعطا میشود تا صنایع و مشاغل توسعه پیدا کنند.
معاون هماهنگکننده سپاه قدس گفت: اجرای پروژههای عمرانی جهادی و عمرانی از طریق نیروی انسانی و نیروی جهادی بهبود کیفیت محصولات، افزایش مهارت افزایی حمایت از فنآوریهای نوین و دانشبنیان توسعه و تولید محصولات کشاورزی، درخت و باغداری ازجمله خدماتی است که توسط بسیج ارائه میشود.
منشوری افزود: آنچه باعث بهبود عملکرد یک کارخانه، شرکت یا مؤسسه، میشود مصرف تولید داخلی است، از این رو اولین موضوع در این رابطه، حمایت از تولیدات داخلی است و بسیج نیز از تولید داخلی حمایت میکند.
وی تصریح کرد: کارآفرینی و ایجاد اشتغال برای مردم، توسعه صنایع کوچک و متوسط، حمایت از فعالیتهای دانش بنیان، تقویت زیرساختهای کشاورزی، آزمایش خاک، نوع محصول, نوع کود، زمان مصرف و میزان مصرف با کمک مهندسان، پشتیبانی از نهادهای محلی و حمایت مادی و معنوی از تعاونیها تا حصول نتیجه، از دیگر اقدامات بسیج است.
معاون هماهنگکننده سپاه قدس، پشتیبانی و توسعه صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی و دامی و باغی، آموزش و توانمندسازی نیروی کار را از دیگر اقدامات بسیج برشمرد و گفت: از هفته بسیج سال گذشته تاکنون به منظور طرح ویزیت رایگان از طریق بسیج جامعه پزشکی تعداد ۱۵۷ نفر پزشک عمومی, ۱۵۵ نفر پزشک متخصص و تعداد ۴۰ نفر دندانپزشک و ۲۰۰ نفر پیراپزشکی به ۱۳۵ منطقه اعزام شدهاند و طی این مدت، ۳۱ هزار و ۱۵۱ مورد به مردم خدمات ارائه شده است.
منشوری با بیان اینکه ارتقای خدمات در گرو علم، فرهنگ، دانش و اعتقاد به فرصت است، گفت: بسیج از ظرفیت نخبگان در دانشگاههای علمی، فرهنگی، روانشناسی، مردم شناسی و مهندسی استفاده میکند.
وی تصریح کرد: در ساخت مسکن برای محرومان تعدادی از مهندسان جهادی و در زمینه اجتماعی نیز تعداد از روحانیون و دانشگاهیان در حال فعالیت هستند و در زمینه پژوهش نیز نخبگان کارآفرین و مخترع و دانش بنیان با بسیج همکاری دارند.
وی اضافه کرد: نخبگان به عنوان یک نیروی متخصص گاهی به صورت فکری و گاهی به صورت میدانی و عملیاتی در اقدامات راهبردی بسیج مورد استفاده قرار میگیرند.