شناسهٔ خبر: 69986756 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

علوی: ۵ نهاد از جشنواره فیلم‌های ورزشی حمایت کردند/ وزارت ورزش حامی جوایز جشنواره

دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ورزشی گفت: نهادهای سازمان سینمایی، شهرداری تهران، پارالمپیک، وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک در کنار هم قرار گرفتند تا این جشنواره را برگزار کنیم. دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ورزشی گفت: نهادهای سازمان سینمایی، شهرداری تهران، پارالمپیک، وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک در کنار هم قرار گرفتند تا این جشنواره را برگزار کنیم.

صاحب‌خبر -

سیدمجتبی علوی؛ دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ورزشی در گفتگو با خبرنگار فرهنگ و هنر برنا درخصوص رویکرد کلی این جشنواره بیان کرد: همانطور که از نام این جشنواره پیدا است، ساخته‌ها و تولیدات فیلمسازان در حوزه ورزش برای کارکرد خود ورزش در جامعه است. هر اتفاقی یک رویکرد فرهنگی دارد و ورزش هم با عنوان فرهنگی عجین است. حتی باشگاه‌های ما با عنوان فرهنگی-ورزشی هستند.

وی ادامه داد: استمداد گرفتن از هنر و پدیده‌ای به نام سینما، تلویزیون و رسانه در جهت تبلیغ ورزش و اهداف آن خواهد بود. همانطور که هر کاری نیاز به نشان دادن، دارد ورزش هم نیاز به ترویج دارد. روح ورزش در جوانمردی، انسانیت و اخلاق است. ورزشکارانی که به این قضیه اهتمام دارند، مسلما در تاریخ ماندگارتر هستند. مانند پوریای ولی، تختی و ورزشکاران حال حاضری که ما داریم. جامعه ما باید به سمت الگوسازی برای نسل آینده برود برای اینکه به سمت ورزش بیایند و از ناهنجاری‌های پیرامون محیط زندگی برحذر باشند. برای این الگوسازی می‌توان از مدیوم سینما و مدیای بزرگ جهان شمول استفاده کرد.

دبیر جشنواره بیان کرد: حدود ۴۵ سال قبل کمیته بین‌المللی المپیک در دنیا یک فدراسیونی را مانند همین فدراسیون‌های امروز مثل فدراسیون کشتی، والیبال و ... با نام انحصاری FICTS (فدراسیون جهانی فیلم و تلویزیون ورزشی) تشکیل داده که کارکرد آن دوستی، انسانیت و رفاقت در کنار رقابت است. کمیته ملی المپیک ایران نیز در سال ١٣٨١ به این فدراسیون ملحق شده و سالانه جشنواره را برگزار کرد. 

اختلاف میان سازمان‌ها باعث عدم برگزاری جشنواره شده بود

علوی در توضیح چرایی عدم برگزاری جشنواره در سال‌های گذشته گفت: در سال ١٣٨٩ اختلافی میان سازمان تربیت بدنی وقت و کمیته ملی المپیک رخ داد که این اختلاف باعث شد این جشنواره از سال ١٣٨٩ به معاونت فرهنگی سازمان تربیت بدنی منتقل شود. بعد از آن، از کمیته المپیک به وزرات ورزش آمد. این جابه‌جایی‌ها باعث شد که جشنواره به مدت ۶ سال یعنی تا ساعت ١٣٩۵ تعطیل شود. از سال ١٣٩۵ فدراسیون کارگری به همراه بخش خصوصی یعنی کارخانجات، متولی این جشنواره شدند که متاسفانه با رفتن رئیس فدراسیون این جریان نتوانست ادامه پیدا کند و سه دوره را بخش خصوصی برگزار کرد. در دوره سیزدهم مجددا دکتر صالحی امیری که رئیس کمیته ملی المپیک وقت بودند، جشنواره را به کمیته ملی المپیک برگرداندند و این دوره که دوره چهاردهم است، جشنواره توسط کمیته ملی المپیک برگزار می‌شود.

وی افزود: اما یک نکته‌ای مجهول مانده است. ورزش یک پدیده جهان‌شمول است که کودک و نوجوان و بزرگسال و مسن و بیمار و غیربیمار ندارد. ورزش برای آحاد مردم و برای هر قشری از رئیس‌جمهور تا یک شخص عادی است. همه باید برای سلامتی خود ورزش کنند. 

نیاز به حمایت تمام دستگاه‌هایی متولی داریم

دبیر جشنواره فیلم‌های ورزشی گفت: تولیدات این جشنواره در حوزه ورزش هستند و برای این حجم از گستردگی کار نیازمند حمایت تمام دستگاه‌هایی متولی که در حوزه ورزش فعالیت دارند، هستیم. به عنوان مثال هیات‌های ورزشی، فدراسیون‌ها، وزارت ورزش، شهرداری، آموزش و پرورش، ارتش و یا هر جای دیگری که با ورزش سر و کار دارد که خوشبختانه در همه جا هم موضوع ورزش و اداره کل تربیت بدنی وجود دارد. در این بین نگاه تیزبین هنرمندان به سمت این موضوع می‌رود و لذا اینگونه نیست که چون کمیته ملی المپیک متولی است پس کل هزینه‌ها را کمیته باید تقبل کند.

۵ نهاد از جشنواره فیلم‌های ورزشی حمایت کردند

علوی اظهار داشت: الحمدالله امسال ۵ نهاد سازمان سینمایی، شهرداری تهران، پارالمپیک، وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک در کنار هم قرار گرفتند تا این جشنواره را برگزار کنیم. این نهادها هر کدام هزینه‌هایی را تقبل کردند تا این رویداد فراتر از آنچه در دوره های گذشته بود، برگزار شود. 

جوایز جشنواره توسط وزارت ورزش اهدا می‌شود

وی در مورد مبلغ جوایز این دوره از جشنواره توضیح داد: از ابتدا در تقسیم‌بندی که صورت گرفته بود، بنا شد جوایز برعهده وزارت ورزش و جوانان باشد و بعد از کش و قوس‌های فراوان و تغییر وزیری که داشتیم، احمد دنیامالی؛ وزیر ورزش و جوانان مبحث جوایز را از سوی وزارت ورزش پذیرفت و انشاالله پرداخت می‌کنند اما هنوز مبلغ مشخص نیست و پولی به دست ما نرسیده است ولی فرآیند آن در حال اجرا است و در اختتامیه قرار است پرداخت شود.

کل بودجه برگزاری جشنواره معادل یک‌سوم هزینه ساخت یک فیلم سینمایی است

این دبیر با اشاره به حمایت جشنواره برای تولیدات بعدی برگزیده‌ها گفت: در شورای سیاستگذاری جشنواره که از همه نهادها نماینده و عضو دارد، این موضوع را بررسی کردیم. چون ورزش در بخش خصوصی اجرا می‌شود شاید نتواند رقم بزرگی را صرف ساخت فیلم کند، خودتان هم که واقف هستید برای تولید یک اثر سینمایی چندین میلیارد تومان سرمایه احتیاج است. این در حالی است که کل بودجه برگزاری جشنواره ما به اندازه یک سوم ساخت یک فیلم سینمایی است. براین اساس در نشستی که رئیس سازمان سینمایی داشته، مقرر شده که یک کارگروهی میان وزارت ورزش، کمیته المپیک و سازمان سینمایی شکل بگیرد که بتوانند از تولید فیلم‌ها از طریق بنیاد سینمایی فارابی، سینما حقیقت و مرکز گسترش، انجمن سینمای جوان و ... حمایت کنند تا این ژانر ورزشی به خاطر پرمخاطب بودن و غرور ملی و قهرمان‌سالاری بیشتر ساخته شود.

قرار است سالانه از ۶ فیلم ورزشی در تولید حمایت شود

وی اضافه کرد: مانند فیلم‌های عادی که مثلاً ۵٠ درصد بودجه آن‌ها از طریق بنیاد فارابی تامین می‌شود. فکر می‌کنم این روند برای سالی ۶ الی ٧ فیلم ورزشی انجام شود اما این حمایت ربطی به فیلم مستند و کوتاه و انیمیشن و نماهنگ ندارد. ما تصمیم گرفتیم در بخش‌هایی که هزینه‌های پایین‌تری دارند نیز حمایت کنیم. فیلم‌هایی که تولید می‌شوند لزوما سال بعد در جشنواره حضور ندارند و باز در فرآیند انتخاب در هیات انتخاب قرار می‌گیرند.

این دبیر با اشاره به اکران جهانی فیلم‌ها توضیح داد: در چندین دوره ای که ما این جشنواره را برگزار کردیم هر سال دو الی سه اثر ما در جشنواره های مختلف برنده جایزه جهانی شدند. برای اولین بار در تاریخ، فیلم دفاع مقدسی «مستطیل قرمز» را که در واقع مظلومیت مردم ایران را در هشت سال جنگ تحمیلی نشان میداد به جشنواره‌های جهانی فرستادیم و جایزه جهانی برای آن فیلم دریافت کردیم و در جلسه‌ای که ورزشکاران با حضرت آقا داشتند، ایشان بسیار از این اتفاق تعریف کردند. زمانی که این فیلم در جشنواره جهانی جایزه گرفت حداقل هفت تا هشت مرتبه از یک شبکه بین‌المللی به صورت رایگان پخش شد، در حالی که این شبکه‌ها برای یکبار پخش فیلم هزینه‌های بالایی را از تولیدکننده‌ها دریافت می‌کنند. خب این اتفاق بسیار مثبت است و با ایران هراسی مقابله می‌کند.

وی افزود: اگر قرار است حرفمان را به دنیا بزنیم پس نباید این فضاها را از دست بدهیم. باید تفکر ایدئولوژی و مرام و مسلک ورزشی خودمان را که سرآمد است و همه آن را دیده‌اند به جهانیان نشان دهیم. ما باید با الگوسازی سعی کنیم تا نسل آینده را با ورزش آشنا کنیم.

سیدمجتبی عملی در پایان با اشاره به حضور مهمانی‌های خارجی در این دوره از جشنواره گفت: ما از همه سفیران ٣۴ کشوری که عضو این فدراسیون هستند دعوت کرده‌ایم اما با توجه به شرایط پروازها و باتوجه به جریان ایران‌هراسی  مشخص نیست که کدامیک تشریف بیاورند.

 

انتهای پیام/