به گزارش ایسنا، در ادامه حمایت تمام عیار واشنگتن از جنایات رژیم صهیونیستی، منابع رسانهای آمریکایی گزارش کردند که کنگره این کشور در اقدامی علیه فلسطین و احتمال لغو اعتبارنامه رژیم صهیونیستی در سازمان ملل، بهدنبال تدوین قانونی هستند که براساس آن در صورت وقوع چنین رخدادی، آمریکا بودجه سازمان ملل را قطع خواهد کرد.
در همین راستا، نشریه آمریکایی«هیل»، نشریهای وابسته به کنگره آمریکا نوشت: «اعضای برجسته کنگره اخیراً نامههایی ارسال کردهاند و لایحههایی را ارائه کردهاند که تهدید میکنند در صورتی که مجمع عمومی به حمایت از اقدام احتمالی فلسطینیها برای رد اعتبار اسرائیل در سازمان ملل، بودجه این سازمان را قطع خواهند کرد.»
به اذعان هیل، از قبل، در قوانین آمریکا ذکر شده است که در صورت رد اعتبار رژیم صهیونیستی در سازمان ملل، این کشور، بودجه سازمان ملل را کاهش خواهد داد.
تحلیلگر این نشریه آمریکایی بدون اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی یا صدور حکم بازداشت سران این رژیم از جمله «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اشغالگر و «یوآو گالانت» وزیر جنگ پیشین این رژیم از سوی دیوان کیفری بینالمللی، نوشت: «بهترین راه برای منصرف کردن مجمع عمومی از اتخاذ چنین اقدام ظالمانهای، نشان دادن قطعیت آمریکا در کاهش بودجه سازمان ملل است.»
پس از خشم و تهدید سیاستمداران و قانونگذاران آمریکا علیه دیوان بینالمللی کیفری در پی صدور حکم بازداشت سران رژیم صهیونیستی، تلاش کنگره آمریکا برای «کاهش» و یا قطع بودجه سازمان ملل در راستای حمایت واشنگتن از رژیم جعلی اسرائیل، بار دیگر نشان داد که آمریکا از هیچ تلاشی برای حمایت از «بزرگترین پایگاه نظامی خود در خاورمیانه (اسرائیل)» دریغ نخواهد کرد.
طبق گزارش هیل، در اعماق بخش یادداشتهای قانونی کد ایالات متحده، یک ماده قانونی الزام آور است که در سال ۱۹۸۳ تصویب شد، که تصریح میکند «اگر اسرائیل به طور غیرقانونی اخراج شود، تعلیق شود، اعتبار آن رد شود، یا به هر طریق دیگری حق خود برای مشارکت را سلب کند، در هر ارگان اصلی یا فرعی یا در هر آژانس تخصصی، فنی یا دیگر سازمان ملل متحد، بودجه حمایتی ایالات متحده به حالت تعلیق در خواهد آمد، مگر آن اقدام غیرقانونی بازگردانده شود.»
این ماده اضافه میکند که «ایالات متحده باید سهم ارزیابیشده سالانه خود را به سازمان ملل متحد یا چنین آژانس تخصصی بهازای هر ماهی که مشارکت ایالاتمتحده طبق این بخش به حالت تعلیق در میآید، ۸.۳۴ درصد کاهش دهد».
وتوی آمریکا؛ ابزاری برای حمایت از رژیم صهیونیستی
«محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین بارها از سازمان ملل خواسته است که رژیم صهیونیستی را تعلیق یا اخراج کند. اما منشور سازمان ملل متحد تصریح می کند که یک عضو سازمان ملل تنها به توصیه شورای امنیت ممکن است تعلیق یا اخراج شود.
در همین راستا، هیل نوشت: «در صورت مطرح شدن چنین درخواستی در شورای امنیت، آمریکا آن را وتو خواهد کرد.»
آمریکا در طول سال گذشته، چندین قطعنامه شورای امنیت پیرامون آتشبس فوری در غزه را وتو کرده است. تازهترین وتوی این کشور خشم متحدان آن، از جمله انگلیس و فرانسه را برانگیخت.
رابرت وود، درحال وتوی قطعنامه شورای امنیت«رابرت وود» معاون نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل در نشست اخیر شورای امنیت سازمان ملل، قطعنامه پیشنهادی برای آتشبس فوری در غزه را به بهانه «عدم قرارگیری شرط آزادی اسرا» وتو کرد. اما به اذعان نماینده فرانسه و انگلیس، قطعنامه مذکور، آزادی اسرا را در بر گرفته بود و اقدام آمریکا، غیرقابل توجیه بود.
تحلیلگر هیل نوشت: «وتوی ایالات متحده در شورای امنیت سازمان ملل میتواند از اسرائیل در برابر تعلیق یا اخراج رسمی از سازمان ملل محافظت کند، اما احتمالاً نمیتواند مانع از رد غیرقانونی اعتبارنامه اسرائیل برای مشارکت در این نهاد توسط مجمع عمومی سازمان ملل شود.»
او در آخر با اشاره به پیروزی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری این کشور نوشت: «رئیسجمهور منتخب که در دوره اول ریاستجمهوری خود ایالات متحده را از برخی آژانسهای سازمان ملل خارج کرد و بودجه برخی دیگر را قطع کرد، در حال حاضر از سازمان ملل انتقاد میکند. اگر هر نهاد سازمان ملل، از جمله مجمع عمومی، اعتبارنامه اسرائیل را رد کند یا مشارکت آن را محدود کند، قطع بودجه آمریکا قطعی است. چنین محدودیتی طبق قانون موجود ایالات متحده الزامی است، که تیم ترامپ انگیزه بالایی برای اجرای آن خواهد داشت.»
انتهای پیام