شناسهٔ خبر: 69985880 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

در گفت‌وگو‌ با دانشجو:

ظرفیت مراکز معتادان متجاهر گلستان ۷ برابر می‌شود

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان ظرفیت فعلی مراکز جمع آوری، بهبود و توانمندسازی معتادان متجاهر در این استان را حدود ۱۵۰ نفر عنوان کرد و گفت: ظرفیت این مراکز طی یکسال آینده به ۱۱۰۰ نفر افزایش می‌یابد.

صاحب‌خبر -

مهدی طالبی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: توسعه و افزایش ظرفیت مرکز ماده ۱۶ برای جمع آوری، بهبود و توانمندسازی معتادان متجاهر یکی از نیازهای ضروری و فوری استان است که از سوی دستگاه‌های اجرائی مرتبط با این حوزه به طور جدی در دستور کار قرار گرفته است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان با اشاره به برخورداری دو شهرستان گرگان و گنبد کاووس از مراکز ماده ۱۶ گفت: مرکز جمع آوری بهبود و توانمندسازی معتادان متجاهر در گرگان در حال حاضر ۱۰۰ نفر ظرفیت دارد که تا پایان ماه جاری این ظرفیت به ۲۶۰ نفر افزایش خواهد یافت.

وی ادامه داد: تعداد ۴ باب سیلو برای ایجاد مراکز جدید ماده ۱۶ در گرگان در حال ساخت است که ظرفیت نهایی آن بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر پیش بینی می شود.

طالبی گفت: در حال حاضر در شرق استان گلستان و در شهر گنبد کاووس یک مرکز جمع آوری بهبود و توانمندسازی ویژه زنان معتاد متجاهر به ظرفیت ۴۵ نفر فعال است که تا پایان سال آینده و در صورت تزریق اعتبارات لازم، ظرفیت آن به ۴۵۰ نفر خواهد رسید.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان ادامه داد: ۱۲ مرکز ترک اعتیاد( MMT) دولتی و ۲۱۰ مرکز ترک اعتیاد خصوصی با ظرفیت حدودی هر مرکز ۲۰۰ نفر فعال است که در ماه‌های آینده ۸۰ مرکز جدید هم فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.

وی با اشاره به معرفی و انتصاب استاندار جدید استان گلستان گفت: با توجه به سابقه علی اصغر طهماسبی در حوزه مبارزه با مواد مخدر، امیدواریم در ماه‌ها و سال‌های آتی اقدامات موثرتری در زمینه پیشگیری و مقابله با اشاعه مواد مخدر و اعتیاد در گلستان برداشته شود.

طالبی در خصوص ساخت اردوگاه‌های کار اجباری افزود: اجرای ماده ۴۲ که همان ساخت اردوگاه‌های کار اجباری برای قاچاقچیان و فعالان در حوزه مواد مخدر است یکی دیگر از نیازمندی‌های مرکز استان است که اگر چه از سال ۹۵ کلنگ احداث آن بر زمین زده شده اما تاکنون اعتباری برای ساخت آن جذب نشده است.

طالبی افزود: مواد مخدر و معتادان در حوزه‌های بهداشتی، امنیتی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی آسیب‌های زیادی بر پیکره جامعه وارد می‌کنند و با توجه به این که گلستان یکی از استان‌های ورودی و حتی مقصد مواد مخدر است لذا این مساله نمود بیشتری در آن دارد و باید حساسیت‌ها نسبت به معضل اعتیاد بیشتر شود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان از پاسخ به سئوال خبرنگار دانشجو در خصوص میزان شیوع مواد مخدر در گلستان پرهیز کرد و گفت: بر اساس دستورالعمل‌های بالادستی امکان ارائه این آمار میسر نیست.

وی ادامه داد: یکی دیگر از برنامه‌های ستاد در حوزه کاهش آسیب مواد مخدر توانمندسازی معتادان بعد از خروج و بهبودی از مراکز است که اگر معتاد نتواند بعد از بهبودی اشتغالی برای خود داشته باشد دوباره به چرخه قبلی باز می‌گردد و یکی از دلایل افزایش اعتیاد هم مساله اشتغال است که باید با همکاری دستگاه‌های اجرائی  و مشارکت خیران که نقش عمده‌ای در این حوزه دارند، حل شود.

طالبی بیان کرد: مواد مخدر یکی از چهار بحران اصلی جهان و تهدیدی استراتژیک و چندوجهی و با علل و عوامل مختلف است و می‌توان به عنوان یک تهدید با ستیز دائمی و بلند مدت به آن نگاه کرد.

وی تاکید کرد: این یک‌تهدید هوشمند است و با شرایط روز حرکت می‌کند و برای زنده ماندن خود از تکنولوژی روز بهره‌گیری برده و تمام طبقات جامعه را مورد هدف قرار می‌دهد.

وی با بیان این که مواد مخدر ابزاری برای نسل کشی نیروهای مولد و متلاشی کردن لایه‌های مختلف اجتماعی است، اظهارداشت: با این نگاه باید این را مطرح کنیم که تبدیل مواد مخدر به روانگردان‌ها یک ابزار سیاسی و اقتصادی‌ست و مواد مخدر صنعتی حجم پایین‌تر، سوددهی بیشتر و تخریب شدیدتر به دنبال دارد.

وی با بیان این که برخی مواد مخدر در کنار توهم‌زایی، توحش به وجود می‌آورد، تصریح کرد: با توجه به این مهم مواد مخدر تنها به فرد مربوط نیست زیرا برخی از مصرف کنندگان با مصرف این مواد به جرایمی مرتکب شدند که باور آن سخت است.

طالبی گفت: یک سطح از اقدامات و هزینه‌های مواد مخدر مربوط به حوزه‌های اجتماعی‌ست و در واقع کشور به واسطه اعتیاد سالانه به طور مستقیم و غیرمستقیم هزینه‌های میلیاردی خسارت می‌دهد.