شناسهٔ خبر: 69984948 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت؛

پزشکی خانواده، رفرم حاکمیتی است، نه یک اتفاق سلامت

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت با بیان اینکه حوزه خدمات و مدیریت خدمات دردنیا یک اصل دارد و آن هم نیاز مردم است خاطرنشان کرد، برای اجرای برنامه پزشکی خانواده، ابتدا باید نظام شبکه موجود به روز شود و پله‌های زیر پای موجود را محکم کرده و کاری کنیم که مردم برکات آن را ببینند و پرسنل ارائه خدمات نیز حس خوب داشته باشند. پس از آن می‌توان برنامه پزشکی خانواده را روی این سفره‌ای که حالا دیگر به درستی پهن شده، درست اجرا کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از ایسنا دکتر مهدی زنگنه با بیان اینکه برنامه پزشکی خانواده یک رفرم حاکمیتی است نه یک اتفاق نظام سلامت، اظهار کرد: البته حاکمیت نیز در رفتارهایش طی دو – سه ماه گذشته نشان داده که دارد به این موضوع فکر می‌شود و شخص رییس جمهور علیرغم اولویت‌های زیادی که هست، در این باره جلسه نیز گذاشته و نشان داده که به این موضوع فکر می‌کند.

در مجموع اگر این برنامه در یک استان شروع می‌شود باید استاندار پای کار آید و جواب مردم و رسانه را دهد؛ چراکه اجرای این برنامه دانشگاهی نیست و استانی است.

وی با بیان اینکه حوزه خدمات و مدیریت خدمات دردنیا یک اصل دارد و آن هم «نیاز مردم» است؛ افزود: نظام سلامت هم یکی از حوزه‌های ارائه دهنده خدمات است و باید بر اساس نیاز جامعه خدمات را ببیند.

متاسفانه اکنون حوزه بهداشت مبتنی بر نیاز‌های واقعی جامعه، خدمات نمی‌دهد؛ چراکه بسته‌های خدمتی، شرح وظایف در سطح یک بهورز، مراقب سلامت، روانشناس تغذیه و پزشک و ... روز به روز از مسیر اصلی خود خارج شده؛ نیاز‌های جامعه تغییر کرده، ولی اقدامات ما همپای این نیاز‌ها نبوده است.

نظام شبکه به‌روز می‌شود

او با تاکید بر اینکه قبل از اجرای برنامه پزشکی خانواده باید همین شرح وظایف را متناسب با شرایط ونیاز جامعه و تکنولوژی‌های جدید به روز کنیم، ادامه داد: بنابراین شرایط فعلی حوزه بهداشت باید بر اساس نیاز واقعی جامعه و متناسب مناطق مختلف، به روز و کارآمد شود و مردم نیز وارد این گود شوند.

زنگنه خاطرنشان کرد: برای اجرای برنامه پزشکی خانواده، ابتدا باید نظام شبکه موجود به روز شود و پله‌های زیر پای موجود را محکم کرده و کاری کنیم که مردم برکات آن را ببینند و پرسنل ارایه خدمات نیز حس خوب داشته باشند. پس از آن می‌توان برنامه پزشکی خانواده را روی این سفره‌ای که حالا دیگر به درستی پهن شده، درست اجرا کرد.

همین الان هم این سفره در شهر‌ها سه گانه است؛ یک حالت در استان‌های فارس و مازندران که حدود ۱۱ ، ۱۲ سال است در حال اجراست؛ یک حالت دیگر آن طرح تحول است که مربوط به دولت اول آقای روحانی است و یک حالت دیگر نیز سلامت خانواده است که مربوط به دولت قبل است که البته هر کدام از این سه‌گانه‌ها نقاط ضعف و قوتی دارند.