به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در سفر به شهرستان تفتان گفت: طرح کشت و احیای گونههای منحصر به فرد گیاهی منطقه مانند درمنه، آنغوزه، قیچ و انشان با هدف کشت و احیای گونههای گیاهی بومی با مشارکت شرکت پارس تأمین و اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان در شهرستان تفتان آغاز شد.
ترحم بهزاد با اشاره به اینکه طرح مرتعداری و ارتقای پوشش گیاهی مورد توجه دولت است و هم اکنون در شهرستان تفتان به همت شرکت پارس تأمین عملیات کشت بذر گیاهان بومی در گستره هزار هکتار آغاز شده است افزود: در سیستان و بلوچستان هزار و ۶۰۰ هکتار عملیات بیولوژیک و هزار و ۲۵۰ هکتار عملیات بیومکانیک برای حفظ و اصلاح مراتع انجام میشود.
وی اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه و فصل هفت ماده ۳۲ برای مدیریت و حفظ مراتع کشور برای ۲۰ میلیون هکتار کار بیولوژیکی شامل کپه کاری، بذرپاشی، بذر و نهال کاری مدنظر بوده که در برنامه پنج ساله یک میلیون هکتار آن انجام شده و در یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار نیز عملیات بیومکانیک و ذخیره نزولات جوی و احداث هلالی انجام شده است.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: برنامه حفاظت و قرق مراتع در گستره دو میلیون و ۵۵۰ هزار هکتار انجام و در سطح ۵۰ میلیون هکتار نیز اعمال مدیریت چرا صورت میگیرد.
معاون فنی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان نیز گفت: با استفاده از ظرفیت مردم بومی و محلی برای حفظ مراتع و ارتقای پوشش گیاهی بهره گرفته میشود و در شهرستان خاش، تفتان و سایر شهرهای استان این برنامه در دستورکار است.
سرگزی بیان کرد: هم اکنون با همکاری شرکت پارس تأمین و معدن طلای تفتان کار بذرپاشی و کشت بذر گونههای منحصر به فرد گیاهی در گستره هزار هکتار آغاز شده و برای این منظور در سالهای گذشته هلالی های آبگیر ایجاد و در حال ساخت هلالیهای جدید نیز هستیم.
مسوول واحد ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت پارس تأمین هم گفت: برای اجرای طرح کاشت بذر گیاهان بومی منطقه تفتان بیش از ۱۰ میلیارد ریال هزینه میشود.
محمدایاز کردی اظهار کرد: با اجرای این طرح زمینه ایجاد اشتغال برای ۳۰ نفر فراهم شده است.
وی افزود: این طرح در گستره هزار هکتار از منابع طبیعی تفتان به اجرا در میآید.