به گزارش خبرنگار ایرنا، هر هفته پروژهها و طرحهای مختلفی با هدف احیای روستاها و ماندگاری روستانشینان در مناطق روستایی فارس کلید میخورد اما یکی از اقدامات منحصربهفرد بنیاد مسکن در این هفته که به منظور عدم مهاجرت روستاییان به شهر انجام شده اجرای طرحهای تجاری است؛ در حال حاضر بنیاد مسکن با اجرای این طرحها درصدد است شرایط را برای تأمین معیشت و ایجاد درآمد روستاییان فراهم کند و بر همین اساس توسعه طرحهای تجاری در روستاها را با رویکرد معیشت پایدار روستایی به عنوان یک هدف اصلی در مناطق مختلف استان دنبال میکند؛ یکی از این مناطق که اخیرا مورد توجه متولیان محرومیتزدایی برای ساخت واحدهای تجاری قرار گرفته روستای بیدشهر است.
آغاز بکار پروژه ۱۲ واحدی تجاری روستای بیدشهر شهرستان اوز
روستای بیدشهر روستایی از شهرستان اوز در جنوب فارس است که با توجه به قدمت این روستا و جمعیت چهار هزار و ۶۵۲ نفری آن در کانون توجه متولیان بنیاد برای تحقق این رویکرد قرار گرفته و اخیراً هم مدیر بنیاد مسکن شهرستان اوز از آغاز بکار عملیات اجرایی پروژه تجاری ۱۲ واحدی این روستا خبر داده و گفته که این طرح در روستای بید شهر از توابع شهرستان اوز با زیربنای هزار مترمربع اجرا میشود.
امین کوهپیما افزود: اتکا بر داراییها و سرمایههای اصلی انسانی، اجتماعی، مالی، طبیعی، نهادی و فیزیکی موجود در روستاها به عنوان منابع اولیه و اساسی تأمین معاش روستایی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
او که معتقد است یکپارچگی، همبستگی و انسجام اجتماعی در بین روستاهای شهرستان باید حفظ شود، گفت: روستاییان با تأمین معیشت باید در این مناطق ماندگار شوند؛ انگیزههای مهاجرت بایستی کاهش یابد؛ در حقیقت تأمین درآمد برای روستاییان موجب کاهش انگیزههای مهاجرت آنها میشود.
افتتاح نمادین واحد مسکونی مددجوی تحت پوشش بهزیستی خرامه
اخیراً همچنین با هدف محرومیتزدایی یک واحد مسکونی مددجوی تحت پوشش بهزیستی شهرستان خرامه به صورت نمادین با حضور مسئولان محلی این شهرستان و با مشارکت بنیاد مسکن افتتاح شد؛ شهرستانی که در فاصله حدود ۹۰ کیلومتری شمال شرق شیراز قرار دارد و از سال ۱۳۸۹ به نقشه تقسیمات کشوری استان فارس اضافه شده و هنوز هم نیاز مبرمی به تأمین امکانات و توسعه زیرساختها دارد.
سرپرست بنیاد مسکن شهرستان خرامه که تأمین مسکن مددجویان را از اولویتهای بنیاد مسکن میداند در باره افتتاح نمادین واحد مسکونی در این شهرستان گفت: باید از همه ظرفیتهای موجود در این عرصه بهرهگیری کرد تا هیچ مددجویی بدون سرپناه نباشد.
سعید فلامک فرد بر لزوم تأمین زیر ساختهای رفاهی برای توسعه نهضت ملی مسکن تأکید کرد و افزود: تأمین گاز یکی از ضروریات اصلی برای تأمین رفاه و آسایش ساکنین روستاهاست و میبایست در اولویت قرار گیرد.
فلامک فرد ادامه داد: هر اقدامی قانونی که به منظور تأمین مسکن متقاضیان صورت گیرد موجب توسعه بیشتر شهرستان و صنعت ساختمان خواهد بود.
سرپرست بنیاد مسکن شهرستان خرامه که معتقد است طرحهای نهضت ملی مسکن با تعامل و همافزایی دستگاههای مسئول در حال پیشرفت است افزود: از ظرفیت هم افزایی دستگاهها برای پیشبرد طرحهای نهضت ملی مسکن باید بیشتر استفاده شود.
فلامک فرد از پرداخت تسهیلات مسکن در طرح نهضت ملی به مبلغ ۳۸ میلیارد تومان به متقاضیان پروژه ۱۶۰ واحدی خبر داد و با ارائه گزارشی از اجرای عملیات عمرانی در این شهرستان افزود: تخصیص زمین در طرح نهضت ملی شهر خرامه به یک هزار و ۴۰ نفر از متقاضیان، پیگیری و پالایش متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن در شهر خرامه به تعداد ۲ هزار و ۷۰۰ متقاضی ثبت نام شده و پیگیری و اجرای شبکههای آب و گاز در فاز ۲ طرح نهضت ملی مسکن شهر خرامه از مهمترین اقدامات جهت محرومیتزدایی در این شهرستان به شمار میرود.
تغییر کاربری و افزایش محدوده روستاهای شهرستان پاسارگاد
تغییر کاربری و افزایش محدوده روستاهای شهرستان پاسارگاد از دیگر رویکردهای مهم اخیر با هدف توسعه روستایی و محرومیتزدایی به شمار میرود؛ در واقع درخواست تعدادی از متقاضیان ساکن در روستاهای اکبرآباد، نایگرد،کردشول و ابوالوردی شهرستان پاسارگاد در خصوص تغییر کاربری و افزایش محدوده طرح هادی روستایی، موجبات برگزاری نشستی را با حضور اعضا گروه کارشناسی طرحهای هادی روستایی بنیاد مسکن در این شهرستان فراهم کرد که این نشست با حضور مدیر بنیاد مسکن شهرستان و اعضا شورای اسلامی و دهیاران روستاها در محل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی فارس برگزار شد.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان پاسارگاد با ارائه گزارشی در خصوص موارد ارجاع شده به کمیسیون گفت: توسعه حریم روستاها و بازنگری طرحهای هادی یکی از مطالبات و درخواستهای مردمیست که توسط بنیاد مسکن موردبررسی و ارزیابی قرار میگیرد.
محمد جواد آرایش اضافه کرد: برخی از این درخواستها مورد پذیرش قرار گرفت و با بحث و تبادل نظر انجام شده تعدادی از طرحها توسط کارگروه به تصویب رسید.
او بر ضرورت آباد نگه داشتن روستاها تأکید کرد و گفت: نباید مناطق روستایی با افزایش مهاجرتها خالی از سکنه شوند؛ عمران و آبادانی در روستاها بر جمعیت ساکن در این مناطق میافزاید.
بدون شک احیای روستاها و بهبود زیرساختها در این مناطق میتواند موجب تقویت اقتصاد محلی، افزایش همبستگی اجتماعی و کاهش مهاجرت روستانشینان به شهر شود اما پاسخ به این پرسش که اقدامات انجام شده در این عرصه تا چه اندازه به تحقق این اهداف کمک کرده نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است چراکه هنوز هم هستند روستاییانی که شهرنشینی را به روستانشینی ترجیح میدهند و برای آنها معضلاتی مانند ضعف فعالیتهای اقتصادی در روستا، بیکاری، مسکن فرسوده و کم آبی به یک معضل بزرگ تبدیل شده است.