به گزارش خبرگزاری ایمنا، وجود پایانه در شهرها، از اصلیترین نیازها و مطالبات مردم است؛ پایانهها بهعنوان راه ارتباطی جادههای برونشهری و درونشهری، مانع تردد اتوبوسها به داخل شهرها میشوند، از اینرو در بهبود وضعیت ترافیک، کاهش آلودگیهای زیستمحیطی شهرها و ایجاد امنیت، آرامش، هدایت و مدیریت سفرها نقشی سازنده و ارزنده ایفا میکنند.
مسافران شهرها، با وجود پایانه سرگردان نخواهند شد و در فصلهای سرد و گرم سال، کنار خیابانها و جادهها به انتظار اتوبوس نخواهند ایستاد و بهجای آن در سالنهای انتظار پایانهها که دارای امکانات رفاهی کافی و شرایط ایمنی مناسب است، منتظر سوار شدن به اتوبوس میمانند؛ اتوبوسهایی که پیش از مسافرگیری از لحاظ فنی، صلاحیت و سلامت رانندگان و خدمه مورد بررسی و تأیید قرار گرفتهاند.
برخی کارشناسان، پایانهها را ویترین شهرها نامیدهاند و این تلقی سنجیده بیانگر آن است که شهرهای دارای پایانه از یک نظاممندی ویژه حملونقل، همچنین شرایط زیستمحیطی مناسبی برخوردار هستند؛ با این وصف، بهرغم اینکه شهرداریهای سراسر کشور با بیش از ۵۰ هزار نفر جمعیت موظف هستند نسبت به ایجاد پایانه مسافربری برونشهری در محلهای مناسب و با توجه به امکانات اقدام کنند، در مطالعات و بررسیها مشاهده میشود برخی شهرها با وجود داشتن جمعیت زیاد از پایانههای کافی برخوردار نیستند.
اواخر دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰، در مبادی ورودی شهر اصفهان چهار پایانههای مسافربری در ورودی شمال، جنوب، شرق و غرب این کلانشهر جانمایی و احداث شد؛ جانمایی پایانههای مسافربری به ۳۰ سال گذشته بازمیگردد که با توسعه شهر و افزایش جمعیت، تعدادی از پایانهها در جوار مناطق مسکونی قرار گرفت و افزایش ترافیکهای شهری را رقم زد.
در حال حاضر چهار پایانه مسافربری برونشهری وجود دارد که شامل پایانه صفه در جنوب، پایانه جی در شرق، پایانه کاوه در شمال و پایانه زایندهرود در غرب شهر اصفهان در حال خدمترسانی به شهروندان است؛ البته پایانه صمدیه نیز بهعنوان پایانه درونشهری زیر نظر سازمان پایانههای مسافربری شهرداری اصفهان اداره میشود.
پایانه اندیشه با مساحت ۶۰ هزار متر مربع در جنوب غربی اصفهان بهعنوان ششمین پایانه مسافربری این کلانشهر در نظر گرفته شده که کاهش بار ترافیکی در خیابان سهروردی و کاهش آلودگی هوا از نتایج قابل توجه راهاندازی آن است؛ طبق آخرین اخبار مطالعات احداث پایانه اندیشه انجام شده که نقش مؤثری در تسهیل عبور و مرور مسافران شهرهای غربی استان اصفهان خواهد داشت.
حل مسائل حقوقی پایانه کمک مقامات استان و شهرستان اصفهان را میطلبد
محمد نورصالحی، رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در اینباره به خبرنگار ایمنا اظهار میکند: مشکل پایانه اندیشه بحثهای حقوقی روی زمین است؛ این زمین را شهرداری از سالها قبل خریداری کرده است، اما بحثهای حقوقی ادعایی درباره آن موجب شده است امکان سرمایهگذاری اساسی در آن نباشد.
وی میافزاید: هم اکنون پایانه در تصرف شهرداری است و محل توقف خطوط بیآرتی است و بهصورت موقت در فضای باز و مسطح، بدون تأسیسات و ساختمان استفاده میشود.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با تاکید بر اینکه این پایانه یکی از پایانههای اصلی کلانشهر اصفهان بهشمار میرود که شهرداری اصفهان از مدتها قبل تملک داشته و کاربری آن را تغییر داده است، تصریح میکند: حل مسائل حقوقی پایانه کمک مقامات استان و شهرستان اصفهان را میطلبد تا هرچه زودتر مشکلات رفع شود و شهرداری با اطمینان کامل برای آن سرمایهگذاری و تأسیسات لازم را ایجاد کند.
نورصالحی با بیان اینکه پایانه اندیشه هرسال در ردیف بودجه شهرداری بوده است، خاطرنشان میکند: احداث این پایانه برای شهر اصفهان ضروری است، زیرا یکی از مبادی اصلی ورود و خروج شهر است و میطلبد که خطوط حملونقل به خارج از شهر اصفهان، وارد این کلانشهر نشود.
وی تاکید میکند: قرارگیری پایانه اندیشه در محل ابتدای خط ۳ متروی اصفهان که در آینده اجرا میشود، اهمیت و ضرورت آن را دوچندان کرده است و پس از احداث نیز جایگزینی پایانه اندیشه به جای پایانه زایندهرود را شاهد خواهیم بود.
به گزارش ایمنا، انتظار میرود با همت و تدبیر مقامات استان و شهرستان اصفهان در آینده نزدیک مسائل مربوط به پایانه اندیشه حل شود تا شاهد تقویت فعالیت پایانههای ترکیبی در خدمات حملونقل شهر اصفهان باشیم.