شناسهٔ خبر: 69982055 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

ساداتیان در گفت‌وگو با ایلنا:

ترامپ مذاکره با کره شمالی را در جهت تضعیف چین میخواهد/پیونگ یانگ در حال پیشبرد اهداف اتمی

ساداتیان در گفت‌وگو با ایلنا: کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: رئیس‌جمهوری آمریکا به دنبال آن بوده تا کره شمالی را از تخاصم با ایالات متحده خارج کند و مانع از شکل‌گیری یک محور تقابلی در شبه جزیره کره با چاشنی هسته‌ای شود.

صاحب‌خبر -

سیدجلال ساداتیان، کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به راهبرد دولت جدید آمریکا برای مذاکره مجدد با کره شمالی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: واقعیت این است که ترامپ عملاً یک تاجر در ساحت سیاسی ایالات متحده به حساب می‌آید و به دنبال آن است که از موضع بالا و بر اساس یک راهبرد مشخص وارد گفت‌وگو با دولت‌های مورد نظرش شود و به زعم خود مشکلات موجود را حل و فصل کند. در این میان تیم وی یک مجموعه مشخص از عناصر طرفدار اسرائیل و ضد ایران را تشکیل داده که این موضوع صرفاً در باب خاورمیانه صدق می‌کند. اما در حوزه اروپا هم بحث اوکراین را به گونه‌ای مطرح کرده که گفته شده اوکراین بهتر است به عضویت ناتو در نیاید و به مذاکراتی تن دهد که متصرفات روسیه مانند شبه‌جزیره کریمه یا اوستیای جنوبی و مناطقی از شرق اوکراین را که در آن پیشروی صورت گرفته است، مورد مذاکره قرار دهند. 

وی ادامه داد: توجه داشته باشید که روس‌ها به دنبال تصرف کامل بر اوکراین بودند اما مقاومت ارتش اوکراین کمک‌های غرب اعم از اروپا و آمریکا در پوشش ناتو باعث شد تا روس‌ها به نوعی شکست بخورند. لذا احتمال دارد که ترامپ به دلیل نزدیکی با روسیه و پوتین به سمت تضعیف اروپا گام بردارد که این راهبرد از قدیم مشخص بوده و مؤلفه‌های آن قابل رؤیت است. اینکه به موازات این روند شاهد توافق و آتش‌بس در لبنان بودیم و فرانسه هم وارد میدان مذاکره شد، نشان از آن دارد که اروپا و آمریکا همچنان به دنبال تامین منافع خود در منطقه هستند و تمام این مسائل در حالی رخ می‌دهد که ترامپ سعی دارد به سمت شرق پیش برود و در این راستا سعی می‌کند تا چین را مورد هدف قرار دهد و مهار آن را در دستور کار بگذارد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: در مقابل چین به دنبال تعمیق نفوذ اقتصادی و تجاری خود در آمریکای لاتین، غرب آسیا و همچنین جنوب شرق آسیا است و این در حالیست که ترامپ باز هم بحث وضع تعرفه‌ها علیه پکن را مطرح کرده است. به همین جهت او می‌فهمد که در هم تنیدگی اقتصادی که با چین دارد، آنها را به سمت درگیری پیش خواهد برد اما چشم‌انداز همچنان تیره و تاریک است. نگرانی ایالات متحده بحث اتمی است؛ به گونه‌ای که پکن همین حالا در حال افزایش زیردریایی‌های اتمی خود بوده و در همین راستا کره شمالی به عنوان اهرم و ابزار پکن در حال تقویت و هدایت از سوی چین است. به همین دلیل ترامپ باز هم به دنبال آن بوده تا کره شمالی را از تخاصم با آمریکا خارج کند و مانع از شکل‌گیری یک محور تقابلی در شبه جزیره کره و با چاشنی هسته‌ای شود. 

وی در پایان خاطرنشان کرد: ترامپ یک مذاکره طولانی با کره شمالی خواهد داشت و حالا هم برخی از منابع خبری غربی اعلام کردند که تیم جدید وی به دنبال احیای این مذاکرات در سایه اعمال فشار مهندسی‌شده بر پیونگ یانگ است. بسیاری اعتقاد دارند که سه بار دیدار رهبران کره شمالی و آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ نتوانست اوضاع را میان دو طرف تغییر دهد و حالا هم این موضوع نمی‌تواند وضعیت تخاصم را تغییر دهد. توجه داشته باشید که ترامپ در دولت اول خود و همچنین در دولت دوم خود به دنبال آن است تا زیرساخت‌های اتمی و فعالیت‌های هسته‌ای کره شمالی را به حاشیه ببرد اما واقعیت این است که آنها بنا ندارند فعالیت اتمی خود را کنار بگذارند یا آن را تعدیل کنند. از سوی دیگر باید توجه داشت که رهبر کره شمالی آرام آرام در حال پیش بردن سیاست خود بوده اما سعی نمی‌کند با این روند همانند پدربزرگ خود، تقابل با آمریکا را تند و تیز کند.

انتهای پیام/