شناسهٔ خبر: 69980384 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

تازه ترین نسخه برای براندازی جمهوری اسلامی

با این ۸ اقدام جمهوری اسلامی سقوط می کند؟

این روزها ناکامی رژیم صهیونیستی در ایجاد بازدارندگی موثر در برابر ایران، به یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های تصمیم‌سازان صهیونیست تبدیل شده، چراکه اکنون حتی تحلیلگران غربی هم به این نتیجه رسیده‌اند که تل‌آویو بیش از هر زمان دیگری در محاصره محور مقاومت گرفتار آمده‌است.

صاحب‌خبر -

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: در شرایطی که تحولات منطقه‌ای همچنان تحت‌تاثیر برقراری آتش‌بس میان حزب‌الله و رژیم صهیونیستی قرار دارد، عدم تحقق اهداف تل‌آویو در نبرد با جبهه مقاومت لبنان، به یکی از اصلی‌ترین محور تحلیل‌ها دراین زمینه تبدیل شده‌است.

براین اساس هم هست که برخی تحلیلگران صهیونیست معتقدند تنها راه «پیروزی اسرائیل» از مسیر غلبه بر ایران می‌گذرد، اما سختی کار جایی است که از نظر آنان تنها راه این «پیروزی» براندازی جمهوری‌اسلامی است؛ توهمی که اگرچه طی دهه‌های گذشته به‌صورت مستمر در دستورکار آنان قرار داشته، اما با نتیجه‌ای برای محور واشنگتن – تل‌آویو همراه نبوده‌است.

بنیاد «دفاع از دموکراسی‌ها» در تازه‌ترین تحلیلی که در این زمینه منتشر کرده، معتقد است تلاش‌های اسرائیل برای ایجاد بازدارندگی در مقابل ایران کافی نبوده‌است و مستلزم در پیش گرفتن استراتژی «براندازی جمهوری‌اسلامی» است.

در این تحلیل، که به صورت مشترک ازسوی «مارک دوبوویتز»، مدیر اجرایی این بنیاد و کارشناس برنامه هسته‌ای و تحریم‌های ایران و «یاکوب ناگل» از اعضای ارشد بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها و مشاور پیشین نتانیاهو نوشته شده، تاکید شده‌است که جمهوری اسلامی یک مأموریت روشن دارد؛ نابودی اسرائیل تا سال ۲۰۴۰ و اسرائیل اکنون خود را در یک جنگ هفت جبهه‌ای علیه تهران و محورمقاومت می‌بیند.

نسخه‌ای برای براندازی

نویسندگان این تحلیل با تاکید بر ناکارآمدی اقدام‌های انجام شده ازسوی تل‌آویو در راستای ایجاد بازدارندگی در برابر ایران، معتقدند: «اسرائیل باید ماموریت خود را نه تنها برای زنده ماندن از تهدیدهای ایران، بلکه در راستای خنثی کردن منبع آنها بازتعریف کند».

دوبوویتز و ناگل در ادامه به نسخه پیچی برای مقام‌های اسرائیلی می‌پردازند و از راهبردهایی مانند «کمک به مخالفان جمهوری‌اسلامی»، «تقویت کمپین ادامه‌دار علیه برنامه هسته‌ای ایران» و «عملیات مخفی در ایران»، به‌عنوان ابزارهایی برای تحقق «براندازی» جمهوری‌اسلامی یاد می‌کنند.

«عملیات مشترک آمریکا و اسرائیل علیه برنامه هسته‌ای ایران»، «بازگشت تحریم‌های فلج‌کننده به عنوان بخشی از سیاست فشارحداکثری ترامپ»، «کاهش دادن درآمدهای نفتی ایران»، «وارد وارد آوردن فشار منطقه‌ای بر ایران از طریق پیگیری عادی‌سازی روابط با دولت‌های عربی، به‌ویژه عربستان»، «اعمال فشار دیپلماتیک بر ایران به بهانه جنگ اوکراین»، «انجام عملیات مخفی علیه دانشمندان هسته‌ای، فرماندهان سپاه‌پاسداران، زیرساخت‌های سایبری و شبکه‌های مالی ایران»، «افزایش حمایت‌ها از مردم ایران»، «توانمندسازی مخالفان با پلتفرم‌های ارتباطی» از دیگر راهکارهایی است که نویسندگان این تحلیل، به‌منظور پیشبرد پروژه براندازی جمهوری‌اسلامی، به مقام‌های رژیم‌صهیونیستی توصیه می‌کنند.