احمد اثنی عشری عصر چهارشنبه در جشنواره ملی صنعت ورزش که در محل اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، گفت: زمانی که از صنعت ورزش صحبت می کنیم، نگاه ما باید به اقتصاد ورزش باشد که امروزه ورزش فراتر از یک تحرک جسمانی بوده و به یک صنعت چندبعدی و اثرگذار در دنیا تبدیل شده است.
وی اظهار کرد: گستره صنعت ورزش از تجهیزات و زیرساختها گرفته تا تبلیغات، گردشگری و حقوق پخش رسانه ای و زنجیره ای فرصتهای اقتصادی را بوجود آورده است که میلیاردها دلار ارزش اقتصادی دارد.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی خراسان رضوی با اشاره به ظرفیتهای بیشمار انسانی در حوزه ورزش کشور، گفت: متاسفانه به دلیل نبود انگیزه مناسب، کمبود سرمایه گذاریهای کلان و عدم انسجام در سیاستگزاریهای حوزه ورزش کشور، ظرفیتهای بالقوه آن به فعلیت نرسیده است.
وی بیان کرد: سرمایه گذاری در صنعت ورزش هم بستر توسعه اقتصادی را فراهم می کند و هم تاثیرات اجتماعی از اشتغالزایی گرفته تا بهبود وضعیت معیشتی مردم را دربرخواهد داشت.
اثنی عشری خاطر نشان کرد: کشورهایی که در ورزش سرمایه گذاری کلان داشته اند، سطح رضایت اجتماعی و هویت ملی را ارتقا داده اند که نمونه های آن را می توان در کشورهایی مانند قطر، انگلستان و اسپانیا دید، چرا که سرمایه گذاری در صنعت ورزش یک کار پرسود و ماندگار است.
شکل گیری نخستین انجمن صنعت ورزش در مشهد
ریس هیات مدیره انجمن صنعت ورزش خراسان رضوی نیز در این جشنواره به چگونگی تشکیل انجمن اشاره کرد و گفت: زمانی که برای تشکیل آن به اتاق بازرگانی ایران مراجعه کردیم، نمی دانستند که ورزش جنبه صنعتی نیز دارد، لذا از ما رزومه خواستند و پس از ارایه اش، آنجا بود که فهمیدند انجمنهای ذیل صنعت ورزش بیش از ۱۰۰ سال قدمت و در قارههای مختلف شعبه دارند.
مرتضی عظیمی زاده اظهار کرد: نخستین انجمن صنعت ورزش کشور در محل اتاق بازرگانی خراسان رضوی شکل گرفته و رویکرد ملی به ورزش دارد، لذا این جشنواره نیز ملی است.
وی بیان کرد: سرمایه در صنعت ورزش بسیار مهم است اما اینکه چگونه این سرمایه و به چه نحو در اختیار سازمان مربوطه قرار گیرد باید جوانبش بررسی شود، این بخش شامل سرمایه های انسانی، مادی و معنوی می شود، در هیاتها و سازمانهای ورزشی سرمایه های مادی و زیرساختی متعددی وجود دارد اما بهره وری لازم را ندارند،
رئیس انجمن صنعت ورزش خراسان رضوی گفت: سرمایه معنوی صنعت ورزش که کمتر مورد توجه قرار می گیرد، دارایی های بی حصر و اندازه ای دارد که نامش برند بوده و باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد لذا در این جشنواره گرد هم آمدیم تا جوانب مختلف سرمایه های مرتبط با صنعت ورزش را بررسی کنیم.
وی سه دلیل عمده برای برگزاری این جشنواره را اهمیت پرداختن به ورزش شهروندی با حضور گروه های کاری هشت کلانشهر کشور در این رویداد، سرمایه بی حد و حصر انسانی موجود در ورزش دانش آموزی و اهمیت مشارکت شهرداری و اداره آموزش و پرورش در این بخش، جذب سرمایه در هیاتهای ورزشی به سبب مشکلاتی که در آنها وجود دارد را برشمرد و گفت: فردا و در مراسم پایانی این جشنواره حول محورهای مزبور بحث و گفتگو خواهد شد.
رئیس کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: امروز ورزش نه تنها یک فعالیت ورزشی سالم است بلکه پلی میان سلامت فرد و ایجاد انگیزه در جامعه و در نهایت رسیدن به رشد اقتصادی محسوب می شود که این رشد می تواند تضمن کننده رشد اجتماعی و سیاسی پایدار برای ایران باشد.
مرتضی کرباسی اظهار کرد: نقش آفرینی و مادر تخصصی بودن ورزش و میان بخشی و تمام کننده بودن آن در بعد سلامت فردی و اجتماعی اهمیت دارد لذا سرمایه گذاری در این بخش نه تنها به ایجاد فرصتهای شغلی کمک می کند بلکه اشتغال را سامان می بخشد، همان طور که می تواند هزینه های درمان را کاهش دهد، جامعه ای که افراد سالم و کار سلامت محور دارند، بهره وری بالا و نیروی کار سالم و در نهایت رشد اقتصادی را به دنبال دارد.
رئیس کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: به دنبال شکل گیری کمیته دائمی سلامت ورزش با سه ضلع دانشگاه علوم ورزشی، انجمن صنعت ورزش استان و کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی مشهد در این شهر هستیم که جامعه هدفش را جامعه کارآفرینان و ورزشکاران و هدفش را سلامت پایدار کسب و کارها و رشد و توسعه سلامت جامعه بر مبنای ورزش دقیق قرار می دهد.
کرباسی اضافه کرد: هدف نهایی این کمیته، تدوین سند جامع ملی سلامت در ورزش شهروندی خواهد بود که هیات راهبری متشکل از نمایندگان کلیدی از هر نهاد مرتبط مانند شهرداریها ، دانشگاه ها، اتاق های بازرگانی، انجمن های سلامت محور، اداره کل ورزش و جوانان و غیره را تشکیل می دهد.
غفلت از سرمایه ورزشی بانوان در مشهد
رئیس کمیسیون بانوان شورای شهر مشهد نیز در این جشنواره به اهمیت توجه به ورزش بانوان در مشهد اشاره کرد و گفت: ظرفیتهای بیشماری در حوزه ورزش بانوان این شهر وجود دارد که عناوین قهرمانی بین المللی را کسب کرده اند اما در فقر منابع و زیرساختها و تجهیزات ورزشی بسر می برند.
فاطمه سلیمی اظهار کرد: خوشبختانه در دوره ششم شورای شهر مشهد به تامین تجهیزات ورزشی برای بانوان توجه ویژه شده است به طوری که فضای ورزشی برای بانوان از ۵۱ هکتار در پنج دوره قبل به ۸۲ هکتار در حال حاضر رسیده است.
وی بیان کرد: دوچرخه های بایدو در بوستان های شهر مشهد هزار و ۷۰۰ مورد بوده که ۱۸۰ مورد از آن در بوستانهای بانوان مستفر هستند، از ۵۰ هزار مشترک دوچرخه های بایدو در بوستانهای شهر ۲۳ هزار مشترک فقط مربوط به ۱۸۰ دوچرخه ای است که بانوان از آن استفاده می کنند.
عضو شورای شهر مشهد گفت: ظرفیت ورزشی بانوان در این شهر ظرفیت پنهانی است که تاکنون روی آن سرمایه گذاری نشده است، در مجموع به مسائل زنان و بانوان در این شهر کمتر پرداخته شده، در این راستا برای نخستین بار کمیسیون زنان و خانواده در شورای شهر مشهد شکل گرفت و چندین فضای ورزشی ویژه بانوان در مناطق مختلف شهر ایجاد شد.
سلیمی اظهار کرد: هم اینک شاهد حضور پرشور بانوان در بوستانهای ویژه آنان در سطح شهر هستیم، لذا لازم است به ورزش بانوان، تامین تجهیزات برای ورزشکاران و تولید مکمل های ورزشی توجه بیشتر از سوی سرمایه گذاران شود زیرا این جامعه از حمایت سرمایه گذاران بویژه صنعتگران بی بهره هستند.
وی اضافه کرد: این در حالی است که هزینههای سرمایه گذاری در ورزش بانوان یک هفتم هزینه های سرمایه گذاری در ورزش آقایان است.