شناسهٔ خبر: 69978604 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: راهبرد معاصر | لینک خبر

روایت فرزندان شهید فخری زاده از ترور پدرشان: برای شلیک به او از هوش مصنوعی استفاده کردند

هوش مصنوعی در سال‌های اخیر به عنوان ابزاری کارآمد در دسترس مردم جهان قرار گرفته و کار‌های روزانه را آسان می‌کند؛ این در حالی است که ۴ سال پیش دانشمند هسته‌ای ایرانی با کمک هوش مصنوعی ترور شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش راهبرد معاصر؛ بعدازظهر ۷ آذرماه سال ۱۳۹۹ بود که خبر رسید یکی از دانشمندان هسته‌ای برجسته کشورمان در آبسرد دماوند، توسط یک خودروی بدون سرنشین به شهادت رسیده؛ دانشمندی که نخست وزیر اسرائیل به اطرافیانش گفته بود: «نامش را از یاد نبرید.» محسن فخری‌زاده.

۴ ترور ناموفق در ۲۰ سال برای یک دانشمند

«برای آنها خیلی مهم بود که این ترور ناموفق نباشد.» پسر شهید فخری‌زاده این را می‌گوید و توضیح می‌دهد: «پدر سال ۱۳۷۸ برای اولین بار مورد سوءقصد قرار گرفت و در این ۲۰ سال هم ۴ بار قصد ترور او را داشتند. آنها می‌دانستند اگر این ترور هم ناموفق باشد، محسن فخری‌زاده از دسترس خارج می‌شود. پس باید طوری برنامه‌ریزی می‌کردند که مطمئن باشند موفقیت‌آمیز است. برای همین با کمک هوش مصنوعی این کار را انجام دادند.»

نقش ترامپ در ترور فخری‌زاده

حامد فخری‌زاده قوی‌ترین گزارشی را که درباره ترور پدرش منتشر شده، گزارش نیویورک‌تایمز در این باره عنوان کرد و آن را منطبق با گزارش‌های مادرش از صحنه ترور دانست. طبق این گزارش کسانی که این طرح را برای ترور ریختند مقامات بلند‌پایه آمریکایی و اسرائیلی بودند. در گزارش نیویورک تایمز آمده: «تدارکات ترور اواخر سال ۲۰۱۹ (۱۳۹۸) و اوایل سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۹) بین مقامات اسرائیلی، به رهبری یوسی کوهن رئیس موساد، دونالد جی ترامپ رئیس جمهور وقت، مایک پمپئو وزیر امور خارجه‌اش و جینا هاسپل مدیر سازمان سیا، ریخته شد.»

گلوله‌ها بدن شهید را می‌شناختند!

فرزند دیگر شهید فخری‌زاده، یعنی مهدی هم به خبرنگار فارس می‌گوید: «برای شناسایی پدر و شلیک به او از هوش مصنوعی استفاده کرده‌اند. سپس به صورت خودکار به او شلیک شده است.»

خانواده شهید فخری‌زاده پیش از این درباره شهادت این دانشمند هسته‌ای گفته بودند که گلوله‌هایی که به شیشه ماشین خورده، از شیشه، صندلی جلو و عقب و حتی از عقب ماشین خارج شده است. حتی روایت‌ها حاکی از این است که گلوله‌هایی که به پای سرتیم حفاظت برخورد کرده، از بدن او عبور و به دریچه آئورت و ستون فقرات شهید خورده است؛ اما از بدن شهید عبور نکرده و همان جا منفجر شده است.

ترور ۳ مرحله‌ای

حامد فخری‌زاده نقش هوش مصنوعی در ترور پدرش را این طور توضیح می‌دهد: «جریان ترور پدر چند مرحله داشت که احتمال موفقیت را زیاد می‌کرد. مرحله اول شلیک به ماشین بود. یکی از گلوله‌ها قرار بود به شیلنگ سوخت بخورد؛ اما فقط آن را کمی خراش داد و انفجاری رخ نداد.»

در روایت صدیقه قاسمی از صحنه شهادت همسرش آمده که بعد شنیدن صدایی از بدنه ماشین، شهید از خودرو پیاده شده و اطراف ماشین دنبال نشانه‌های نقص فنی می‌گردد. طبق توضیحات پسرش به نظر می‌رسد برنامه‌ریزی شده بود تا با هدف قرار دادن شیلنگ سوخت خودرو منفجر شده و هر دو سرنشین به شهادت برسند.

در گزارش نیویورک تایمز هم آمده که هوش مصنوعی دستگاه طوری تنظیم شده بود تا تأخیر، لرزش و سرعت خودرو را جبران کرده و بررسی کند که راننده خودرو، خود محسن فخری‌زاده است یا همسرش.

کنترل عملیات ترور از خاک اسرائیل

حامد فخری‌زاده درباره عامل اجرای این عملیات توضیح می‌دهد: «تجهیزات ارتباطی بین سلاح و محل کنترل عملیات وجود داشت. طبق گفته نیویورک تایمز عملیات از هزار و ۲۰۰ کیلومتر دورتر کنترل می‌شد؛ یعنی تقریباً از خود اسرائیل.»

انفجار نیسان؛ مرحله سوم ترور

بعد از شهادت محسن فخری‌زاده، نیسان منفجر می‌شود و آثار قابل توجهی از خود به جا نمی‌گذارد؛ این نشان‌دهنده این است که حجم زیادی مواد منفجره داخل آن کار گذاشته شده بود. پسر شهید فخری‌زاده این انفجار را مرحله سوم عملیات دانسته و شرح می‌دهد: «می‌خواستند اگر ترور در مرحله دوم انجام نشد، لحظه‌ای که خودروی پدر از کنار نیسان عبور می‌کند، با انفجار آن نیسان، خودروی شهید فخری‌زاده به صورت کامل منهدم شود.» / فارس

برچسب‌ها: