به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه برگزاری هماندیشی معاونان و مدیران بینالملل دانشگاهها در دانشگاه فردوسی گفت: حضور این افراد فرصتی مناسب برای تبادلات علمی و فرهنگی است که بر اساس برنامه هفتم توسعه، کشورمان باید تعداد دانشجویان بین الملل را به ۳۰۰ هزار نفر برساند.
امید رضاییفر افزود: در این خصوص چالشهای مختلفی نیز وجود دارد با برنامه ریزی و هم اندیشیهایی که در این نشستها شکل میگیرد، امیدواریم به کمترین میزان خود برسد،هم اکنون حدود ۲ هزار کرسی زبان فارسی، ایرانشناسی و شرقشناسی در دانشگاههای سراسر دنیا در حال برگزاری است.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین برنامهها، ترویج زبان فارسی و حمایت از آن در دنیاست، از این رو اعزام اساتید به عنوان مدرس کرسی زبان فارسی یکی از نیازهاست با توجه به ظرفیت محدودی که وجود دارد برنامههای مختلفی در نظر گرفته شده از جمله پیگیری برای اختصاص یافتن ظرفیت مازاد استخدامی است.
رئیس مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تدوین کتابهای مختلف آموزشی و درج مقالات علمی در مجلات علمی مشترک با کشورهای دیگر میتواند موجب گسترش زبان فارسی در دنیا بشود. همچنین ایجاد فرصتهای مطالعاتی و نشستهای مشترک نیز فرصت مناسبی است که باید از آن بهره ببریم.
رضایی فر افزود: پیگیری آموزش مجازی و غیرحضوری یک فرصت است که باید از آن بهرهبرداری مناسب و با نگاه تحولی به این موضوع نگریسته شود تا تعداد بسیاری از دانشجویان و علاقمندان زبان فارسی بتوانند از آن بهرهمند بشوند.