به گزارش ایکنا به نقل از عربی 21، دادستان دیوان کیفری بینالمللی رهبر نظامی میانمار را به جنایت علیه بشریت در سرکوب اقلیت مسلمان روهینگیا متهم کرد و خواستار بازداشت او شد.
دادستان دیوان کیفری بینالمللی روز چهارشنبه اعلام کرد برای صدور حکم بازداشت مین آنگ هلاینگ رهبر نظامی میانمار به دلیل جنایت علیه بشریت در سرکوب اقلیت مسلمان روهینگیا اقدام خواهد کرد.
یک میلیون نفر از اهالی روهینگیا در پی حمله نظامی ارتش میانمار که در اوت ۲۰۱۷ (شهریور ۱۳۹۶) آغاز شد به کشورهای همسایه مانند بنگلادش فرار کردند. محققان سازمان ملل این عملیات را نمونهای کلاسیک از پاکسازی قومی توصیف کردهاند.
گزارشها حاکی از آن است که سربازان، پلیس و ساکنان بودایی، صدها روستا را در ایالت راخین در غرب میانمار به آتش کشیده، ساکنان را شکنجه کرده و به قتلعام و تجاوز گروهی اقدام کردهاند.
حکومت نظامی میانمار این اتهامات را رد و اعلام کرده است که نیروهای امنیتی عملیات مشروعی را علیه شبه نظامیانی که به پستهای پلیس حمله کردهاند، انجام دادهاند.
بیشتر پناهجویان اکنون در اردوگاههای بنگلادش در شرایط بسیار وخیمی زندگی میکنند.
اکنون یک هیئت سهنفره از قضات تصمیم خواهند گرفت که آیا «دلایل منطقی» برای مسئولیت کیفری مین آنگ هلاینگ در اخراج و سرکوب مردم روهینگیا در میانمار و بنگلادش وجود دارد؟
هیچ جدول زمانی مشخصی برای تصمیمگیری آنها وجود ندارد اما معمولاً حدود سه ماه طول میکشد تا درباره یک حکم بازداشت تصمیمگیری شود.
دفتر دادستان دیوان کیفری بینالمللی اعلام کرد: درخواست حکم بازداشت پس از تحقیقات گسترده، مستقل و بیطرفانه ارائه شده و درخواستهای بیشتری برای حکم بازداشت در ارتباط با میانمار در راه است.
میانمار عضو دیوان کیفری بینالمللی نیست اما در احکام سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ قضات این نهاد اعلام کردند در مورد جنایات فرامرزی مرتبط با میانمار که بخشی از آن در بنگلادش _ به عنوان یکی از اعضای دیوان - رخ داده است، صلاحیت داشته و دادستانها میتوانند تحقیقات رسمی را آغاز کنند.
در بیانیه دادستان دیوان کیفری بینالمللی دیوان آمده است: این نخستین درخواست برای حکم بازداشت علیه یک مقام ارشد دولت میانمار است که دفتر من ارائه میدهد.
انتهای پیام