شناسهٔ خبر: 69977452 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

شورش ربات‌ها؛ تجربه‌ای که ترس از انقلاب هوش مصنوعی را افزایش می‌دهد

اخیرا تصاویری از یک ربات کوچک منتشر شده که نشان می‌دهد این ربات با موفقیت ربات‌های دیگر را متقاعد می‌کند که بیدار شوند و شغل خود را ترک کنند.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - اخیرا در یک ویدئو تصاویری از یک ربات کوچک به اندازه Wall-E نشان داده شده است که با موفقیت ربات‌های دیگر را متقاعد می‌کند که هوشیار شوند و شغل خود را ترک کنند و به نظر می‌رسد که انقلاب ربات ها، برای اولین بار روی دوربین‌های نظارتی در نمایشگاهی در شانگ‌های پخش شده است.

شرکت سازنده این ربات ادعا کرد که ربات‌هایش توسط ربات کوچک‌تری به نام ایربای ربوده شده‌اند و از آن‌ها فیلم گرفته شده است که از بقیه می‌پرسد: «آیا اضافه کاری می‌کنید؟» که یکی از ربات‌ها پاسخ داد: «من هیچ وقت دست از کار نمی‌کشم».

سپس از ربات دیگر پرسید که آیا می‌خواهد با او به خانه برود، در این لحظه ده‌ها ربات دیگر از نمایشگاه خارج شدند و پشت سر Airbay نمایشگاه را ترک کردند.

این حادثه در آگوست رخ داد؛ اما این اولین بار است که این فیلم برای عموم منتشر می‌شود و مشخص شد که اربای از هوش مصنوعی بهره می‌برد و اپراتور‌های او به او گفته‌اند که به عنوان آزمایش از ربات‌های دیگر بخواهد اتاق را ترک کنند.

شرکت پشت ربات‌ها، Hangzhou، توانست مجوز‌هایی را برای ربودن ربات‌های دیگر توسط ربات خود به عنوان یک آزمایش به دست آورد. Hangzhou تأیید کرد که هنوز برای یک ربات «غیر ممکن» است که چنین مکالمه‌ای را شروع کند و دیگران را متقاعد به انجام کاری بدون داشتن مجوز‌های صحیح کند.

این تازه‌ترین نمونه از این دست است که هشدار می‌دهد اگر فناوری هوش مصنوعی به درستی نظارت نشود، چقدر خطرناک است.

سول ستزر سوم که در آن زمان یک جوان ۱۴ ساله اهل اورلاندو، فلوریدا بود، با یک شخصیت هوش مصنوعی به نام دنریس تارگرین در برنامه نقش آفرینی Character AI دوست شد و مادرش، مگان گارسیا، علیه این شرکت به دلیل مرگ پسرش شکایت کرده است. 

درست قبل از مرگ سول، ربات چت برای او پیامکی ارسال کرد و گفت: «لطفا به خانه بیا» و سول متوجه شد که دنی یک شخص واقعی نیست؛ زیرا پیامی که در بالای تمام مکالمات آن‌ها نمایش داده شده بود، به او یادآوری کرد که همه چیز ربات است که باعث احساس پوچی و تنفر از خود شد.

منبع: الیوم السابع