جوان آنلاین: اولین کارگاه تولید محتوای صوتی و تصویری با هوش مصنوعی امروز (چهارشنبه ۷ آذر ماه) با حضور غلامحسین طالبی مدیر هماهنگی و نظارت فضای مجازی معاونت صدا، داود مومنی مدیر طرح و برنامه معاونت فضای مجازی سازمان صدا و سیما، محسن دلشاد مدیر طراحی و توسعه معاونت فضای مجازی سازمان، طاهره مهرورزیان کارشناس طرح و برنامه معاونت فضای مجازی و راضیه بهرامی کارشناس طرح و برنامه معاونت فضای مجازی سازمان و جمعی از مدیران و کارکنان فضای مجازی معاونت صدا در سالن جلسات برگزار شد.
غلامحسین طالبی مدیر هماهنگی و نظارت فضای مجازی معاونت صدا از برگزاری سلسله کارگاههای تولید محتوا با هوش مصنوعی خبر داد و گفت: امیدوارم اولین کارگاه تولید محتوا با هوش مصنوعی فتح بابی برای برگزاری سلسله کارگاهها شود تا ضمن تغییر نگرش همکاران در حوزه فضای مجازی و هوش مصنوعی که تحول آن به روز و به ثانیه است، بتوان هر لحظه کارهای جدید و با کیفیت بالا تولید کرد. امیدوارم از تجربیات و دانش شما بهرهمند شویم تا به سمتی حرکت کنیم تا بتوانیم از ابزارهای هوش مصنوعی بهترین بهره برداری را داشته باشیم، چرا که با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی میتوان در زمان و هزینه برای تولید محتوا صرفه جویی کرد.
دستاوردهی به هوش مصنوعی
راضیه بهرامی، کارشناس طرح و برنامه معاونت فضای مجازی سازمان به معرفی اجمالی از هوش مصنوعی و اصول پرامپت نویسی (دستوردهی به هوش مصنوعی) پرداخت و عنوان کرد: با استفاده از ابزارهای تولید محتوا با هوش مصنوعی میتوان به تولید تصویر، تولید متن، تولید ویدیو و صوت دست یافت.
بهرامی با بیان این که هوش مصنوعی دنیای تولید را متحول کرده، ادامه داد: هوش مصنوعی بیشتر به هوش انسان شبیه سازی شده و قابلیت یادگیری دادهها و بهبود عملکرد را دارد، به طوری که میتوان گفت هوش مصنوعی قابلیت تطبیق با شرایط جدید را داراست. این فناوری مزایای بسیاری دارد که باعث افزایش سرعت تولید محتوا، کاهش هزینهها و افزایش کیفیت محتوا میشود. علاوه بر اینها میتوان به افزایش خلاقیت، شخصی سازی، تحلیل و پیش بینی ها، ویرایش و بهینه سازی، انتشار و توزیع اشاره کرد. اگرچه که تولید محتوا با هوش مصنوعی با چالشها و محدودیتهایی همچون کیفیت محتوا، جذابیت ظاهری، مسائل اخلاقی، اعتماد و اعتبار همراه است، اما کلید موفقیت در تولید محتوا با هوش مصنوعی پرامپت نویسی (دستور دهی) هدفمند و دقیق است.
وی با اشاره به اصول مهم پرامپت نویسی اذعان داشت: یکی از مهارتهای کلیدی در تعامل با هوش مصنوعی پرامپت نویسی است که در واقع یک نوع هنر و علم نوشتن است. از اصولی که در پرامپت نویسی باید رعایت شود استفاده نکردن از جملات مرکب و پیچیده است. باید از جملات ساده و کوتاه به همراه جزئیات بهره برد. وضوح و صراحت در دستور همراه با جزئیات یا حتی ارائه یک نمونه میتواند راه گشا باشد، تا نتیجه نهایی همان گونه باشد که ما انتظار داریم. در صورت حاصل نشدن نتیجه رضایت بخش، مجدد میتوان قسمتی را که مدنظرتان نیست اصلاح و تغییرات را مجدد اعمال کنید.
داوود مومنی، مدیر طرح و برنامه معاونت فضای مجازی سازمان صدا و سیما در ادامه به کاربرد هوش مصنوعی در تولید محتوای متن اشاره کرد و گفت: یکی از راههای استفاده از هوش مصنوعی temp-mail است، نکتهای که در استفاده از آن باید رعایت شود، چک کردن موردی عکسها و متن هاست که مشکل خاصی نباشد. در صورت بروز مشکل میتوانید عکسها و متن را ویرایش یا این که آنها را تغییر دهید. سایتهای تجمیع کننده سایتهایی هستند که چند هوش مصنوعی تجیمع شده و به صورت یکپارچه میتوان از آن استفاده کرد. یکی از راحترین راههای دسترسی به هوش مصنوعی poe است که میتوان با آن مقاله ساخت. یکی دیگر از هوشهای مصنوعی که میتوان به آن اشاره کرد mapify است.
وی تصریح کرد: برای هوش مصنوعی زمینه سازی همیشه موثر است هر چه توضیحات بیشتر ارائه شود، نتیجه مطلوب تری حاصل خواهد شد. به این فکر نکنید که هوش مصنوعی تمام تلاش خود را کرده، بلکه از او کار بیشتری بخواهید و پرامپتهای بیشتری را همراه با جزئیات ارائه دهید.
معرفی هوشهای مصنوعی در ساخت عکس
طاهره مهرورزیان، کارشناس طرح و برنامه معاونت فضای مجازی در ادامه با بیان توضیحاتی پیرامون تولید تصویر ثابت (عکس) با هوش مصنوعی و در پاسخ به این پرسش که چگونه میتوان تصویر مورد نظر خود را با هوش مصنوعی ساخت؟ عنوان کرد: برای تولید عکس یا بهبود کیفیت عکسهای قدیمی و... میتوان همه را با هوش مصنوعی انجام داد، اما مساله مهم ارتباط برقرار کردن و دستور دادن به هوش مصنوعی است. به منظور ارائه دستور دقیق و کاربردی باید نکاتی را همچون؛ توجه به جزئیات دقیق و کامل، تمرکز بر موضوع اصلی، استفاده از اسم خاص، تعداد تصاویر، سبک تصویر توجه داشت. حتی موقعیت قرار گیری زمانی و مکانی عکس، توجه به نورپردازی، نوع رنگ ها، ترکیب بندی ها، جزئیات لباس و پوشش تصویر، جزئیات چهره نیز میتواند حائز اهمیت باشد. در ادامه حتی میتوان به پس زمینه و پیش زمینه تصویر، احساساتی که قرار در تصویر نمایان شود، جنس و بافت تصویر و و استفاده از نمونه تصویر و... توجه داشت.
وی در پایان ضمن معرفی بهره مندی از چند هوش مصنوعی در تولید عکس تاکید کرد: هوش مصنوعی برای تولید عکس میتوان به bing یا KREA و DALLE اشاره کرد. برای ویرایش عکس هم میتوانید از هوش مصنوعی cutout-pro یا Adobe Express استفاده کنید. اگر نتیجه دلخواه و مطلوب تان حاصل نشد، آزمایش و تکرار را انجام دهید، با تغییر و اصلاح پرامپت میتوانید به نتیجه دلخواه برسید.
معرفی وب سایتهای مهم در ساخت ویدیو
محسن دلشاد، مدیر طراحی و توسعه معاونت فضای مجازی سازمان صدا و سیما با اشاره به تولید صوت و ویدیو با ابزارهای هوش مصنوعی و معرفی وب سایتهای مهم عنوان کرد: میتوان با استفاده از هوش مصنوعی به تولید محتوای صوتی و ویدیویی دست یافت. با استفاده از سامانه آریانا میتوانیم متن را وارد و با انتخاب گزینه گوینده مرد یا زن آن را به صورت تبدیل کرد. میتوان به narakeet persian یا هوش مصنوعی پیشرفته voice.ai اشاره کرد، که میتوانیم با ارائه صدای خودمان، صدایی را که مدنظرمان است را دریافت کنیم. Ivira.ai (ویرا) اپ ایرانی است که میتوان متن را به صوت، صوت را به صوت، جایگزینی شخصیت و... بهره برد. با استفاده از سرویس آوا شو متن با صوت ما به صدای دیگر تغییر میکند یا با استفاده از سرویس هماهنگ میتوان صورت را تغییر داد و..
وی ادامه داد: در حوزه موسیقی میتوان از هوش مصنوعی suno استفاده کرد، با دادن موضوع شروع به آهنگسازی و خوانندگی میکند. یکی از ابزارهای فوق العاده جداسازی صدا از موسیقی VOCALI.SE است که فقط موسیقی را بارگذاری میکنیم. حتی برای حذف نویز از صدا میتوان از سامانه Adobe Enhance Speech. Com بهره برد.
دلشاد در ادامه با معرفی چند هوش مصنوعی در ساخت ویدیو افزود: با استفاده از هوش مصنوعی Veed تصاویری آرشیوی از سطح اینترنت جمع آوری شده با ارائه موضوع یک ویدیو ساخته میشود. با استفاده از هوش مصنوعی Hey Gen اگر تولید محتوا دارید میتوانید همه کارها را به آن بسپارید. هوش مصنوعی دیگر Hailuo Al است. حتی میتوان از هوش مصنوعی ایجاد زیرنویس ویدیو Capzy بهره برد.
مدیر طراحی و توسعه معاونت فضای مجازی سازمان صدا و سیما در پایان خاطرنشان کرد: اگر چه هوش مصنوعی خیلی خوب است، اما همچنان به عنوان یک دستیار در کنار ماست. اگر چه یک سری محدودیتها و مرزها کنار رفته و میتوان از محتوا و ایدههای جدیدتر استفاده کرد، اما ما همچنان بر هوش مصنوعی برتری داریم و این ما هستیم که به هوش مصنوعی دستور (پرامپت) میدهیم.
در پایان این کارگاه به برخی پرسشهای حاضران پرامون تولید محتوا با هوش مصنوعی پاسخ داده شد.