شناسهٔ خبر: 69974515 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

چهاردهمین «جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ورزشی» افتتاح شد

چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ورزشی با حضور دبیرکل کمیته ملی المپیک و جمعی از هنرمندان و قهرمانان المپیک در سینما فلسطین افتتاح شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه فرهنگ دفاع‌پرس، آیین افتتاحیه چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ورزشی، شامگاه (سه‌شنبه) با حضور «سید مناف هاشمی» دبیرکل کمیته ملی المپیک و جمعی از هنرمندان و قهرمانان المپیک در سینما فلسطین برگزار شد.

علوی: روز اول جشنواره فیلم‌های ورزشی شگفتانه داشت
در ابتدا، سید مجتبی علوی دبیر جشنواره از حمایت‌های سید مناف هاشمی و دکتر احمدی قدردانی کرد و با بیان اینکه گزارش تفصیلی جشنواره را در اختتامیه ارائه خواهیم کرد، گفت: اصولا افتتامیه در جشنواره‌ها کنسل شده، اما ما بخاطر اینکه حجم کارمان بالاست و در هفت بخش که هرکدام یک جشنواره را می‌طلبد در ژانر ورزشی فعالیت داریم؛ قصد داشتیم در افتتاحیه جوایز و تقدیری‌ها را انجام دهیم و با مردم را با یک اطلاع‌رسانی به جشنواره دعوت کنیم. 

وی به استقبال مخاطبین از جشنواره پرداخت و افزود: امروز در روز اول جشنواره یک شگفتانه رقم خورد و با استقبال مخاطبین و دانشجویان و کسانی که علاقه‌مند ژانر ورزشی هستند روبرو بودیم.

در بخش دیگر این مراسم، پیام «احمد دنیامالی» وزیر ورزش و جوانان قرائت شد.

در ادامه این مراسم با حضور مناف هاشمی، احمدی و هاشمی از محمدرضا ملامحمد و دکتر سید امیر حسینی از مسوولان سابق جشنواره فیلم‌های ورزشی و کمیته ملی المپیک تجلیل شد. 

مجید مجیدی اولین فیلمساز جشنواره فیلم‌های ورزشی 
سپس، دکتر سید امیر حسینی در سخنانی با بیان اینکه اولین‌بار جشنواره را از سال ۱۳۷۹ شروع کردیم، افزود: به مرور زمان بود که جشنواره نهادینه شد و ارتباطات ما محکم شد و اولین دوره جشنواره را با حضور رئیس فدراسیون جهانی برگزار کردیم.

وی افزود: دستاورد‌های جشنواره زیاد بود از جمله‌ی اینکه فیلم «المپیک در کمپ» اثر مجید مجیدی به عنوان یک منبع بین‌المللی ساخته شد و سپس ایشان فیلم «پرواز رنگ‌ها» را به سفارش المپیک پکن ساخت. 

در ادامه، ملامحمد رئیس اسبق جشنواره گفت: من فقط از استاد معظم و کسی که انگیزه اصلی این جشنواره را با یک نامه در ما ایجاد کرد یاد می‌کنم که مهندس «هاشمی‌تبار» بود، ایشان سنگ‌بنای این جشنواره را پایه‌گذاری کردند.

همچنین «سلمان حسام» و «سید مهدی حیدری» دو ورزشکار باسابقه کشورمان که ضمن سابقه درخشان ورزشی، فعالیت هنری و سینمایی را در کارنامه داشتند، تجلیل شدند.

بخش دیگری از این مراسم اختصاص به تجلیل از «فیروز کریمی» فوتبالیست پیشکسوت و مربی فوتبال داشت که پس از مراسم تجلیل در سخنان کوتاهی از دست اندرکاران جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ورزشی قدردانی کرد.

هاشمی: ورزش بدون سینما موفق نمی‌شود
در ادامه این مراسم سید مناف هاشمی، دبیرکل کمیته ملی المپیک از برگزار کنندگان و مخاطبین جشنواره قدردانی کرد و گفت: از تیم داوری جشنواره که ۷۹۵ فیلم رسیده به جشنواره را ارزیابی کردند، قدردانی می‌کنم.

وی با بیان اینکه کمیته المپیک جشنواره را در کشورمان شروع کرده است، گفت: در دوره جدید فعالیت کمیته المپیک عزم بر این داریم که از این جشنواره حمایت کنیم هرچند که در ابتدای کار هستیم. همچنین از هنرمندانی که در این پروژه و جشنواره حضور و مشارکت دارند، تشکر می‌کنیم. 

دبیرکل کمیته ملی المپیک، تقدیر از ایثار و جوانمردی‌های ورزشکاران را هدف و در راستای منشور المپیک دانست و خاطرنشان کرد: من توفیق داشته‌ام چند دوره در کنار ورزشکاران المپیکی شاهد زحمات، اشک و خوشحالی‌ها آنها باشم و حتما با وجود این جشنواره می‌توانیم فیلم‌هایی از ایثار و سخت‌کوشی و الگو بودن این قهرمانان را داشته باشیم. 

هاشمی تاکید کرد: اگر می‌خواهیم ورزش کشورمان را موفق کنیم بدون فیلم و سینما و تلویزیون شدنی نیست. ورزش و هنر مرجع و مکمل یکدیگرند و سینما و جشنواره‌ها می‌توانند مبلغ ورزش همگانی و قهرمانی و غرورآفرینی باشند که قابل تقدیر است.

وی گفت: قول می‌دهیم مسیر استمرار جشنواره ادامه داشته باشد؛ وظیفه کمیته المپیک حضور در رویداد‌های ورزشی آسیایی و المپیکی است ولی در کنار این موضوعات محوری، مباحث ترویجی را دنبال می‌کنیم. از نگاه داوران و کارشناسان این دوره جشنواره فیلم‌های ورزشی یکی از دوره‌های خوب آن بوده است. 

روئین‌تن: سینما عین ورزش بُرد و باخت دارد
علی روئین‌تن، رئیس هیئت داوران جشنواره در سخنانی با بیان اینکه مسوولان ورزشی باید ویژگی‌های اخلاقی یک قهرمان مانند فتوحت و بزرگ‌منشی را داشته باشند، گفت: فهم این ویژگی‌ها و مفاهیم برای مدیران ضروری است، چون باعث درک بهتر ورزشکار و عرصه قهرمانی می‌شود. 

وی در توصیه‌ای با بیان اینکه فیلمسازی که به جشنواره‌ای فیلم ارسال می‌کند باید در اکران آن در کنار مردم باشد، گفت: ورزش بُرد و باخت دارد، هنر هم چنین است؛ ولی مَرد آن است که پای باخت‌ها بایستد. 

گبرلو: سینما برای جذب مخاطب قهرمان می‌خواهد 
سپس محمود گبرلو عضو هیئت داوران جشنواره گفت: سینما نیاز به قهرمان دارد تا بتواند تماشاگر را جذب کند و چه بهتر که قهرمانان ملی با هویت ملی را در قاب سینما داشته باشیم و ارتباط ورزشکاران با سینما موجب می‌شود اقتصاد سینما رونق بگیرد.

در پایان این مراسم برگزیدگان دو بخش کوتاه و انیمیشن جشنواره مورد تجلیل قرار گرفتند.

انتهای پیام/ 121