شناسهٔ خبر: 69974416 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

تقویت روابط فرهنگی و گردشگری ایران و چین

در دیدار سفیر چین در تهران و وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بر لزوم تقویت روابط فرهنگی و گردشگری تاکید و نکاتی برای حصول این مهم مطرح شد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

به گزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، زونگ پی‌وو سفیر چین در تهران و جوزی هائو رایزن فرهنگی سفارت چین با سیدرضا صالحی‌امیری وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایران در محل دفتر وی دیدار و درباره رابطه دو جانبه ایران و چین و تقویت تعاملات فرهنگی و گردشگری گفتگو کردند.

سیدرضا صالحی‌امیری با اشاره به روابط استراتژیک و پایدار ایران و چین در حوزه‌های اقتصادی و تجاری به اهمیت توسعه روابط دو جانبه فرهنگی و گردشگری تاکید کرد و افزود: دو ملت ایران و چین در حوزه فرهنگ و تمدن دارای ظرفیت‌های مهم بوده و البته شناخت کافی از یکدیگر ندارند لذا این می‌تواند نقطه عطفی باشد که به روابط جدید ایران و چین کمک کند و این موضوع باعث تقویت روابط دو ملت می‌شود.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به برگزاری نمایشگاه ایران باشکوه در پکن و شانگهای و بازدید روزانه ۸۰ هزار نفر از این نمایشگاه اشاره کرد و ادامه داد: این میزان استقبالی که چینی‌ها در گذشته از نمایشگاه داشتند نشانگر علاقه‌مندی آنها به فرهنگ و تمدن ایران است و نشان می‌دهد دو طرف رسالت جدیدی برای توسعه روابط فرهنگی و گردشگری میان دو ملت دارند.

وی با بیان اینکه هدف‌گذاری ایران در حوزه گردشگری توافق با چین به‌منظور افزایش گردشگران طرفین است به لزوم لغو منع سفر به ایران از سوی سفارت چین اشاره کرد و ادامه داد: تمرکز ایران در حوزه گردشگری روی کشور‌های حوزه خلیج‌فارس، کشور‌های آسیای میانه و همسایگان است؛ در سال جدید روی حضور گردشگران چینی متمرکز شده‌ایم و در سال ۲۰۲۵ هدف اول گردشگری در آسیا را چین تعریف کرده‌ایم. 

توافق به‌منظور تبادل گردشگر، همکاری فعالانه‌تر شرکت‌های هواپیمایی چینی در ایران، سرمایه‌گذاری روی زیرساخت‌های گردشگری و ساخت هتل‌های ۴و۵ ستاره در سراسر کشور و تهران، همکاری فعالانه‌تر در پروژه جاده ابریشم با سازمان همکاری‌های شانگهای و بریکس، آمادگی برای برگزاری نشست فنی دو جانبه، تمرکز عملیاتی روی سند دو جانبه توسعه همکاری سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و برگزاری جلسات مستمر در سفارتخانه‌ها به‌منظور تمرکز روی اشتراکات و توسعه روابط از جمله نکات مطرح شده از سوی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بود.

حوزه فرهنگی فضای وسیعی برای همکاری دارد/ علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران چین برای حضور در پروژه‌های گردشگری ایران

در ادامه جلسه زونگ پی‌وو سفیر چین در تهران به سبقه و اعتبار تمدنی ایران در جهان اشاره کرد و ادامه داد: ایران و چین در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و آموزشی همکاری‌های زیادی طی سال‌های گذشته داشته‌اند. حوزه فرهنگی نیز فضای وسیعی برای همکاری دارد که می‌توانیم از این ظرفیت برای تقویت روابط دو جانبه بهره ببریم.

وی به نقش مهم ایران در تاسیس اتحادیه حفاظت از میراث‌فرهنگی آسیا اشاره و بر لزوم همکاری در حوزه حفاظت از آثار باستانی و تاریخی تاکید کرد و گفت: در این اتحادیه ۱۴ پروژه به تصویب رسیده است که سه پروژه متعلق به ایران است و در بین اعضای اتحادیه بیشترین پروژه‌ها به ایران تعلق دارد.

سفیر چین در تهران با طرح پیشنهاد تشکیل کمیته فنی گردشگری برای افزایش گردشگر بین دو کشور از صالحی‌امیری برای سفر به چین به‌منظور صحبت درباره جزئیات تقویت همکاری‌ها دعوت به‌عمل آورد.

برگزاری سال فرهنگی‌گردشگری در سال ۲۰۲۶

زونگ پی‌وو همچنین پیشنهاد برگزاری سال فرهنگی‌گردشگری را در سال ۲۰۲۶ مطرح کرد و این رویداد را در توسعه تبادلات فرهنگی بین دو کشور مفید ارزیابی کرد و افزود: دو کشور چین و ایران دارای تمدن هستند و از دو هزار قبل از طریق جاده ابریشم با هم تعامل داشتند و تعاملات دوستانه بین دو طرف تا امروز ادامه دارد.

سفیر چین در تهران تصریح کرد: ما به آثار فرهنگی و باستانی بسیار اهمیت می‌دهیم؛ می‌توانیم نکات مشترک زیادی به‌منظور همکاری پیدا کنیم و تعامل در حفاظت از میراث‌فرهنگی را مد نظر قرار دهیم.

وی با اشاره به تعدد جاذبه‌های گردشگری ایران ادامه داد: اعتقاد داریم که تبادلات و همکاری‌های ما در حوزه فرهنگی و گردشگری باید توسعه پیدا کند و در ترویج وتوسعه گردشگری بین دو کشور پتانسیل داریم. همچنین سرمایه‌گذاران چینی برای سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های ایران علاقه‌مند هستنند.

انتهای پیام/