به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، مدیران عامل شرکتهای ویتول، ترافیگورا و گانور روز سهشنبه (ششم آذر) در مجمع اطلاعات انرژی (Energy Intelligence Forum) در لندن گفتند: بعید است هشت عضو ائتلاف سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش در کوتاهمدت کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکهای (افزایش روزانه ۱۸۰ هزار بشکهای در مرحله نخست) را تعدیل کنند.
دو منبع اوپکپلاس روز سهشنبه گفتند: اعضای اوپکپلاس در حال گفتوگو درباره تعویق دوباره در برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هستند.
هشت عضو ائتلاف اوپکپلاس متشکل از عربستان سعودی، روسیه، عراق، امارات متحده عربی، کویت، قزاقستان، الجزایر و عمان بهتازگی تعدیل کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکهای خود را برای یک ماه دیگر تا پایان دسامبر ۲۰۲۴ تمدید کردند؛ کُند شدن رشد تقاضای نفت چین و جهان و افزایش تولید کشورهای خارج از ائتلاف اوپکپلاس از دلایل اصلی آن بهشمار میآید.
بن لاکاک، مدیرعامل ترافیگورا گفت: هشت عضو اوپکپلاس دوباره برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه خود را به تعویق میاندازند، البته احتمالاً دوامش برای آیندهای نه چندان دور خواهد بود، زیرا بعید است اعضای این ائتلاف از قیمتهای کنونی راضی باشند.
توربیورن تورنکویست، مدیرعامل گانور هم در این باره گفت: من فکر می کنم که ائتلاف اوپکپلاس جایی برای افزایش تولید ندارد.
وی افزود: افزایش تولید نفت و اکتشافهای تازه با هزینههای سربه سر پایینتر و ضعف تقاضای سوخت برای بخش حملونقل در چین قیمتها را حدود ۷۰ دلار برای هر بشکه نگه میدارد.
در همین حال راسل هاردی، مدیرعامل ویتول گفت: اوپک احتمالاً طی دو تا سه ماه آینده تلاش میکند بازار را مدیریت کند، در حالی که منتظر است ببیند آیا مسائل ژئوپلیتیک کنونی حل می شود یا خیر.
کارشناسان معتقدند قیمت منصفانه نفت با توجه به بنیانهای بازار در محدوده کنونی حدود ۷۰ دلار برای هر بشکه است، اگرچه رویدادهای مهم ژئوپلیتیک میتواند نوسانها را افزایش دهد و قیمتها را از این محدوده خارج کند.
مدیرعامل ترافیگورا تصریح کرد: قیمتهای کنونی نفت خام معقول هستند و با یک هشدار احتیاطی هم ممکن است بهشدت در اشتباه باشیم.
لوکاک افزود: احتمال تغییر و تحول با روی کار آمدن دولت دونالد ترامپ در راه است.
مدیرعامل ویتول گفت: اگرچه بازارها انتظار دارند تولید غیراوپک در گویان، برزیل و ایالات متحده آمریکا افزایش یابد و ظرفیت مازاد عرضه اوپک بالا باشد، اما همچنان خطر کاهش عرضه ناشی از تحریمهای بیشتر واشینگتن علیه بعضی کشورهای تولیدکننده نفت وجود دارد.
هاردی تصریح کرد: هنوز تعدادی از رویدادهای خارج از بنیانهای اصلی بازار (عرضه و تقاضای معمول) وجود دارد که میتواند بر اوضاع تأثیر بگذارد و احتمالاً میتواند بازار را هم تحت تأثیر قرار دهد.