فرارو- فرهاد فخرالدینی، ۲۱ اسفند ۱۳۱۶ درگده بی ، نزدیک به گنجه در آذربایجان شوروی متولد شد. پدرش اهل اسکو و مادرش اهل گنجه بود. پدرش محمدعلی فخرالدینی متخلص به «محزون» ؛ از شعرای آذربایجان ؛ آهنگساز و رهبر ارکستر ملی، از ادیبان صاحب نام بود و همین ویژگی بستری را فراهم آورد تا فرزندانش به امور هنری گرایش پیدا کنند.
برادر بزرگ او، فخرالدین فخرالدینی ؛ عکاس نامدار پرتره است. برادر کوچکترش فاروق فخرالدینی ضمن اشتغال به حرفه عکاسی، از ورزشکاران بنام بوده و سالها سمت مربیگری تیم ملی والیبال ایران را عهدهدار بودهاست.
کودکی
دو ماه پس از تولدش، خانوادهٔ فخرالدینی به روستای زنور در استان آذربایجان شرقی ، مهاجرت کردند و مدت کوتاهی در خانهٔ خواهرِ پدر، ساکن شدند. پس از آن به تبریز مهاجرت کردند.
آغاز کار هنری
فخرالدینی نواختن ویلون را از کودکی آغاز کرد و دوره ردیفهای موسیقی را زیر نظر احمد مهاجر آموخت و بعد از مدتی نزد استاد ابوالحسن صبا رفت و نوازندگی ویولن را به عنوان ساز تخصصی خود انتخاب کرد. از دوستان نزدیک او که در کلاس صبا با هم همکلاس بودند میتوان به علی تجویدی، همایون خرم و زنده یاد مهدی خالدی اشاره کرد.
تحصیلات موسیقی
وی تحصیلات موسیقیاش را در هنرستان عالی موسیقی ملی و «مؤسسه موسیقیشناسی» ؛ که تنها برای یک دوره چهار ساله در سالهای دههٔ ۴۰ در تهران بنیاد شده بود ؛گذراند. هنوز تحصیلاتش در هنرستان عالی به پایان نرسیده بود که از طرف حسین دهلوی (ریاست وقت هنرستان) به تدریس در آنجا دعوت شد.
همکاری با رادیو
فخرالدینی درسال ۱۳۴۴ همکاری با برنامه های مختلف رادیو را آغاز کرد و از سال ۱۳۵۲ تا ۱۳۵۸ رهبر ارکستر بزرگ رادیو تلویزیون شد. فخرالدینی از سال ۱۳۴۷ ساخت موسیقی فیلم را با آهنگسازی برای فیلم سینمایی شوهر آهو خانم به کارگردانی داوود ملاپور آغاز کرد.
وی آلبوم هایی را در سالهای دهه ۵۰ انتشار داد که از جمله شاخص ترین آنها چهار گاهی است که وی با آواز استاد محمد رضا شجریان اجرا و به بازار موسیقی عرضه کرد که یکی از قطعات آن به عنوان تیتراژ برنامه معروف قصه ظهر جمعه رادیو بیش از سه دهه است که پخش میشود. فخرالدینی در این آلبوم برای نخستین بار برای آواز هم قطعه نوشت و از این جهت کاری نو را سامان داد.
در آثار فرهاد فخرالدینی طعم و رنگ ایرانی به خوبی حس میشود و برخی از آثار وی همانند موسیقی سریال سربداران در کشورهای دیگر هم اجرا شد ه است.
جایزه بهترین موسیقی متن فرهاد فخرالدینی
فخرالدینی در سال ۱۳۶۵ برای فیلم «گزارش یک قتل» و در سال ۱۳۶۶ برای فیلم «پرستار شب» برندهٔ جایزهٔ «بهترین موسیقی متن» از جشنوارهٔ فیلم فجر شدهاست.
آخرین کار فخرالدینی ساخت موسیقی سریال تلویزیونی زندگی زنده یاد شهریار است که به کارگردانی کمال تبریزی از صداو سیما پخش شد.