بهگزارش قدس آنلاین، بهدنبال ارزیابی مثبت بازارهای جهانی از تأثیر بالقوه توافق آتشبس بین رژیم صهیونیستی و حزبالله لبنان و احتمال به تعویق افتادن برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکهای(افزایش روزانه ۱۸۰ هزار بشکهای در مرحله نخست) شماری از اعضای ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) و غیراوپک(اوپکپلاس) در نشست وزارتی این اعضا که قرار است یکشنبه آینده(۱۱ آذر) بهصورت ویدیوکنفرانس برگزار شود، قیمت نفت در معاملههای روز چهارشنبه(هفتم آذر) افزایش یافت.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۷ و ۵۰ دقیقه صبح روز چهارشنبه به وقت گرینویچ با ۲۹ سنت یا ۰.۴ درصد افزایش به ۷۳ دلار و ۱۰ سنت برای هر بشکه رسید.
نفت خام شاخص دبلیوتیآی آمریکا با ۲۶ سنت یا ۰.۴ درصد افزایش، ۶۹ دلار و ۳ سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.
هر دو شاخص نفتی در معاملههای روز سهشنبه(ششم آذر) پس از موافقت کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی با توافق آتشبس با حزبالله لبنان کاهش یافت.
آتشبس بین رژیم صهیونیستی و حزبالله لبنان از امروز(چهارشنبه) پس از پذیرفتن توافق آمریکا و فرانسه از سوی دو طرف اجرایی شد، این توافق راه را برای پایان دادن به درگیری در سراسر مرز رژیم صهیونیستی و لبنان باز کرد که از زمان آغاز جنگ غزه در سال گذشته میلادی، هزاران نفر را قربانی کرد.
هیرویوکی کیکوکاوا، رئیس واحد «اناس تریدینگ»(NS Trading) بخشی از مؤسسه «نیسان سکیوریتیز»، در این باره گفت: سرمایهگذاران بازار در حال ارزیابی هستند که آیا آتشبس رعایت میشود یا خیر.
وی افزود: با در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی در طول زمستان نیمکره شمالی، افزایش بالقوه تولید نفت و گاز شیل در دولت آینده دونالد ترامپ در ایالات متحده و روند تقاضا در چین، انتظار داریم شاخص نفت دبلیوتیآی در محدوده ۶۵ تا ۷۰ دلار برای هر بشکه معامله شود.
رؤسای تحقیقات کالا در بانکهای آمریکایی گلدمن ساکس و مورگان استنلی با اشاره به کمبود عرضه در بازار و خطر احتمالی درباره عرضه نفت ایران ناشی از تحریمهای احتمالی دولت دونالد ترامپ در آمریکا، قیمت نفت کمتر ارزشگذاری شده است.
منابعی از اوپکپلاس گفتهاند که این ائتلاف در حال گفتوگو درباره به تعویق انداختن برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هشت عضو است که قرار بود از ژانویه سال آینده میلادی آغاز شود. شایان ذکر است که اجرای این برنامه تاکنون دو بار به تعویق افتاده است.