شناسهٔ خبر: 69973418 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

معادل‌سازی‌های فرهنگستان، عامه پسند باشد

استاد زبان‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران شرط رشد و بقای زبان را معادل‌سازی نیازمحور و عامه‌پسند دانست و از همگان در همه سطوح جامعه خواست، در واژه‌سازی، تولید فکر کنند و خلاقیت به‌ خرج دهند.  

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما‏‏‏،  نگار داوری اردکانی در نشستی که امروز (چهارشنبه) با موضوع ” برنامه‌ریزی زبان در رسانه ملی “ برگزار شد، با تاکید بر اینکه از گذشته، رویکرد مردم ایران به زبان فارسی مثبت بوده است، افزود: مادامی که مردم، زبانی را دوست دارند و آن را نماد هویت خود می‌دانند، آن زبان ماندگار خواهد ماند.
 
داوری اردکانی در ادامه با اشاره به اهمیت نقش فرهنگستان زبان و ادب فارسی در تولید واژه‌های مناسب و مورد نیاز مردم، به نقش رسانه ملی هم در گسترش این معادل‌ها اشاره کرد و گفت: رسانه ملی باید بازوی علمی و اجرایی نهاد فرهنگستان باشد.
 
وی با بیان لزوم اولویت‌سنجی درزمینه گسترش و تقویت شاخه‌های متعدد زبان فارسی گفت: باید بر تولید محتوا‌های عمیق و مورد نیاز قشر‌های مختلف مردم تمرکز کنیم.
 
استاد زبان‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران گفت: رسانه ملی برای تقویت زبان فارسی باید به سمت تولید محتوا‌های عمیقی همچون منطق الطیرعطار و شاهنامه فردوسی حرکت کند.
 
او از برنامه‌سازان خواست، برنامه‌هایی را که دروازه‌هایی برای یادگیری زبان فارسی باز می‌کنند، در اولویت تهیه قرار دهند.
 
این استاد زبان شناسی با اشاره به اینکه هر زبانی نماد هویت آن کشور است، افزود: آموزش زبان فارسی که از وظایف رسانه ملی هم هست، از مهم‌ترین راه‌های ماندگاری و گسترش این زبان است.