دکتر زهرا نهبندانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: علت افزایش آمار مبتلایان به آنفلوآنزا بازگشایی مدارس و مراکز آموزشی و استفاده از وسایل نقلیه عمومی همچون مترو و اتوبوس و قرار گرفتن در فضای سربسته است که سبب انتقال هرچه بیشتر ویروس آنفلوآنزا در بین مردم شده است.
وی با اشاره به این که با شروع فصل سرما و کمی بارش احتمال شیوع بیماری های تنفسی تشدید می شود ادامه داد: واکسیناسیون بهترین راه برای جلوگیری از شیوع بیماریهایی مانند آنفلوآنزا و کروناست.
تزریق ۲۲ هزار و ۳۲۵ دز واکسن آنفلوآنزا به جامعه هدف
رییس گروه پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: امسال ۳۲ هزار و ۱۲۰ دز واکسن آنفلوآنزا به دانشگاه علوم پزشکی مشهد اختصاص یافت که تا کنون ۲۲ هزار و ۳۲۵ دز آن به جامعه هدف تزریق شده که در سامانه سینا ثبت شده است.
نهبندانی با بیان این که جانبازان و ایثارگران و خانواده آنان، پرسنل بهداشت و درمان، زندانیان، پرسنل نیروی انتظامی، مادران باردار، سالمندان، کودکان کمتر از پنج سال و بیماران زمینه ای و بیماران خاص از گروههای هدف اولویت نخست دریافت واکسن آنفلوآنزا هستند افزود: امسال بیشترین گروه دریافت کننده واکسن آنفلوآنزا مادران باردار بوده اند.
وی ادامه داد: خوشبختانه تا کنون هیچ مورد فوتی ناشی از ابتلا به آنفلوآنزا در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ثبت و گزارش نشده است.
او اضافه کرد: بیماری آنفلوانزا برای سالمندان، مادران باردار، کودکان کمتر از پنج سال و بیماران زمینهای میتواند خطر آفرین باشد و ۲ هفته آخر شهریور ماه و ۲ هفته ابتدای مهر ماه بهترین زمان برای دریافت واکسن آنفلوآنزا برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.
رییس گروه پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: آنفلوآنزا یک عفونت ویروسی واگیردار است که به سیستم تنفسی حمله میکند و به راحتی قابلانتقال است و به سه نوع آنفلوانزا A، B و C طبقهبندی میشود.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، نیشابور و دانشکده علوم پزشکی تربتجام است.