شناسهٔ خبر: 69971342 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

واکنش‌ها به آتش‌بس در لبنان؛

از استقبال سازمان ملل تا تردید حزب‌الله نسبت به پایبندی رژیم صهیونیستی به تعهدات

در پی اعلام آتش‌بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی، تشکل‌ها، نهادها و شخصیت‌های بین‌المللی از آن استقبال کردند؛ این در حالی است که حزب‌الله لبنان نسبت به پایبندی نتانیاهو به آتش‌بس تردید دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایکنا، انصارالله یمن پایداری حزب‌الله و ملت لبنان در مقابل تجاوزات رژیم صهیونیستی را ارج نهاد.

محمد عبدالسلام، سخنگوی انصارالله یمن گفت: لبنان با مقاومت در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی، پیروزی جدیدی را ثبت کرد.

وی تأکید کرد که مقاومت می‌تواند جنگ‌های فرسایشی درازمدت را مدیریت کند.

عبدالسلام گفت: دشمن در شرایط ضعف و شکنندگی است و به تعبیر شهید سید حسن نصرالله سست‌تر از خانه عنکبوت است

وی تأکید کرد که نبرد با رژیم صهیونیستی، حتمی است و هر جنگی مراحل مختلفی دارد.

در همین حال اسامه حمدان از مقامات ارشد حماس نیز از آتش بس در جبهه لبنان استقبال کرد.

حمدان گفت: دستیابی به این آتش‌بس موجب خرسندی مقاومت فلسطین است. 

همچنین جنبش حماس طی بیانیه‌ای ضمن تمجید و تقدیر از جانفشانی‌های سترگ حزب‌الله و رهبران آن و در صدر آنها شهید سید حسن نصرالله تأکید کرد: ما از پایداری مردم لبنان و همبستگی آنها با ملت فلسطین در رویارویی با اشغالگران و تجاوزات جنایتکارانه آنها تشکر می‌کنیم.

حماس افزود: پذیرش توافق آتش‌بس با لبنان از سوی رژیم صهیونیستی بدون آنکه شروطشان محقق شود، مرحله مهمی در فروپاشیدن توهمات نتانیاهو در تغییر نقشه خاورمیانه و خلع سلاح مقاومت است.

حماس با بیان اینکه ما نسبت به تداوم حمایت محور مقاومت از مردم فلسطین و پشتیبانی از نبرد آنها با ابزارهای مختلف مطمئن هستیم گفت: حماس به همکاری برای توقف جنگ در غزه پایبند است.

این در حالی است که حزب‌الله لبنان نسبت به پایبندی نتانیاهو به آتش‌بس تردید دارد و محمود القماطی، نایب‌رئیس شورای سیاسی حزب‌الله گفت: ما نسبت به پایبندی نتانیاهو به آنش‌بس تردید داریم؛ زیرا همیشه از او نیرنگ و فریب دیده‌ایم و اجازه نخواهیم داد که او با این توافق ما را به دام بیندازد. وی در گفت‌وگو با شبکه الجزیره تأکید کرد: باید دولت فردا قبل از امضای توافق نکاتی را که نتانیاهو با آن موافقت کرده، بررسی کند.

در این راستا «آنالنا بربوک»، وزیر امور خارجه آلمان از این توافق استقبال کرده و آن را «بارقه امیدی برای کل منطقه» خواند.

بربوک این توافق را «موفقیتی برای دیپلماسی» خوانده و گفت: «مردم هر دو سمت مرز خواستار زیستن در امنیت پایدار و واقعی هستند».

«کر استارمر»، نخست‌وزیر انگلیس نیز این آتش‌بس را «اتفاقی که دیر اجرا شد» و قرار است «تدبیری برای التیام برای غیرنظامیان هم در اسرائیل و هم در لبنان باشد» خواند.

استارمر خواستار آن شد که این آتش‌بس «تبدیل به یک راه‌حل سیاسی پایدار در لبنان» شده و خودش «سردمدار تلاش‌ها برای شکستن چرخه جاری خشونت‌ها به منظور پیگیری یک صلح پایدار بلند مدت در خاورمیانه» باشد.

«اورزولا فون در لاین»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز خبر حصول توافق بر سر آتش‌بس را بسیار دلگرم‌کننده خوانده و گفت که این اتفاق ثبات و امنیت داخلی لبنان را افزایش خواهد داد.

فون در لاین تأکید کرد: «این اعلامیه خبر مطلوبی در درجه اول برای لبنانی‌ها و اسرائیلی‌ها که از درگیری تأثیر پذیرفته‌اند، است».

او در بیانیه خود بدون اشاره به تنش‌آفرینی‌ها و تحریکات رژیم صهیونیستی در راستای دامن‌زدن به آتش‌ جنگ در منطقه ادعا کرد: لبنان این فرصت را خواهد داشت تا ثبات و امنیت داخلی خود را  افزایش دهد.

در ادامه واکنش‌ها به توافق آتش‌بس در لبنان، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد از توافق آتش‌بس میان لبنان و اسرائیل استقبال کرد.

 دفتر سخنگوی سازمان ملل در بیانیه‌ای اعلام کرد: گوترش از نزدیک تحولات را دنبال می‌کند.

در این بیانیه آمده است که گوترش ابراز امیدواری کرده است که این توافق به خشونت، درد و ویرانی که دو طرف از آن رنج می‌برند، پایان خواهد داد.

 گوترش از طرفین خواست به طور کامل به توافق پایبند باشند.

دبیرکل سازمان ملل تأکید کرد: نیروی موقت سازمان ملل در لبنان (یونیفل) و هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل در لبنان آماده حمایت از اجرای این توافق هستند.

همچنین «جنین هنیس پلاسخارت»، هماهنگ‌کننده سازمان ملل در امور لبنان ضمن استقبال از این توافق آتش‌بس هشدار داد: برای اجرایی‌کردن آن اقدامات قابل توجهی برای انجام‌دادن در پیش رو قرار دارد.

او اظهار کرد: برای این منظور دست کم به تعهد کامل و تزلزل ناپذیر هر دو طرف نیاز است.

به گزارش رویترز، ترکیه هم از برقراری آتش‌بس در لبنان استقبال کرده و خواستار اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی به منظور اجرای این توافق شد.

وزارت امور خارجه ترکیه در بیانیه‌ای با تأکید بر اینکه آنکارا آماده پشتیبانی از تلاش‌های صلح در لبنان است، اعلام کرد: ضروری است جامعه بین‌المللی به اسرائیل فشار وارد کرده تا کاملا به آتش‌بس پایبند شده و به خاطر خساراتی که در لبنان به بار آورده غرامت پرداخت کند.

ترکیه همچنین تأکید کرد ضروری است که آتش بس در سریع‌ترین زمان ممکن در نوار غزه نیز به جهت برقراری صلح و ثبات پایدار منطقه‌ای اعلام شود.

وزارت خارجه عراق نیز از آتش‌بس در لبنان استقبال کرد و خواهان اتخاذ اقدامات فوری و جدی برای توقف کشتارها و تجاوزات مکرر رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین در نوار غزه شد.

وزارت خارجه عراق تأکید کرد: ما امیدواریم این توافق در پایان دادن به خشونت، ویرانگری و رنج و مشکلات ملت لبنان نقش داشته باشد؛ عراق از دولت و ملت لبنان و تمایل آن برای تقویت ثبات در منطقه حمایت می‌کند.

در بیانیه وزارت خارجه عراق بر اهمیت افزایش تلاش‌های بین‌المللی برای تضمین ممانعت از تنش جدید و ایجاد یک زندگی با عزت برای ملت لبنان تأکید شد.

طبق گزارش المیادین، وزارت خارجه عراق همچنین مجددا بر موضع ثابت این کشور در حمایت از تمام تلاش‌های بین‌المللی برای تحقق ثبات تأکید کرد.

همچنین وزارت خارجه مصر از آتش‌بس در لبنان استقبال و بر لزوم اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت و اجازه‌دادن به ارتش لبنان برای استقرار در جنوب و افزایش کنترل خود بر تمام خاک لبنان تأکید کرد.

مصر همچنین بر اهمیت احترام به حاکمیت لبنان و عدم مداخله در امور داخلی آن و لزوم همکاری و تلاش برای انتخاب رئیس جمهور جدید بدون دیکته‌های خارجی و از طریق توافق داخلی تأکید کرد.

وزارت خارجه مصر اعلام کرد: این توافق باید مقدمه‌ای برای توقف تجاوزات اسرائیل در نوار غزه باشد.

این وزارتخانه بر لزوم توقف فوری جنگ و ورود کامل کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه و توقف اقدامات تجاوزکارانه در کرانه باختری تأکید کرد.

وزارت خارجه مصر اعلام کرد: هیچ‌گونه راهکار نظامی برای بحران‌ها در منطقه وجود ندارد. حل بحران‌ها تنها از طریق مذاکره و پایبندی به اصول قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل از طریق یک روند سیاسی جدی و در چارچوب زمانی مشخص برای تشکیل کشور فلسطین و پایان اشغال ممکن است.

از سوی دیگر دولت‌های آمریکا و فرانسه در بیانیه‌ای مشترک گفتند: این توافق شرایطی را برای بازگشت ساکنان دو طرف خط آبی ایجاد می‌کند. ما با اسرائیل و لبنان همکاری خواهیم کرد تا اطمینان حاصل کنیم که این تمهیدات به طور کامل اجرا شود.

این بیانیه به نقل از «امانوئل ماکرون» اعلام کرد: من از توافق آتش‌بسی که بین اسرائیل و لبنان اعلام شد، استقبال می‌کنم.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا نیز بیان کرد: این توافق ده‌ها هزار غیرنظامی در لبنان و اسرائیل را قادر می‌سازد تا به خانه‌های خود بازگردند و به خشونت و ویرانی پایان می‌دهد.

آستین با بیان اینکه با شرکای بین‌المللی خود برای حمایت از اجرای آتش‌بس مشورت خواهیم کرد گفت: امیدواریم کاهش تنش بین اسرائیل و لبنان، امیدی برای پایان‌دادن به درگیری غم‌انگیز در غزه به ارمغان بیاورد.

گفتنی است، کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی دیروز سه‌شنبه(6 آذر) با توافق آتش‌بس با حزب‌الله موافقت کرد و امروز چهارشنبه(7 آذر) این توافق وارد مرحله اجرایی شد.

انتهای پیام