شناسهٔ خبر: 69969315 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

بانویی که جان انسان‌ها را در گیرودار جنگ نجات داد

نویسنده کتاب «بانوی گوهرشاد» گفت: بانو گوهرشاد توانست قدم‌های بزرگی برای رفاه مردم، سازندگی کشور و گسترش دانش و هنر بردارد. چندین بار هم با هوش و دانایی خود، سبب نجات جان انسان‌های بی‌گناه شد. نویسنده کتاب «بانوی گوهرشاد» گفت: بانو گوهرشاد توانست قدم‌های بزرگی برای رفاه مردم، سازندگی کشور و گسترش دانش و هنر بردارد. چندین بار هم با هوش و دانایی خود، سبب نجات جان انسان‌های بی‌گناه شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه فرهنگ و هنر برنا؛ مژگان شیخی با بیان اینکه گوهر شاد، بانویی اهل سمرقند بود، باهوش، فرهنگ دوست و هنرپرور و در عین حال شجاع و نیک رفتار بود، بیان کرد: او کسی بود که توانست از موقعیت‌های زندگی خود به خوبی استفاده کند و در سخت‌ترین شرایط، بهترین کار‌ها را انجام دهد و سهم بزرگی در ارتقا فرهنگ و گسترش آن داشته باشد.

این نویسنده کودک و نوجوان درباره معمار مسجد گوهرشاد توضیح داد: گوهرشاد، دختر غیاث الدین ترخان، یکی از افراد با نفوذ افراد تیمور بود که بعد‌ها به همسری شاهرخ در آمد و عروس تیمور شد. او در خاندانی که همیشه در گیر جنگ و کشورگشایی و ویرانی بود، توانست قدم‌های بزرگی برای رفاه مردم، سازندگی کشور و گسترش دانش و هنر بردارد. چندین بار هم با هوش و دانایی خود، سبب نجات جان انسان‌های بی گناه شد

به گفته او گوهر شاد و شاهرخ شهر هرات را به عنوان پایتخت انتخاب کردند و این شهر را مرکز هنر، خوشنویسی و ترویج زبان فارسی قرار دادند. آنها هنرمندان و دانشمندان را گرامی می‌داشتند و دربار آنها جایگاه هنرمندان بود.

پسر بانو گوهرشاد مدرسه علمی و رصدخانه سمرقند را بنا نهاد

شیخی درباره نحوه پرورش فرزندان توسط بانو گوهرشاد، توضیح داد: این بانوی بزرگ، پسران خود را افرادی اهل هنر، دانش و حامی هنرمندان و دانشمندان تربیت کرد. پسر بزرگش به ریاضی و نجوم پرداخت و مدرسه علمی و رصدخانه سمرقند را بنانهاد. پسر دیگرش خوشنویس برجسته‌ای بود و خط او بر سر در مسجد گوهرشاد مشهد بر جای مانده است. پسر کوچک ترش نیز از بزرگان هنر و خوشنویسی زمان خود بود. قرآن مشهور و عظیم دروازه قرآن شیراز به خط اوست که اکنون در موزه شیراز نگهداری می‌شود.

پسر بانوی گوهرشاد از بزرگان هنر زمان خود بود، قرآن عظیم دروازه قرآن شیراز به خط او است

نویسنده کتاب «بانوی گوهرشاد» افزود: این بانوی هنردوست، آثار معماری ارزشمندی از خود به جای گذاشت. مسجد گوهرشاد مشهد، مدرسه هرات و دیگر مساجد، کاروان سرا‌ها و مدرسه‌های علمی که از او به یادگار ماندند، از شاهکار‌های معماری و آثار هنری ممتاز در جهان به شمار می‌روند. او برای ساخت این بنا‌ها از برجسته‌ترین صنعت گران و هنرمندان در رشته‌های مختلف دعوت به همکاری کرد.

کتاب بانوگوهرشاد، داستان زندگی این زن قدرتمند و متعهد و دوستدار هنر است؛ داستانی که زندگی پربار و خواندنی و وقایع تاریخی آن زمان را بازگو می‌کند. روز چهارشنبه ۷ آذرماه ساعت ۱۷در مجتمع فرهنگی امام رضا (ع) کتابخانه هشت بهشت کتاب «بانوی گوهرشاد» توسط فرهنگسرای عترت باحضور اهالی فرهنگ و نوجوانان کتابخوان قلب پایتخت رونمایی می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: