به گزارش تابناک به نقل از مهر، بهنام عبداللهی مسئول اداره جوانان و جمعیت در معاونت امور خانواده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره آسیبهای ازدواج در فضای مجازی بیان داشت: گاهی با نگرانیهایی که برای جوانان ایجاد میشود، نه تنها مشوق ازدواج آنها نمیشویم بلکه استرس بر آنها وارد میکنیم.
وی ادامه داد: یک باور اجتماعی در جامعه وجود دارد و آن اینکه پدر تصور میکند که اگر فرزند خود بلوغها را کسب کند میتواند ازدواج موفقی داشته باشد. از نظر پدر بلوغها را کسانی میتوانند به دست آورند که دانشگاه رفته باشند. با این فرض، خود به خود فرزندان به ازدواج بعد از ۲۴ یا ۲۵ سال هدایت میشوند. در این صورت باید نتیجه بگیریم که کسانی که ازدواجهای دیرتر و مدارک بالاتری دارند ازواجهای موفق تری دارند در حالی که بر اساس آمار این روند صحیح نیست و طلاق در تحصیل کردهها کمتر نیست. اتفاقاً ازدواج در سنین پایینتری که همه ۴ بلوغ در جوانان حاصل نشده است، دوام بیشتری دارد و آمار طلاق آنها کمتر است؛ بنابراین باید به موضوع فصل ازدواج پرداخته شود.
عبداللهی با استناد به فرمایش مقام معظم رهبری در مورد فصل ازدواج دختران خاطرنشان کرد: بر اساس فرمایش رهبری، فصل ازدواج دختران ۱۷، ۱۸ و ۱۹ سال است. اما مشکل آنجاست که از میانگین سن ازدواج صحبت میشود در حالی که باید فراوانی را در نظر گرفت. با مراجعه به آمار ثبت احوال بیشترین ازدواج در دختران ۱۹ ساله است و بیشترین آمار طلاق مربوط به دختران و پسران بالای ۲۷ سال است.
به گفته مسئول اداره جوانان و جمعیت در معاونت امور خانواده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سنین پایین، کمتر از ۱۵ درصد طلاق وجود دارد، اما در سنین بالا آمار طلاق بیشتر است. به طور متوسط در کشور ۳۵ درصد طلاق وجود دارد که در سنین زیر ۲۵ سال آمار طلاق کمتر از ۱۵ درصد و بالای ۳۰ سال بیش از ۴۵ درصد است.
با استناد به آمار بیشترین طلاق در ۳ تا ۵ سال اول زندگی رخ میدهد. با این فرض یک دختر ۲۰ سالهای که ازدواج میکند باید در سن ۲۵ سالگی بیشتری طلاق رخ دهد در حالی که بیشترین آمار طلاق مربوط به ۲۸ سالگی است.
وی در پایان مصاحبه با رادیو گفتگو خاطر نشان کرد: اگر عقل گرایی موجب دوام زندگی میشود و با توجه به افزایش سن ازدواج نباید طلاقی رخ دهد.
بیشتر بودن آمار طلاق در بین تحصیل کرده ها
مسئول اداره جوانان و جمعیت در معاونت امور خانواده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: براساس آمار، افراد تحصیل کرده بیشتر در معرض طلاق قرار میگیرند و ازدواج در سنین پایینتر دوام بیشتری دارد.
صاحبخبر -
∎