شناسهٔ خبر: 69968016 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

سفر هیاتی اوکراینی به کره‌جنوبی برای تامین سلاح

رسانه‌های کره‌جنوبی گزارش دادند که هیاتی اوکراینی به ریاست وزیر دفاع کی‌یف برای درخواست کمک‌های تسلیحاتی به سئول سفر کرده و با رئیس‌جمهور کره‌جنوبی هم دیدار داشته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، هیاتی اوکراینی به ریاست «رستم اومروف» وزیر دفاع اوکراین برای درخواست کمک‌های تسلیحاتی کره جنوبی، به این کشور آسیایی سفر کرده است.

خبرگزاری رویترز با انتشار این مطلب گزارش داد: این هیات با «شین وون سیک» مشاور امنیت ملی کره جنوبی برای تبادل نظر درباره درگیری‌ها در اوکراین دیدار کرده است.

روزنامه ساوث چاینا مورنینگ پست نیز پیشتر، به نقل از یک منبع مطلع گزارش داده بود که هیاتی اوکراینی قرار است برای درخواست کمک‌های تسلیحاتی به کره جنوبی سفر کند.

افزون بر این، خبرگزاری یونهاپ نیز به نقل از منابع مطلع نوشت که این هیات امروز (چهارشنبه) با «یون سوک یول» رئیس‌جمهور کره جنوبی دیدار کرد و اعتراضاتی مقابل محل برگزاری نشست برگزار شد. این هیات همچنین با «کیم یونگ هیون» وزیر دفاع سئول دیدار و درباره همکاری بین سئول و کی‌یف گفت‌وگو کرد.

نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد که مردم کره‌جنوبی‌ به طور گسترده با ارسال مستقیم تسلیحات به اوکراین مخالف هستند. اوکراین از سئول برای طیف وسیعی از تسلیحات درخواست کرده است و سئول گفته است که بسته به اقدامات آتی روسیه و کره شمالی می‌تواند چنین کمکی را در نظر بگیرد.

روی بنری که گروه کوچکی از معترضان مقابل دفتر یون در پایتخت در دست داشتند، نوشته شده بود: «نه به طرح دولت کره‌جنوبی برای ارسال تسلیحات به اوکراین.»

دفتر یون در بیانیه‌ای اعلام کرد هر ۲ طرف توافق کردند که اطلاعات مربوط به اعزام نیروهای کره شمالی به روسیه و همچنین تبادل فناوری و تسلیحات بین ۲ طرف را ادامه دهند.

یک سخنگوی وزارت دفاع کره جنوبی نیز سه‌شنبه در نشستی خبری از تایید این که آیا هیاتی اوکراینی به سئول آمده است، خودداری کرد. گزارش‌ها درباره سفر این هیات اوکراینی به سئول در پی این مطرح می‌شود که «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در اکتبر گذشته گفته بود کی‌یف، درخواستی را به سئول برای حمایت‌های تسلیحاتی، از جمله تسلیحات توپخانه‌ای و سامانه‌های دفاع هوایی ارائه خواهد کرد.

رسانه‌های اوکراینی با استناد به ویدیویی از وزارت دفاع اوکراین درباره کنفرانسی با حضور اومروف و همتایان او از انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا و لهستان، گزارش دادند که حاضران در این جلسه نیازهای دفاعی ضروری اوکراین را بررسی کردند. بر اساس این گزارش‌‎ها، اومروف بر نیاز به سامانه‌های دفاع هوایی برای مقابله با حملات شدت‌یافته روسیه علیه زیرساخت‌های اوکراین و مهمات توپخانه‌ای بیشتر تاکید کرد.

سئول، به عنوان یکی از تولیدکنندگان پیشگام تسلیحات، تحت فشار غرب و کی‌یف برای ارائه تسلیحات مرگبار به اوکراین بوده است اما تاکنون، بر تسلیحات غیر مرگبار، از جمله تجهیزات مین‌زدایی متمرکز بوده است. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که یون که در حال حاضر با محبوبیت کم‌سابقه‌ای بر سر رسوایی‌های داخلی دست و پنجه نرم می‌کند، با مخالفت گسترده مردم کره‌جنوبی با ایده تسلیح اوکراین مواجه است.

«چو تائه یونگ» وزیر امور خارجه کره جنوبی، در پاسخ به این سوال که آیا سئول در پاسخ به کمک‌های نظامی کره شمالی به روسیه، به اوکراین کمک تسلیحاتی خواهد کرد، گفت تمامی سناریوها در حال بررسی است و سئول سطح مشارکت نظامیان کره شمالی در روسیه و آنچه را که پیونگ‌یانگ در ازای آن دریافت می‌کند، بررسی خواهد کرد.

ارتش اوکراین که با چالش‌هایی از جمله کمبود نظامیان و تجهیزاتی برای مقابله با پهپادهای انتحاری و بمب‌های روسیه مواجه است، در حال مقابله با ضدحمله سنگین روسیه در منطقه کورسک برای حفظ تصرفات خود و مقابله با پیشروی‌های روسیه در خط مقدم، به‌ویژه در جبهه شرقی است.

در پی پیروزی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در انتخابات نوامبر، گمانه‌زنی‌هایی درباره احتمال کاهش حمایت‌های نظامی آمریکا از اوکراین به عنوان اهرم فشاری برای ترغیب آن به مشارکت در مذاکرات صلح با روسیه  مطرح شده است. ترامپ گفته است در مدت کوتاهی، حتی قبل از بازگشت به کاخ سفید، به بحران اوکراین پایان خواهد داد، اگرچه، جزئیاتی درباره برنامه خود در این باره ارائه نکرده است.

در همین راستا، «آندری سیبیها» وزیر امور خارجه اوکراین که برای شرکت در نشست گروه هفت از ۲۵ تا ۲۶ نوامبر (۵ تا ۶ آذر) به رم سفر کرده بود، سه‌شنبه در ایکس نوشت: در نشست وزرای امور خارجه گروه هفت از حمایت متحدان قدردانی کرده و از آن‌ها خواستم، ثابت‌قدم، در مقابل تجاوز و تهدید روسیه بایستند. ما به سامانه‌های دفاع هوایی بیشتر، مهمات و دیگر تجهیزات، تحریم‌های سخت‌تر علیه روسیه و اقداماتی قوی برای بازدارندگی در قبال محور روسیه-ایران-کره شمالی نیاز داریم.

انتهای پیام