شناسهٔ خبر: 69967876 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: انتخاب | لینک خبر

گزارشگر پیشکسوت: خیابانی پر از اشتباه است؛ عموم جامعه اجرای او را نمی‌پذیرند

جهانگیر کوثری مجری و گزارشگر سابق صداوسیما گفت: برخی اختلاف شخصی با قلعه‌نویی و تاج دارند و می‌خواهند تیم ملی را قربانی کنند.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

آنا:  مجری و گزارشگر سابق صداوسیما گفت: برخی اختلاف شخصی با قلعه‌نویی و تاج دارند و می‌خواهند تیم ملی را قربانی کنند.

انتقادات گسترده مجریان تلویزیونی در برنامه‌های مختلف و همچنین حمله‌های پیاپی جواد خیابانی در برنامه‌های صبحگاهی به تیم ملی فوتبال، علیرضا بیرانوند و امیر قلعه نویی طی هفته گذشته سوژه اصلی مخاطبان ورزش کشور بوده و حتی این رفتار‌ها دیدگاه‌ها را نسبت به تیم ملی فوتبال کشورمان تغییر داده است. البته این موضوع با واکنش برخی مربیان و پیشکسوتان فوتبال توام شد، اما حالا جهانگیر کوثری مجری و گزارشگر سابق برنامه‌های تلویزیونی هم نسبت به این اتفاقات و لحن و روند مجریان ورزشی تلویزیون واکنش نشان داده است.

جهانگیر کوثری در مورد این اتفاقات گفت: من از سال ۱۳۵۸ وارد عرصه گزارشگری و مجری گری شدم و برنامه ورزش از نگاه دو را دنبال می‌کردم که موفقیت‌های زیادی داشتیم و با استقبال عمومی مردم دنبال شد. همچنین برنامه گزارش ورزشی هم مخاطبان زیادی در سطح کشور پیدا کرد. آن زمان فقط شبکه‌های یک و دو را داشتیم. در شبکه یک جواد متقی، مجید وارث و مرحوم بهرام شفیع بودند که تأثیرات زیادی بر جامعه داشتند.
با اینترنت فضای گزارشگری تغییر کرد

وی ادامه داد: کارگردان بزرگی مثل محمد بزرگ نیا، وارطان، رضا آخته با شبکه یک همکاری می‌کردند. ما در شبکه دو با محمدرضا پاک توره، محمد محبتی، سیامک بنیادی، احمد دارانی و جواد میرمیران بودند. این دو تا شبکه بار ورزش کشور را بر دوش می‌کشیدند. جواد متقیان مدیر خوبی بود. خجسته و صالح نیا هم بودند که رقابت خوبی با شبکه یک داشتیم. تا زمانی که اینترنت و دیجیتال آمد و فضا کاملاً تغییر کرد، چون می‌شد همه اطلاعات را از اینترنت گرفت و به برنامه آورد. جوان‌تر‌ها رشد کردند و شبکه‌های تلویزیونی هم افزایش پیدا کرد. موقعیت ورزش ایران هم قابل تعریف شد. مربیان خارجی پای‌شان به ایران باز شد و الان همه باشگاه‌ها بودجه‌های خوبی در لیگ برتر دارند.

فردوسی پور هم مثل من نتوانست به گزارش ادامه دهد

مجری سابق تلویزیون در مورد عملکرد نسل فعلی گزارشگری و اجرای تلویزیونی آنها گفت: بحث گزارشگری حال حاضر قابل توصیف نیست، چون هم آدم‌های با سواد آکادمیک وارد عرصه شده‌اند، هم بچه‌های معمولی گزارشگر شده‌اند و فرهنگ جداگانه‌ای میان آنها به وجود آمده، چون نگاه دو طرف به فوتبال متفاوت است. نگاه‌های سبز و زرد به فوتبال را شاهد هستیم. در ۲۰ سال اخیر عادل فردوسی پور خیلی عجله داشت و خیلی خوب جا افتاد. منتهی جامعه دچار تقابل‌های سیاسی شده و دشمن همه همزبانی، همراهی و تعامل است که در این وضعیت کار سخت می‌شود. فردوسی پور هم مثل من نتوانست به گزارش ادامه دهد. وقتی آدم‌هایی بدون تحصیلات کافی وارد عرصه گزارشگری می‌شوند آن وقت حرف‌هایی می‌شنویم که ۶۰ درصد گزارش به حرف‌ها و مسائل فضای مجازی خلاصه می‌شود. همه این افراد از روی نوشته حرف می‌زنند و غرق در گزارش بازی نمی‌شوند. از دل گزارش بیرون می‌آیند و اطلاعاتِ روی کاغذ را به مردم می‌دهند.

در گزارش نباید جانبداری کرد

وی خاطرنشان کرد: گزارش‌هایی را می‌شنویم که سطح شغل گزارشگری را پایین آورده‌اند و به حرف‌هایی خلاصه می‌شود که مخاطب را خسته می‌کند و حتی عده‌ای ترجیح می‌دهند بازی را بدون صدای گزارشگر تماشا کنند. در زمان ما با زحمتی که خودمان می‌کشیدیم و تلاش‌های خودمان که اطلاعت را جمع می‌کردیم به گزارش خود بازی می‌پرداختیم. امروزه مردم از گزارش‌ها و اجرا‌ها خسته شده‌اند. در گزارش که نباید جانبداری کرد. گزارشگر موظف به گزارش بازی است ولی گزارشگران حرف‌هایی می‌زنند که به تماشای بازی کمکی نمی‌کند. سطح فکر این دسته از گزارشگران پایین است، سواد کافی ندارند، تا به حال فوتبال بازی نکردند و اطلاعات تاریخی کمی دارند. مجبور می‌شوند به حواشی برگرفته از اینترنت متوسل شوند. با اطلاعات حاشیه‌ای از گزارش در می‌روند، چون اگر به وظیفه خود بپردازند گزارش بازی آنها را می‌خورد، چون قوی‌تر است. اطلاعات گزارشگران را هم بچه‌های ۱۴ ساله می‌دانند که چگونه به دست آورند و به همین دلایل کیفیت کار گزارشگری پایین آمده است.

از قلعه‌نویی خوش‌تان نمی‌آید آن را به تیم ملی ربط ندهید

کوثری درباره اینکه انتقاد‌های جواد خیابانی و برخی مجریان باعث موضع گرفتن تاج، قلعه‌نویی و ملی‌پوشان شده است، تصریح کرد: تیم ملی ایران از ۶ بازی ۱۶ امتیاز گرفته و هنوز نباختیم. با کره شمالی در اوج فوتبال‌مان مساوی کردیم، اما فراموش نکنید صددرصد به عنوان تیم اول راهی جام جهانی می‌شویم. آن دسته از کسانی که علم مخالفت برداشته‌اند سواد فوتبال ندارند. باید واقع بین باشید، از تاج و قلعه‌نویی خوش‌تان نمی‌آید آن را به تیم ملی ربط ندهید. برابر کره شمالی ۱۰ نفره شدیم، یک پنالتی از دست دادیم و باز هم بردیم. کجا تیم ملی تا این اندازه قوی بوده است؟ می‌گویند گل خوردیم! گل‌های زده تیم ملی را ندیدید؟ تیم ملی کشور ما فقط یک بازی در ایران بازی کرده و در بقیه بازی‌ها خارج از کشور بوده است. تاج و قلعه‌نویی محبوبیتی ندارند ولی مشکلاتشان با ان‌ها را به تیم ملی نسبت می‌دهند. البته که آنها هم به اندازه خودشان مخاطب دارند. غیرمنصفانه حرف نزنید و در این شرایط ایستاده تیم ملی کشورتان را تشویق کنید.

اگر به جام جهانی نرفتیم انتقاد کنند

وی تأکید کرد: برخی اختلاف شخصی با قلعه‌نویی و تاج دارند و می‌خواهند تیم ملی را قربانی کنند. نکند یادشان رفته که همه ایرانی هستیم و موفقیت ایران در اولویت است. اختلاف‌ها نباید در گزارش‌ها دخالت داده شود. به جای برخورد شخصی برخورد ملی کنید. بروید دانش و اطلاعات خود را بالا ببرید. بیشتر با فضای اجتماعی کشور آشنا شوید. این افراد ابتدا باید فوتبال را بشناسند و سختی داخل میدان را بدانند. بفهمند چقدر سخت است یک تیم به جام جهانی برود. خودشان را از برخورد‌های شخصی و دلخوری تهی کنند. اگر به جام جهانی نرفتیم بعد به انتقاد بپردازند ولی تیم ما در آستانه صعود است. قضاوت سطحی و مبتدیانه را کنار بگذارید. این افراد بهتر است لباس فوتبال را به تن کنند و ۹۰ دقیقه بدوند تا بفهمند چقدر کار سختی پیش روی دارند.

اجرای خیابانی قابل قبول نیست

کوثری یادآور شد: جواد خیابانی آدم قابل احترامی است ولی در زندگی‌اش فوتبال بازی نکرده، برای همین هم نمی‌تواند قضاوت واقعی و درستی داشته باشد. خیابانی انسانی هیجانی است که صدایش را هم هیجانی می‌کند وگرنه گزارشگری که صدای غیرطبیعی نمی‌خواهد. قصد انتقام از او را نداریم ولی به تیم ملی لطمه می‌زند. او اصلا نباید در تلویزیون داد بزند و بگوید قلعه‌نویی فلان ایراد را دارد. نقدی درست می‌شود که همراه با وقار، فرهنگ و ادب و دانش باشد. اجرای خیابانی قابل قبول نیست، چون گزارشگری فرهنگی می‌طلبد که عموم جامعه می‌پذیرد. تیمی که ۱۶ امتیاز گرفته این همه انتقاد ندارد. اگر بخواهند خیابانی را مورد نقد قرار دهند که اشتباهات متعددی داشته، پس او چرا خودش را در چنین موقعیتی قرار می‌دهد؟ اتفاقاً خیلی خوب شد که از کره شمالی و قرقیزستان گل خوردیم، چون ایراد‌ها برای کادرفنی عیان شده و درصدد رفع آن می‌افتد. سوال من این است دوستان منتقد غیرمنصف نتایج عربستان و استرالیا را دیده‌اند؟ تساوی‌های رفت و برگشت کره جنوبی را برابر فلسطین دیدند؟ برد بر امارات صعودمان را قطعی می‌کند و بعد از آن هم می‌رویم تا صدرنشین شویم. پس لازم است آقایان در این وضعیت دست از انتقاد غیرمنصفانه بردارند.

لینک کوتاه کپی لینک