به گزارش رکنا، طرز تهیه قیمه نثار اصیل قزوین به شرح فیلم است.
مواد لازم:
گوشت گوسفندی یا گوساله: به ازای هر نفر ۱۰۰ الی ۱۲۰گرم (حدودا نفری ۱۰ تیکه کوچیک)
پیاز بزرگ: ۲عدد
زعفرون: نیم گرم (برای قیمه و آجیل)
خلال بادام: ۱/۲ لیوان
خلال پسته: ۱/۲ لیوان
زرشک: ۲/۳ لیوان
خلال پوست پرتقال یا نارنج: ۱/۳ لیوان
گلاب: ۲ق غ
عرق هل: ۱ ق غ
گل محمدی و چوب دارچین و هل شکسته: (هرکدوم یه عدد اما هل سه عدد بزنی بهتره)
ادویه ها (نمک، فلفل سیاه، زردچوبه): به میزان لازم
ادویه مخصوص قیمه نثارشامل ( • پودر دارچین در حدود یک قاشق غذاخوری • پودر گل سرخ یک قاشق غذاخوری • پودر زیره سیاه یک قاشق غذاخوری • پودر هل سبز نوک قاشق مرباخوری (2 عدد هل کافی است) • دو عدد میخک آسیاب شده • نصف یک عدد جوزهندی آسیاب شده): از ترکیب این ادویه ها که اختیاریه میتونید نصف قاشق چای خوری بزنید.
نکات طلایی:
برای لعاب این قیمه باید خورشت کم آب باشه و بهتره پیاز رو رنده درشت بزنید که سس خورشتمون غلیظ و جاافتاده بشه.
اندازه گوشت حتما ریز و قیمه ای باشه.
از پودر دارچین و پودر هل بهتره استفاده نشه چون رنگ خورشت تیره میشه. از چوب دارچین و دانه هل استفاده کنید.
کل تایم پخت و جا افتادن این خورشت پنج ساعته البته روی حرارت خیلی ملایم و اگر در حین پخت دیدین گوشتتون نپخته و آبش تموم شده مجدد آب جوش اضافه کنید.
از زعفران و گلاب و هل آخر کار حتما داخل خورشت بزنید که عطر و طعمش باقی بمونه.
نثار قیمه رو بهتره یه قاشقش رو داخل خورشت بریزین که عطر بی نظیری بهش میده.
نحوه سرو هم به این صورته که اول برنج میریزن و بعد خورشت و بعد برنج و در آخر برنج زعفرونی و نثار خوشمزه.