شناسهٔ خبر: 69966721 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

آجرلو در گفتگو با دانا:

آتش بس پیروزی راهبردی برای رژیم صهیونیستی نیست/ قبول شروط 1701 بازگشت صهیونیست ها به گذشته بدون هیچ دستاوردی است! آتش بس پیروزی راهبردی برای رژیم صهیونیستی نیست/ قبول شروط 1701 بازگشت صهیونیست ها به گذشته بدون هیچ دستاوردی است!

کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: قبول آتش بس با شروط 1701 یک شکست برای رژیم صهیونیستی به شمار می رود یعنی بازگشت به گذشته بدون هیچ دستاورد تازه ای؛ در حقیقت این یک پیروزی دیگر بعد از 2006 برای حزب الله لبنان به شمار می رود.

صاحب‌خبر -

حسین آجرلو، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با اشاره به پذیرش آتش بس بین رژیم صهیونیستی و حزب الله لبنان برای مدت 60 روز گفت: در ماجرای قبول آتش بس ، باید گفت که دولت و حزب الله لبنان به عنوان یکی از مهمترین بازیگران منطقه تصمیم گیرنده بودند.

وی با اشاره به تحولات منطقه ای در شرایط کنونی ادامه داد: حزب الله لبنان همواره نشان داده است که بر قواعد داخلی کشورش احترام گذاشته و با در نظر شرایط چند وجهی لبنان و شرایط پیرامونی جبهه مقاومت با پیشنهاد آتش بس موافقت کرده است؛ در حال حاضر شاهد آوارگی گسترده مردم لبنان حتی در بیروت هستیم و این وضع اسفناک در صورت تدام ممکن است مشکلات بسیاری را به دنبال داشته باشد از سوی دیگر عرصه تقابل بین حزب الله لبنان و رژیم صهیونیستی به مرحله ای رسیده است که شاید نتوان برای آن چشم اندازی را متصور شد بنابراین حزب الله لبنان با درنظر گرفتن شرایط چند وجهی این آتش بس را پذیرفته است.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اینکه باید شرایط قبول آتش بس را به عنوان یک ناظر بین المللی از دو سوی جبهه در نظر گرفت، ادامه داد: حزب الله لبنان بیش از یک سال است که درگیر جنگ سنگین با رژیم صهیونیستی است، بسیاری از فرماندهان آن به دست رژیم به شهادت رسیدند و این تشکیلات با در نظر گرفتن تمام این مناسبات به قبول آتش بس پرداخته است.

آجرلو با اشاره به اینکه در سوی دیگر ماجرا اما نظرسنجی ها حاکی از آن است که بیش از 60 درصد شرک نشینان در سرزمین های اشغالی احساس می کنند که اهدافشان از حمله به غزه محقق نشده است، تاکید کرد: این تنها بخشی از بحران داخلی است که رژیم صهیونیستی با آن مواجه شده، نتانیاهو معتقد است که باید ارتش صهیونیستی تقویت شود و توان ادامه کار با شرایط کنونی وجود ندارد، این یعنی به دنبال خرید فرصت هستند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر چهره هایی مانند بن گویر و احزاب تندرو رژیم صهیونیستی این آتش بس را یک شکست می دانند و با آن مخالف هستند، این یعنی آتش بس برای رژیم صهیونیستی دستاورد راهبردی به شمار نمی رود.

کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اینکه در همین شرایط شاهیدم که سازمان رزم حزب الله توانسته طی روزهای اخیر ضربات جدی به مواضع صهیونیستی وارد کند، تاکید کرد: در حقیقت قبول آتش بس با شروط 1701 یک شکست برای رژیم صهیونیستی به شمار می رود یعنی بازگشت به گذشته بدون هیچ دستاورد تازه ای؛ در حقیقت این یک پیروزی دیگر بعد از 2006 برای حزب الله لبنان به شمار می رود.

شرط مذاکره با حماس و احتمال تدام آتش بس

آجرلو در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به اینکه آتش بس در عرصه تقابل بین الملل می تواند مبناییک آتش بس دائمی را داشته باشد و یا اینکه بستری برای شکستن پی در پی آن باشد عنوان کرد: باید دید شرایط میدانی به چه سمتی پیش خواهد رفت؛ اما به نظر می رسد با توجه به تحولات فعلی این آتش بس محقق شود اما در صورتی که هر دو طرف احساس کنند که این مسئله دستاوردی برای آنها به دنبال نداشته است می توانند با آغاز آتش علیه مواضع طرف مقابل هدف راهبردی را دنبال کنند.

وی تصریح کرد: البته با در نظر گرفتن اینکه در شروط این آتش بس مسئله مذاکره با حماس و تبادل اسرا هم مطرح است می توان امیدوار بود که این آتش بس تداوم داشته باشد.

بی ثبات کردن منطقه برنامه رژیم صهیونیستی است

این کارشناس مسائل بین الملل همچنین درخصوص اینکه با توجه به این آتش بس سرنوشت وعده صادق 3 چه خواهد شد، گفت: با توجه به اظهارات مقامات جمهوری اسلامی ایران، وعده صادق 3 قطعا اتفاق خواهد افتاد، اما زمان و مکان و نوع آن هنوز مشخص نیست.

آجرلو با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران نشان داده است که بازیگری عقلانی در تحولات منطقه بوده و هست، عنوان کرد: عملیات وعده صادق 1 و 2 زمانی انجام شد که توانست بار مضاعفی از جنگ را کاهش بدهد اگرچه در سناریوی پینگ پنگی بازدارندگی زیادی نداشت اما پیام محکمی را به آمریکا و رژیم صهیونیستی داد.

وی با اشاره به اینکه ایران ضمن حفظ حاکمیت خود نشان داده که بر هم زننده صلح و امنیت در منطقه نیست، تاکید کرد: این حق برای ماست که به رژیم صهیونیستی پاسخ دهیم اما اینکه منطقه را به سمت بی ثباتی کشانده و مردم دچار آسیب شوند چیزی نیست که سیاست جمهوری اسلامی ایران باشد.

آجرلو خاطرنشان کرد: بی ثبات کردن منطقه بازی در زمین رژیم صهیونیستی است چرا که صهیونیست ها عامل اصلی بی ثبات کردن منطقه هستند.