شناسهٔ خبر: 69966257 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

اتاق بازرگانی فارس آماده همکاری با کشور استرالیا است

رئیس اتاق بازرگانی فارس، گفت: در زمینه توسعه روابط اقتصادی و تجاری بین استان فارس و کشور استرالیا آماده همکاری‌های مستمر و دوجانبه هستیم و ضمن استقبال از هر گونه همکاری برای بهبود روابط بخش خصوصی استان و ایران و استرالیا تلاش می‌کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، محمدصادق حمیدیان در دیدار با سفیر کشور استرالیا در ایران، اظهار داشت: استان فارس 7 درصد عرصه سرزمین و 6 درصد جمعیت کشور را دارد که یکی از استان‌های بزرگ کشور ایران محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه بیشترین آثار تاریخی ثبت شده بین‌المللی کشور ایران نیز مربوط به استان فارس است. در میان همه آثار تاریخی مذهبی استان حرم شاهچراغ، تخت جمشید، نقش رستم، پاسارگاد، حافظیه و سعدیه معروف‌ترین آنها است.

رئیس اتاق بازرگانی فارس، افزود: فارس 12 درصد محصولات کشاورزی کشور ایران را تولید می‌کند و بیشترین سطح ثبت شده بین‌المللی تولید محصولات ارگانیک کشور نیز مربوط به این استان است.

حمیدیان گفت: استان فارس سالیانه حدود 3 میلیارد دلار صادرات دارد که در این میان عمده محصولات کشاورزی کشور از فارس صادر می‌شود و بیشترین تجارت استان فارس با کشور‌های حاشیه جنوبی خلیج فارس، امارات و چین است و این در حالی است که برخی از محصولات فاخر کشور ایران و استان فارس در کشور ثالث بسته‌بندی و صادر می‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: در حوزه صنعتی بالغ بر 7 هزار و 500 کارخانه در استان فارس وجود دارد که عمده این کارخانجات و واحد‌های تولیدی در شهرک‌های صنعتی واقع شده‌اند و شهرک صنعتی بزرگ شیرازنیز، چهارمین شهرک صنعتی بزرگ ایران است.

وی ادامه داد: این استان پتانسیل‌های معدنی ویژه‌ای نیز دارد به طوری که در حوزه معدن چهارمین استان کشور به لحاظ برخورداری از معادن است و بزرگترین معدن خاک نسوز آسیا در استان فارس قرار دارد و همچنین مشهور‌ترین و بهترین سنگ‌های تزیینی در این استان تولید می‌شود.

حمیدیان با تاکید بر اینکه مهمان‌نوازی مردم استان فارس زبانزد همه مردم دنیا است، عنوان کرد: در کنار جاذبه‌های گردشگری و تاریخی از لحاظ طبیعت و آب و هوا این استان جاذبه‌های ویژه‌ای را دارد و همزمان چهار فصل را می‌توان در فارس مشاهده کرد.

رئیس اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه کشور ایران و به شهادت تاریخ هیچ زمان آغاز کننده جنگ نبوده، اما در حوزه دفاع از کشور همه مردم ایران در طول تاریخ جانفشانی خود را ثابت کرده‌اند، افزود: عمده اثر تحریم‌ها بر علیه ایران، متوجه مردم این سرزمین است که با هیچ اصول اخلاقی همخوانی ندارد و موجب شده تا در دسترسی آزاد به امکانات اولیه که بر اساس قوانین بین المللی از حقوق اساسی انسانهاست محروم گردند. 

وی بیان کرد: همراهی و همدلی کشور استرالیا با مردم ایران در شرایط سخت تحریم‌ها به ویژه دوران بیماری کرونا، هرگز از یاد ما نخواهد رفت که راهگشای ما در بسیاری از امور بود، انتظار داریم در سایر عرصه‌ها نیز شاهد همراهی این کشور باشیم. 

حمیدیان با تاکید بر اینکه اگر دولت استرالیا نگاه جدیدی برای توسعه تجارت با کشور ایران داشته باشد ما نیز از آن استقبال می‌کنیم، اما در چند محور اساسی مورد تاکید ما است، عنوان کرد: در موضوع مبارزه با خشکسالی و استفاده از مواد آلی و معدنی از موارد مورد نظر ما برای همکاری مابین استان فارس و کشور استرالیا است که بتوانیم از تجربیات بسیار خوب دو طرف برای استفاده بهتر از این حوزه بهره ببریم.

رئیس اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: شباهت‌های زیادی در حوزه معدن بین معادن کشور استرالیا و ایران وجود دارد که با توجه به پتانسیل‌های استان فارس در این زمنیه نیز آمادگی داریم در حوزه تبادل تولید و تکنولوژی برداشت از معادن همکاری‌های دو طرف را توسعه دهیم.

وی ادامه داد: همچین توانایی کشور استرالیا در حوزه ماشین‌آلات سنگین و تکنولوژی بذر، به ویژه بذر سازگار با خشکسالی و شرایط گرمسیری و نیمه گرمسیری و واردات بذر همکاری‌هایی مستمری را تعریف و دنبال کنیم. 

حمیدیان تصریح کرد: همچنین استان فارس ظرفیت منحصر به فردی در حوزه‌های انرژی دارد که در حوزه تبادل فناوری‌های نوین حوزه انرژی و به ویژه انرژی‌های تجدیدپذیر، می‌توانیم همکاری‌های مثبتی را با مشارکت دو طرف دنبال کنیم.

علی‌رغم تحریم‌ها فرصت‌های اقتصادی زیادی برای همکاری بین فارس و استرالیا وجود دارد

در ادامه این جلسه ایان مک کنویل سفیر کشور استرالیا در ایران نیز گفت: در گذشته فضای ارتباطات اقتصادی و تجاری با کشور ایران بهتر و مناسب‌تر بود و در شرایط فعلی به دلیل تحریم ها، محدودیت‌های زیادی برای توسعه مراودات تجاری کشور ایران با سایر کشور‌های دنیا وجود دارد.

وی افزود: از مهمترین دلایل انتخاب فارس برای سفرم، آشنایی با تجار و فعالیت‌های اقتصادی استان فارس است و توسعه همکاری‌های اقتصادی مابین فعالان بخش خصوصی کشور استرالیا و استان فارس در زمینه‌های مختلف است که زمینه‌های همکاری را بررسی و توانمندی‌ها این منطقه را به کشور استرالیا اعلام می‌کنم.

مک کنویل با تاکید بر اینکه انعکاس تصویر واقعی از جای جای کشور ایران و ظرفیت‌های آن به کشور استرالیا برای من حائز اهمیت است بیان کرد: در بازدید‌هایی که تاکنون از شهر شیراز و استان فارس داشتم متوجه شدم بخش صنعت در این مننطقه فعال است و همچنین بخش کشاورزی و صنایع وابسته به آن نیز فعالیت و وضعیت خوبی دارد.

وی بیان کرد: متاسفانه برخی از دولت‌ها از سفر مردم شان به کشور ایران ممانعت می‌کنند و همین موضوع یک مانع و سد بزرگ برای توسعه روابط زیارتی و تجاری بین کشورها است.

سفیر کشور استرالیا در ایران اضافه کرد: باور دارم علی‌رغم وجود تحریم ها، فرصت‌های تجاری و اقتصادی زیادی برای همکاری بین استان فارس و کشور استرالیا وجود دارد که یکی از زمینه‌های همکاری اقتصادی، واردات گوشت گوسفند از استرالیا به ایران است که ادامه دار است.

مک کنویل ادامه داد: بخش معدن، انرژی به ویژه انرژی‌های تجدیدپذیر و خوردشیدی فرصت‌های خوبی برای توسعه همکاری‌های دو طرف است که دنبال می‌کنیم و این در حالی است که توسعه همکاری‌های اقتصادی دو کشور را باید با نگاه خلاقانه و فزاینده دنبال کنیم.

وی با بیان اینکه شهر شیراز و استان فارس نخستین مقصد رسمی سفر من در کشور ایران است که زیبایی و مردم خوب این شهر زبانزد همه مردم دنیاست، عنوان کرد: همچنین شهرت بخش گردشگری استان فارس جهانی است و این یک فرصت ویژه اقتصادی برای این استان ایجاد کرده است.

انتهای پیام/424/