شناسهٔ خبر: 69961490 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

فراز و نشیب‌های کارگروه تسهیل تولید در فارس؛ از حمایت‌ها تا مشقت‌ها

شیراز - ایرنا - طبق اعلام معاون امور صنایع اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت فارس از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون مشکلات ۶۰۹ واحد صنعتی در جلسات مختلف رفع موانع تولید پیگیری شده اما هنوز هم مدیران برخی از واحدهای تولیدی از اجرایی نشدن بعضی مصوبات در این جلسات گله‌مند هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، سالهاست که کارگروهی تحت عنوان «کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید»با هدف حل دغدغه صنعتگران و تولیدکنندگان در همه استان‌های کشور به صورت هفتگی برگزار می‌شود.

تشکیل این کارگروه در استان فارس هم در اولویت متولیان حوزه اقتصاد قرار دارد به گونه‌ای که این کارگروه به صورت مستمر در هر هفته به ریاست استاندار فارس، دبیری مدیرکل صنعت، معدن و تجارت، دستگاه‌های ذیربط استانی و مدیران عامل بانک‌ها برگزار می‌شود.

در آخرین جلسه این کارگروه در سال ۱۴۰۲ که روز سه‌شنبه ۲۲اسفندماه برگزار شد مشکلات ۱۸ بنگاه اقتصادی و تولیدی مورد بررسی قرار گرفت که با احتساب این واحدها، مجموع واحدهای حمایت شده در سالی که گذشت به یک هزار و ۲۵۴واحد رسید.

بررسی مشکلات ۶۰۹ واحد صنعتی در سال ۱۴۰۳

در سال ۱۴۰۳ هم این کارگروه از همان هفته‌های نخستین آغاز به کار کرد و هنوز هم جلسات آن به صورت هفتگی در حال برگزاری است.

طبق اعلام مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس در۶ ماهه نخست امسال ۱۹ جلسه برگزار، ۷۰۱ مصوبه تصویب و پرونده ۶۰۹ بنگاه اقتصادی نیز بررسی شد و ۷۴درصد مصوبات به اجرا رسید و بقیه نیز دردست اجراست که این موارد در موضوعات بانکی، مالیاتی، تأمین اجتماعی، خدمات زیربنایی، گمرک، مسائل مالی، محیط زیست، منابع طبیعی، موضوعات ارزی و سایر موارد است.

حمیدرضا ایزدی بر ضرورت استفاده از تکنولوژی‌های روز در رفع موانع تولیدی، اقتصادی و سرمایه‌گذاری تأکید کرد و افزود: ظرفیت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید درجهت کمک به رفع مشکلات کسب و کارها و تحقق ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﺗﻮﻟﯿﺪ، ﺻﺎﺩﺭﺍﺕ، ﺍﺷﺘﻐﺎﻝ، ﺑﻬﺮﻩ‌ﻭﺭی، ﺍﺭﺗﻘﺎی کیفیت ﻣﺤﺼﻮﻻﺕ ﻭ پایداری ﻭﺍﺣﺪﻫﺎی ﺗﻮﻟﯿﺪی است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس و دبیر کارگروه تسهیل و رفع موانع استان بر نقش مؤثر همکاری بخش خصوصی و دولت تأکید کرد و گفت: برای پویایی، رشد، توسعه و پیشرفت فعالیت‌های اقتصادی، تولیدی و اشتغال و سرمایه‌گذاری هم‌افزایی، همکاری و تعامل دستگاه‌های اجرایی ذی ربط ضرورت دارد.

چرا برخی مصوبات اجرایی نمی‌شود؟

گرچه متولیان اقتصادی استان معتقدند بسیاری از مشکلات واحدهای صنعتی فارس در این کارگروه حل و فصل شده اما مدیران برخی از این واحدهای صنعتی گله‌مند هستند که مشکلات این واحدها به ویژه معضلات بانکی و بیمه تامین اجتماعی آنها پس از برگزاری این جلسات همچنان پابرجاست.

معاون امور صنایع اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت فارس در خصوص گلایه برخی از واحدهای تولیدی برای اجرایی نشدن بعضی مصوبات در این جلسات گفت: اگر برخی مصوبات اجرایی نمی‌شود به دلیل موانع قانونی است که بر سر راه آنها وجود دارد.

مجید کشاورز در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در بحث مشکلات بانکی و اعطای تسهیلات در این بخش ممکن است برخی تسهیلات ارزی باشد و یا باید تسهیلات از منابعی تأمین شود که یک بار بیشتر نمی‌توان از آن منابع مصرف کرد؛ در این موارد قانون اجازه اجرایی شدن مصوبه را نمی‌دهد و از آنجا که عمده مصوبات اجرایی مربوط به قوانین بانک‌ها و تأمین اجتماعی است تلاش شده از مشاوران بانکی و تأمین اجتماعی در این جلسات بهره گرفته شود.

او تمکین نکردن برخی دستگاه‌های اجرایی برای تحقق مصوبات را از دیگر دلایل اجرایی نشدن دستورالعمل‌های این جلسات دانست و گفت: اگر دستگاه اجرایی هم به مصوبات تمکین نکند این موضوع در جلسات اصلی با حضور استاندار مطرح می‌شود تا این تعامل و همکاری برقرار شود؛ البته تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم تا مصوبه‌ای روی زمین نماند.

معاون صنعت ، معدن و تجارت فارس ضمن قدردانی از دستگاه‌های اجرایی که در این جلسات همکاری لازم را با بنگاه‌های اقتصادی دارند افزود: دستگاه‌هایی اجرایی می‌توانند مشکلات خود در خصوص اجرایی کردن مصوبات را بر اساس ماده ۶۱قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور پیگیری و به این معاونت اعلام کنند.

آن طور که کشاورز می‌گوید عمده مسائل این واحدهای تولیدی مربوط به حوزه تأمین اجتماعی، امور مالیاتی، موانع بانکی و مشکلات زیرساختی به ویژه در بخش انرژی یعنی برق، گاز و آب هستند.

شنبه هر هفته «شنبه رفع موانع تولید»

طبق اعلام کشاورز شنبه هر هفته با عنوان «شنبه رفع موانع تولید» برای بررسی آخرین وضعیت واحدهای تولیدی و برطرف کردن مشکلات در این بخش در نظر گرفته شده و یک کمیته تخصصی پیگیری این امر مهم را بر عهده دارد.

معاون امور صنایع اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت فارس ادامه داد: این جلسات هر هفته به صورت منظم برگزار می‌شود؛ هر شنبه وضعیت و مشکلات ۲۰ تا ۵۰ واحد صنعتی در کمیته‌های تخصصی ذیل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید پیگیری و مصوبات پیشنهادی برای ارائه به استاندار فارس آماده می‌شود.

کشاورز اضافه کرد: گزارش تهیه شده از این جلسات و مصوبات پیشنهادی با حضور استاندار فارس بررسی می‌شود و پس از تأیید مصوبات اقدامات لازم برای کمک به واحدهای صنعتی در دستورکار قرار می‌گیرد؛ در حقیقت مصوبات این جلسات با حضور استاندار تأیید و به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ می‌شود.

او یادآور شد: این جلسات در شهرستان‌های فارس هم با ریاست فرماندار برگزار و مسائل و مشکلاتی که در واحدهای تولیدی هر شهرستان وجود دارد در آن جلسات حل و فصل می‌شود و اگر رفع مشکلی در توان آن شهرستان نباشد مشکل مورد نظر به صورت کتبی به اداره‌کل صمت اعلام خواهد شد و این موضوعات در کمیته‌های تخصصی و با حضور اعضای اصلی و دستگاه‌های اجرایی پیگیری می‌شود.

معاون صمت گفت: در حقیقت مشکلات واحدهای صنعتی در شهرستان‌ها با ریاست فرمانداران و دبیری اداره صنعت، معدن و تجارت هر شهرستان در قالب کارشناسی رصد و مورد بررسی قرار می‌گیرد و مشکلات واحدهایی که امکان برطرف کردنشان در شهرستان وجود ندارد به مرکز استان ارجاع داده می‌شود تا مسائل آنها در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید مطرح و حل شود.

کشاورز افزود: این جلسات به صورت منظم برگزار و مصوبات آن با جدیت پیگیری می‌شود؛ ارزیابی‌های منسجمی هم برای عملیاتی شدن این مصوبات به طور مستمر در دستورکار است.

دعوت از واحدهای تولیدی متقاضی برای حضور در کارگروه

او که محل برگزاری این جلسات را پایگاه امنی برای حل دغدغه واحدهای صنعتی خرد، بزرگ و حتی واحدهای مربوط به جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی می‌داند، گفت: در خواست واحدهای تولیدی متقاضی برای رفع مشکل ثبت و مشکلات آنها در کمترین زمان ممکن پیگیری می‌شود؛ لذا از واحدهای تولیدی فعال در استان فارس دعوت می‌کنیم تا در صورت تمایل برای حضور در این جلسات درخواست خود را ثبت کنند.

معاون امور صنایع اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت ابراز کرد: البته همه شهرستان‌های فارس در این زمینه فعال هستند و تنوع شهرستانی در جلسات نشان از اطلاع‌رسانی خوب در این زمینه است.

کشاورز که معتقد است دادگستری فارس با همکاری دستگاه‌های اجرایی مسائل و مشکلات حقوقی واحدهای تولیدی را پیگیری می‌کند، ابراز کرد: جا دارد از دادگستری و بسیج مهندسین هم که جلساتی را به صورت منظم برای رفع موانع واحدهای صنعتی برگزار می‌کنند تشکر و قدردانی ویژه داشته باشیم؛ البته ناگفته نماند که برخی مشکلات در استان قابل حل نیست، لذا این مشکلات در ستاد تسهیل و رفع موانع ملی مطرح و پیگیری می‌شود.

با این حال نیاز است نتایج حاصل از برگزاری این ستاد بیش از پیش مورد ارزیابی قرار بگیرد و خروجی این جلسات به صورت مستمر رصد شود؛ بایستی عوامل و موانع اصلی اجرایی نشدن برخی مصوبه‌های ستاد تسهیل و رفع موانع تولید احصا و به ستاد ملی ارائه شود تا بتوان برای رفع این موانع اقدام کرد.