شناسهٔ خبر: 69964735 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

تیم ترامپ مذاکرات مستقیم با رهبر کره‌شمالی را بررسی می‌کند

تیم «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در حال مذاکره برای پیگیری مذاکرات مستقیم با «کیم جونگ اون» رهبر کره‌شمالی است. به گفته ۲ مقام مطلع، امید است که یک فشار دیپلماتیک جدید بتواند خطرات درگیری مسلحانه را کاهش دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ چند نفر از اعضای تیم ترامپ اکنون رویکرد مستقیم ترامپ را به‌عنوان راهی که می‌تواند به احتمال زیاد یخ روابط را بشکند، می‌بینند؛ روابطی که می‌تواند بر پایه مناسباتی که از قبل وجود داشته، چیده شود.

به گفته منابع، «تلاش دیپلماتیک بی‌سابقه» در اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ صورت گرفت و در حال حاضر بحث‌های سیاسی زیادی در جریان است و هنوز هیچ تصمیم نهایی‌ای توسط رئیس‌جمهور منتخب آمریکا گرفته نشده است.

به گزارش رویترز، تیم انتقالی ترامپ به درخواست برای اظهارنظر پاسخ نداد.

اینکه کیم چه اقدام متقابلی را به ترامپ ارائه خواهد کرد، مشخص نیست. کره‌شمالی چهار سال تلاش «جو بایدن» رئیس‌جمهور ایالات متحده برای آغاز گفت‌وگوهای بدون پیش‌شرط را نادیده گرفته و کیم در اعتراض به تحرکات نظامی همسایگانش با ایالات متحده، برگ جدیدی را برای گسترش زرادخانه موشکی و رابطه نزدیک‌تر با روسیه گشود.

به گزارش رسانه دولتی کره‌شمالی، کیم هفته گذشته در سخنرانی خود در نمایشگاه نظامی پیونگ‌یانگ گفت: «ما تا جایی که می‌توانستیم در مورد مذاکره با ایالات متحده پیش رفتیم.»

ترامپ در دوره ریاست جمهوری ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ خود سه دیدار با کیم در سنگاپور، هانوی و در مرز کره داشت و اولین بار بود که یک رئیس‌جمهور مستقر ایالات متحده پا به این کشور گذاشت. با این حال دیپلماسی آنها هیچ نتیجه مشخصی در بر نداشت، حتی زمانی که ترامپ مذاکرات خودشان را «عاشقانه» توصیف کرد.

ایالات متحده از کره‌شمالی خواست تا سلاح‌های هسته‌ای خود را کنار بگذارد، در حالی که کیم خواستار رفع کامل تحریم‌ها شد و سپس تهدیدات جدیدی را صادر کرد.

به گزارش رویترز، مشخص نیست که یک تلاش دیپلماتیک جدید چه نتیجه‌ای به همراه خواهد داشت. به گفته منابع مطلع، هدف اولیه ترامپ برقراری مجدد تعامل اساسی خواهد بود، اما اهداف سیاست بیشتر یا جدول زمانی دقیقی تعیین نشده است. به گفته یک مقام آگاه، این موضوع ممکن است جای خود را به نگرانی‌های شدیدتر سیاست خارجی در حوزه غرب‌آسیا و اوکراین بدهد.

رسانه‌های دولتی کره‌شمالی هنوز به طور علنی به انتخاب مجدد ترامپ اشاره‌ای نکرده‌اند و کیم در این ماه گفت که ایالات متحده در حال افزایش تنش و تحریکات است و خطرات جنگ هسته‌ای را افزایش می‌دهد. زمانی که ترامپ در ژانویه به کاخ سفید بازگردد، وضعیت تنش‌آمیزی را با کیم به ارث می‌برد، همانطور که در سال ۲۰۱۷ شاهد آن بود؛ فضایی که متحدان انتظار دارند رئیس‌جمهور آینده ایالات متحده رودررو با آن مقابله کند.