پس از یک دهه ممنوعیت قانونی برداشت درختان شکسته و افتاده جنگلهای هیرکانی، وزارت جهاد کشاورزی در دولت چهاردهم قرار است این طرح را بار دیگر اجرا کند؛ تصمیمی که با مخالفت همه کارشناسان محیط زیست همراه شده و به تازگی نیز 114 استاد دانشگاه در رشتههای مرتبط با محیط زیست و منابع طبیعی با امضای نامهای خطاب به رئیس جمهور، مخالفت خود را با این طرح مطرح کردهاند.
هادی کیادلیری؛ سرپرست معاونت آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در سال 1392 بر اساس مصوبه هیأت وزیران هرگونه امکان برداشت از جنگلها بر اساس طرحهای قدیم ممنوع شد . اما این مصوبه امکان برداشت درختان شکسته افتاده را فراهم میکرد که این مسئله نیز در آن زمان با اعتراض کارشناسان روبه رو شد زیرا از نظر اکولوژیک بسیار حائز اهمیت هستند.
کیادلیری تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه نیز برداشت چوب و هرگونه بهرهبرداری چوب از جنگلها ممنوع شد و برداشت درختان شکسته و افتاده را صرفاً تا سال سوم برنامه توسعه ششم و سال 1399 مجاز دانسته و پس از آن هرگونه دخالت در جنگل باید بر اساس طرح مدیریت پایدار انجام میگرفت؛ طرح تنفس جنگل ها اعلام شد و هرگونه دخالت در این زمینه را منوط به ارائه طرح کرد. برنامه هفتم نیز به همین منوال ادامه ادامه یافت.
وی اضافه کرد: برداشت در حاشیه جادههای جنگلی که حدود و ثغور آن به هیچ وجه مشخص نیست و با توجه به اینکه حدود 8 هزار کیلومتر جاده جنگلی وجود دارد، لذا میتواند بسیار خطرناک باشد. همچنین از ابهامات دیگر، واژههایی مانند درختان خطرساز و افتاده است که بسیار بحثبرانگیز است. ضمن اینکه اینگونه برداشت به هیچ عنوان پشتوانه علمی ندارد و از جنبه اکولوژیکی و اقتصادی نیز مورد بررسی قرار نگرفته است و تنها معبری را برای ورود به زمینهای جنگلی و قاچاق و بهره برداری فراهم میکند.
«طرح برداشت درختان شکسته»؛ به ضرر هیرکانی به سود قاچاقچیان
صاحبخبر -