احمد فرهادی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شهرکرد،، از برگزاری موفق جشنواره قصهگویی «قصهها به صحنه میآیند» برای گروه سنی ۷ تا ۱۳ سال خبر داد و افزود: این جشنواره در تابستان ۱۴۰۳ با هدف تعمیق و تعمیم آموزش مهارت قصهگویی، شناسایی افراد مستعد و بهرهمندی از توانمندیهای کودکان و نوجوانان برگزار شد.
فرهادی با اشاره به اهمیت هنر نمایش قصهها، اظهار داشت: هنر نمایش قصهها از ابزارهای قدرتمندی است که بیهیچ واسطه بر جان مخاطب اثر میگذارد و کودکان را به کتابخانه جذب کرده و حس علاقهمندی به کتاب و مطالعه را ایجاد میکند. این هنر بذر عادت به مطالعه را از همان کودکی در ضمیر کودکان میپروراند.
وی افزود: در این جشنواره گروههای نمایش آثار خود را با محورهای موضوعی مشخص تنظیم و ارسال کردند که شامل توجه به نامداران دینی، ملی و اسطورهای، امیدآفرینی، مهارتهای زندگی، داستانهای پندآموز و ضربالمثلها، کتابهای جشنواره رضوی با موضوع امام رضا (ع) و حضرت محمد (ص) و کتابهای شعر و داستانهای آهنگین بود.
فرهادی تاکید کرد: جشنواره با دو هدف اصلی توسعه کمی و کیفی نمایشنامهخوانی قصهها به عنوان ابزار تربیتی فرهنگی در کتابخانهها و توسعه و ترویج قصهگویی به عنوان واسطه تربیتی برگزار شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری در ادامه گفت: با انتشار فراخوان از ۴ تیر ماه، ۳۰ گروه نمایش در کتابخانههای استان تشکیل شد و با دعوت از اساتید حوزه تئاتر و نمایش، کارگاههای آموزشی برای کتابداران استان برگزار شد. در حین اجرا و تمرینها، بازدیدهایی نیز توسط کارشناسان این اداره کل انجام شد و با رفع نقاط ضعف، ۲۷ اثر تا پایان شهریور به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
وی افزود: پس از بازبینی آثار توسط هیات داوران، ۹ اثر برای اجرای صحنهای انتخاب شدند و اختتامیه این جشنواره در یکم آذر با حضور ۹ گروه و ۶۴ نفر از کودکان و نوجوانان برگزار شد. در این مراسم از همه گروههای شرکتکننده تقدیر به عمل آمد.
فرهادی با اشاره به اهمیت نقش کتابخانهها در پرورش استعدادها، اظهار داشت: کتابخانهها با ارائه برنامههای متنوع و جذاب میتوانند نقش موثری در پرورش استعدادها و علاقهمندی به مطالعه و کتابخوانی ایفا کنند. امیدواریم با برگزاری چنین جشنوارههایی بتوانیم در تربیت نسل آیندهای آگاه و فرهنگدوست سهم بسزایی داشته باشیم.
∎