سیروس رضایی اظهار کرد: بند ناف پل ارتباطی بین مادر و جنین در طول بارداری است که سالیان طولانی این بافت به عنوان ضایعات پزشکی بی ارزش در نظر گرفته میشد اما امروزه کاربرد وسیعی در حوزه پزشکی بازساختی و مهندسی بافت پیدا کرده است.
رئیس جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری با اشاره به فواید استفاده از بافت بند ناف در درمان بیماریها، افزود: سلولهای بنیادی اپی تلیال و اندوتلیال در بافت بند ناف وجود دارد، ولی به طور کلی این بافت عمدتاً غنی از سلولهای بنیادی مزانشیمی(MSCc) و همچنین این بافت حاوی فاکتورهای رشد مهم و سایتوکاینها است.
وی مهمترین خصیصههای سلولهای بنیادی بافت بند ناف را جوان بودن، بازدهی بالاتر، قدرت تکثیر بالا، توانایی مهاجرت سلولی، جمعآوری آسان و بدون ریسک و سازگاری آنها عنوان کرد.
وی با بیان اینکه تعداد سلولهای بنیادی یافت شده در بافت بند ناف در مقایسه با سایر منابع ۳ تا ۱۴ برابر بیشتر است، تصریح کرد: سلولهای بنیادی بند ناف در مقایسه با سلولهای مشابه از دیگر منابع، پربارتر هستند، یعنی به میزان بیشتری تکثیر میشوند، همچنین این سلولها میتوانند مستقیماً به مناطق آسیب دیده در بدن مهاجرت کنند و باعث ترمیم و بازسازی بافتها شوند.
رئیس جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری توضیح داد: بافت بند ناف نیز مانند خون بند ناف به راحتی جمعآوری میشود، به طوریکه پس از جمعآوری خون بند ناف، پزشک چند سانتیمتر از بند ناف را به منظور استفاده در فرآیند ذخیرهسازی انجمادی جدا و هیچ درد یا خطری برای نوزاد یا مادر وجود ندارد و در روند زایمان تداخلی ایجاد نمیکند.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری، رضایی خاطرنشان کرد: مهمترین ویژگی سلولهای بنیادی بافت بند ناف این است که برای پیوند نیازی به تطابق ژنتیکی ندارند.
یادآور میشود، در حال حاضر نمایندگی بانک خون بند ناف رویان در چهارمحال و بختیاری در کلینیک امام علی(ع) –ساختمان دوم فعال است و متقاضیان جمعآوری خون بند ناف فرزندشان میتوانند همه روزه از ساعت ۸ تا ۱۶ به این مرکز مراجعه و یا با شمارههای ۳۲۲۵۳۳۱۵-۰۳۸ و ۰۹۳۸۶۸۵۱۲۱۵ تماس بگیرند.
انتهای پیام