شناسهٔ خبر: 69962630 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

توقف تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان؛ خواسته‌ای جهانی برای پایان دادن به کارزار جنایت‌کارانه

توقف تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان در حالی انجام شد که درخواست‌های جهانی برای پایان دادن به جنایت‌های گسترده و کم‌سابقه این رژیم شامل قتل‌عام، آوارگی و جراحت مردم لبنان، افزایش یافته بود.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

رژیم صهیونیستی در اول اکتبر ۲۰۲۴ (۱۰ مهر ۱۴۰۳) تجاوز خود را به جنوب لبنان آغاز کرد تا دامنه جنایت‌‎کاری‌اش محدود به غزه نماند؛ این تجاوز آشکار به خاک لبنان که هزاران شهید و مجروح برجای گذاشت، در ۲۷ نوامبر (۷ آذر ۱۴۰۳) متوقف شد.

آتش‌بس لبنان در ساعت ۴ صبح روز چهارشنبه، هفتم آذر به وقت محلی در میانه نگرانی‌های جدی از بدعهدی رژیم صهیونیستی به توافق‌های تاییدشده براساس کارنامه سیاه این رژیم آغاز شد؛ رژیم صهیونیستی در حالی با پایان تجاوزگری خود به لبنان موافقت کرد که طی حدود ۲ ماه نتوانست به هیچ‌یک از اهداف ادعایی خود دست یابد و همه برنامه‌های این رژیم برای توسعه‌طلبی تجاوزکارانه پشت سد مقاومت مردم لبنان و حزب‌الله گرفتار ماند.

اگرچه بدعهدی رژیم صهیونیستی به توافق‌های آتش‌بس در سال‌های گذشته چشم‌انداز دوام و قوام توافق اخیر را از شفافیت می‌اندازد، اما باید گفت که توقف تجاوزگری رژیم صهیونیستی فرصتی برای بهبود بحران بشردوستانه‌ای باشد که صهیونیست‌ها در لبنان رقم زدند؛ بحران بشردوستانه‌ای که با هدف قرار دادن عمدی مراکز درمانی و بهداشتی و امدادی ازسوی رژیم صهیونیستی در مسیر وخامت بیشتر حرکت می‌کرد.

در عین حال، رژیم صهیونیستی حدود یک هفته پیش با مانع بین‌المللی برای تداوم جنایت‌کاری خود مواجه شد، زیرا دیوان بین‌المللی کیفری پنجشنبه گذشته حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآف گالانت، نخست‌وزیر و وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت صادر کرد.

صدور این حکم تاکیدی بر این واقعیت بود که دوره بی‌کیفرمانی جنایت‌های رژیم صهیونیستی پایان یافته و جامعه جهانی در میانه انفعال سازمان‌های بین‌المللی و حمایت‌های همه‌جانبه کشور‌های غربی از متحد صهیونیستشان، جنایت را بیش از این بر نمی‌تابد و با اعمال فشار خود نهادها و سازومان‌های بین‌المللی را به تحرک وامی‌دارد.

 

آتش‌بس در لبنان؛ خواسته‌ای جهانی برای پایان دادن به کارزار جنایت‌کارانه رژیم صهیونیستی

جنایت‌های رژیم صهیونیستی در لبنان از دریچه آمار

جنایت‌های مستمر رژیم صهیونیستی طی دست‌کم ۲ ماه گذشته علیه لبنان آمار‌های هولناکی را رقم زد که تا حدی می‌توانند گستره و وسعت جنایت‌های یادشده را آشکار کنند.

براساس آمار‌های سازمان ملل، در هر هفته از ماه نوامبر به‌طور متوسط ۲۵۰ نفر از شهروندان لبنانی جان خود را بر اثر حمله‌های رژیم صهیونیستی از دست دادند.

شمار قربانیان تجاوزکاری رژیم صهیونیستی علیه لبنان از زمان آغاز جنگ غزه نیز به ۳ هزار و ۸۲۳ نفر رسید؛ ضمن اینکه ۱۵ هزار و ۸۵۹ لبنانی نیز بر اثر حمله‌های رژیم صهیونیستی مجروح شدند.

صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) هم اعلام کرد که از اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲) تاکنون دست‌کم ۲۴۰ کودک در لبنان قربانی حمله‌های رژیم صهیونیستی شدند.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO)، ۲۲۶ کارمند مراقبت‌های بهداشتی بر اثر حمله‌های رژیم صهیونیستی به لبنان از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۱۸ نوامبر ۲۰۲۴ (۲۸ آبان ۱۴۰۳) جان خود را از دست دادند؛ نزدیک به نیمی از حمله‌های یادشده به تیم‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی در لبنان، باعث شهادت دست‌کم یک نفر از کارکنان درمانی شد که بالاترین نسبت در مقایسه با هر درگیری فعال دیگری در جهان است.

در عین حال، به گفته سازمان بین‌المللی مهاجرت، تقریبا ۹۰۰ هزار نفر در داخل لبنان بر اثر جنگ رژیم صهیونیستی آواره شده‌اند.

جنایت در ساعات پایانی

رژیم صهیونیستی که در بیش از یک سال گذشته و در جریان جنگ غزه نشان داد که همه اعتراض‌های جهانی به ماهیت جعلی و تجاوزکارانه‌اش طی‌ دهه‌های گذشته منطبق بر واقعیت بوده است، در ساعت‌های منتهی به برقراری آتش‌بس در لبنان دست به جنایت بزرگی زد.

این رژیم عصر سه‌شنبه، با بمباران همزمان مناطق گسترده‌ای از جنوب بیروت، پایتخت لبنان ساختمان‌های مربوط به آوارگان لبنانی را هدف قرار داد.

یکی از این ساختمان‌ها واقع در منطقه النویری، محل تهیه غذا برای آوارگان لبنانی و محل اسکان آن‌ها بود؛ براساس اعلام وزارت بهداشت لبنان بر اثر حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان یادشده هفت نفر شهید و ۳۷ نفر مجروح شدند.

 

آتش‌بس در لبنان؛ خواسته‌ای جهانی برای پایان دادن به کارزار جنایت‌کارانه رژیم صهیونیستی

استقبال سازمان ملل از توقف تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل با انتشار بیانیه‌ای ضمن استقبال از توقف جنگ رژیم صهیونیستی علیه لبنان، ابراز امیدواری کرد که این توافق به خشونت، ویرانی و رنج مردم پایان دهد.

وی در این بیانیه تاکید کرد که هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل برای لبنان و نیروی موقت سازمان ملل در لبنان (یونیفیل) هر ۲ آماده حمایت از اجرای این توافق در راستای وظایف مربوطه هستند.

تاکید کمیسر حقوق بشر سازمان ملل برای توقف تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان

وولکر تورک، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل، سه‌شنبه، ۷ آذر خواستار برقراری آتش‌بس فوری در لبنان برای پایان دادن به کشتار و ویرانی‌ها شد.

سخنگوی کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل با بیان اینکه اقدام نظامی رژیم صهیونیستی در لبنان باعث تلفات گسترده ازجمله قتل‌عام اعضای خانواده‌ها، آوارگی گسترده و تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی شده و نگرانی‌های جدی در مورد احترام به اصول تناسب، تمایز و ضرورت ایجاد کرده است، گفت: بار این حمله‌ها را مردم لبنان به دوش می‌کشند.

تورک پیشتر ضمن تاکید بر ضرورت برقراری آتش‌بس در لبنان، اعلام کرد: چند زندگی دیگر باید از دست برود تا این رنج پایان یابد.

سازمان نجات کودکان: وضعیت کودکان در لبنان همچنان نگران‌کننده است

سازمان نجات کودکان ضمن استقبال از توقف تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان، اعلام کرد که همچنان نگران وضعیت کودکان در لبنان است.

مدیر کشوری سازمان نجات کودکان در لبنان، ضمن اشاره به ضرورت تامین امنیت برای کودکان و خانواده‌هایشان در جنوب لبنان، از ادامه حمله‌های هوایی رژیم صهیونیستی ابراز نگرانی کرد.

به گفته وی بیش از ۴۰۰ هزار کودک در لبنان به اجبار آواره شده‌اند و دیگر خانه‌ای برای بازگشت ندارند؛ ضمن اینکه هزار و ۴۰۰ کودک مجروح لبنانی به درمان نیاز دارند.

وی تاکید کرد: بسیاری از خانواده‌ها همچنان دسترسی به آب آشامیدنی و مراقبت‌های پزشکی ندارند و بدوت توقف خشونت، امنیت کودکان همچنان در خطر است.

مدیر کشوری سازمان نجات کودکان در لبنان، تصریح کرد: علاوه بر کودکان، خانواده‌هایشان نیز به کمک‌های بشردوستانه نجات‌بخش و حمایت نیاز دارند تا زندگی خود را بازسازی کنند؛ چنین توقف خشونتی در غزه نیز ضروری است تا نسل کاملی از کودکان غزه که بار سنگین جنگ را بر دوش می‌کشند، نجات یابند.

 

آتش‌بس در لبنان؛ خواسته‌ای جهانی برای پایان دادن به کارزار جنایت‌کارانه رژیم صهیونیستی

یونیسف: از آتش‌بس در لبنان استقبال می‌کنیم

کاترین راسل، مدیر اجرایی یونیسف نیز با انتشار بیانیه‌ای ضمن استقبال از توقف تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان، گفت: امیدواریم این توافق به جنگی که جان بیش از ۲۴۰ کودک را گرفته و هزار و ۴۰۰ کودک دیگر را مجروح و شمار نامعلومی را آواره کرده است، پایان دهد.

وی در ادامه تصریح کرد: ویران شدن خانه‌ها، بیمارستان‌ها و زیرساخت‌های غیرنظامی آموزش بیش از ۲ میلیون کودک را مختل کرده و بسیاری از کودکان را بدون دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی و خدمات اولیه رها کرده است.

یونیسف پیشتر بارها درباره وضعیت بحرانی کودکان در لبنان درپی حمله‌های رژیم صهیونیستی هشدار داده بود.

انتهای پیام/