شناسهٔ خبر: 69962543 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تین نیوز | لینک خبر

گام‌ های تکمیلی برای حمل دریایی کالا از خزر تا مسکو

صاحب‌خبر -

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در آستراخان روسیه با اشاره به تحولات صورت گرفته در تقویت مبادلات تجاری در مسیر کریدور شمال – جنوب، از فراهم شدن زیرساخت های لازم برای حمل دریایی کالا میان دو کشور در دریای خزر و رودخانه ولگا و مسیر منتهی به مسکو خبر داد.

گام‌ های تکمیلی برای حمل دریایی کالا از خزر تا مسکو
تین نیوز |

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در آستراخان روسیه با اشاره به تحولات صورت گرفته در تقویت مبادلات تجاری در مسیر کریدور شمال – جنوب، از فراهم شدن زیرساخت های لازم برای حمل دریایی کالا میان دو کشور در دریای خزر و رودخانه ولگا و مسیر منتهی به مسکو خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، مهدی آکوچکیان  افزود: طی سال های گذشته، روسیه گام های مثبتی برای تقویت زیرساخت های بندری در مسیر کریدور شمال – جنوب برداشته است و امروز ۱۳ بندر در آستراخان و یک بندر در ماخاچ قلعه استان داغستان روسیه - هم در زمینه صادرات و هم واردات - فعال هستند.

وی با بیان اینکه چوب، الوار، روغن گیاهی، غلات و حبوبات عمده محصولات وارداتی ایران از روسیه محسوب می شود، گفت: سیمان، مصالح ساختمانی، خشکبار و وسایل خانگی نیز بیشترین حجم کالاهای صادراتی کشورمان به روسیه از طریق بنادر منطقه آستراخان را تشکیل می دهند.

این دیپلمات کشورمان یادآور شد: کالاهای دیگری هم از مبادی کشورهای دیگر واقع در مسیر کریدور شمال – جنوب از جمله هند، از طریق کشورمان به روسیه صادر می شود.

گام‌های تکمیلی برای حمل دریایی کالا از خزر تا مسکو

میزان مبادله بار در چهار سال گذشته چهار برابر شد

سرکنسول ایران در آستراخان روسیه گفت: میزان مبادلات کالا و تجارت میان دو کشور، چهار سال قبل، یک میلیون تن بود و امروز به بیش از چهار میلیون تن رسیده است.

وی افزود: دو کشور در تلاش هستند که میزان تجارت دریایی دو کشور از مسیر دریای خزر و رودخانه ولگا در ۱۰ سال آینده به ۲۰ میلیون تن افزایش یابد.

آکوچکیان اظهار داشت: در مقطع کنونی، تعداد زیادی کشتی بین بنادر ایران و روسیه در حال رفت و آمد هست که هم در زمینه صادرات و هم واردات فعال هستند و تعداد زیادی کشتی هم با پرچم ایران در حال کار هستند.

لایروبی ولگا به پایان رسید

وی همچنین یادآور شد: دولت روسیه به دنبال صدور فرمان آقای پوتین رئیس جمهور این کشور، ولگا را لایروبی کرده است و اکنون، کشتیها قادر هستند که با حجم بار بیشتری در این رودخانه تردد کنند و مشکلات در زمستان هم کمتر شده است.

آکوچکیان اظهار داشت : همه این موضوعات سبب شده است که تجارت میان دو کشور رو به گسترش باشد.

وی تصریح کرد: علاوه بر این، اگر گستره نگاه را گسترده تر و کریدور شمال - جنوب را در نظر بگیرید و مناقشات منطقه ای کمتر شود، درباره این راه آبی (مسیر میانی کریدور از طریق دریای خزر) بیشتر خواهیم شنید. چرا که کالاها در این مسیر از هند به سمت اروپا حمل می شود؛ البته اکنون کالاهایی از هند و دیگر کشورها از این مسیر و با گذر از خاک ایران به روسیه ترانزیت می شود.

ویژگی های ممتاز بندر ایرانی روسی سالیانکا

سرکنسول ایران در آستراخان با اشاره به قرار گرفتن بندر سالیانکا در محدوده این شهر بندری روسیه، یادآور شد: بیش از ۵۰ درصد سهام این بندر متعلق به جمهوری اسلامی ایران است و بخش دیگر آن به شرکت های روس؛ از این منظر، این بندر نماد مهمی در همکاری های دو کشور است.

وی افزود: بندر سالیانکا در یکسال گذشته، تجهیز شده است، پنج اسکله دارد و پنج خط راه آهن در آن وجود دارد. این بندر، دارای سیلوی گندم، جو و ذرت است و می تواند بیش از ۳۰ هزار تن غلات را نگهداری کند و از نظر تجهیزات، کامل است.

آکوچکیان اظهار داشت: سال گذشته، این بندر دو کشتی خریداری کرد که این کشتیها می توانند در مسیر رود ولگا، به سمت کازان و مسکو مسیر خود را ادامه دهند که به مزیت های این بندر افزوده است.

وی اضافه کرد: یک کشتی هم در حال ساخت است که ۹۵ درصد کارساخت آن تمام شده است و قرار است که در ماه های آینده تحویل داده شود و با بهره برداری از آن، تعداد کشتیهای بندر به سه کشتی می رسد که نقش بسیار مهمی نه تنها در تجارت ایران و روسیه، بلکه در فعال کردن کریدور شمال – جنوب خواهد داشت.

راه اندازی کریدور سرد، بستر مناسبی برای صادرات مرکبات ایران

سرکنسول ایران در آستراخان روسیه همچنین یادآور شد: با راه اندازی کریدور حمل سرد کالا در بندر سالیانکا، تابستان ۱۴۰۳ محصولات مرکبات ایران از طریق دریای خزر وارد آستراخان و بازار روسیه شد.

وی ادامه داد: از طریق این بندر، می توانیم به راحتی مرکبات ایرانی را به روسیه صادر کنیم، محصولاتی که با برخورداری ازکیفیت بالا و قیمت مناسب، طرفدران زیادی در این کشور دارد.

آکوچکیان یادآور شد: بندر سالیانکا در آینده می تواند با کشتیهایی که در اختیار دارد، بارها و محصولات را به صورت مستقیم به کازان و مسکو و یا در مسیر برعکس، به ایران بفرستد.

حمل بار از خزر تا مسکو

سرکنسول ایران در روسیه در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ایرنا درباره حمل بار از دریای خزر و مسیر رودخانه ولگا به مسکو گفت: دسترسی به این مسیر، برای همه کشتیها نیست. کشتیهایی می توانند این دسترسی را داشته باشند که ضمن حرکت با پرچم روسیه، حجم و تناژ مناسب را داشته باشند که بتوانند در روخانه ولگا حرکت کنند.

وی تصریح کرد: خوشبختانه هر دو کشتی بندر سالیانکا هر دو ویژگی را دارند. بندر سالیانکا چون شرکت روس محسوب می شود، می تواند داخل روسیه هم فعالیت داشته باشد.

آکوچکیان گفت: کشتیهای خزری ما می توانند محموله ها را تا آستراخان بیاورند و محصولات را از بندر ایرانی روسی سالیانکا – به عنوان بزرگترین بندر آستراخان- به داخل روسیه برسانند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

برچسب‌ها: