شناسهٔ خبر: 69962321 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

امام جمعه کرمانشاه:

بسیج درختی تنومند با ریشه‌های مستحکم است

امام جمعه کرمانشاه گفت: بسیج سال ۱۳۵۸ توسط امام راحل (ره) بنیان نهاده شد، این شجره طیبه و اساس مبارک که به‌عنوان یک نهال موثر غرس شد، امروز به درخت تنومندی تبدیل شده که دنیا را تحت تأثیر خود قرار داده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، حجت‌الاسلام حبیب‌الله غفوری اظهار کرد: بسیج در سال ۱۳۵۸ توسط امام راحل (ره) بنیان نهاده شد، این شجره طیبه و اساس مبارک که به‌عنوان یک نهال مؤثر غرس شد، امروز به درخت تنومندی تبدیل شده که دنیا را تحت تأثیر خود قرار داده است.

وی افزود: همه آزادگان جهان که برای حمایت از مظلومان در سراسر دنیا سینه سپر کرده‌اند و شعار می‌دهند، تحت تأثیر این تفکر نورانی و به نوعی همه آن‌ها میوه‌های این درخت مبارک هستند.‌

امام جمعه کرمانشاه بسیج را درختی تنومند با ریشه‌های مستحکم و شاخه‌هایی در آسمان توصیف و خاطرنشان کرد: شاخه‌های آسمانی این درخت شهدای بسیج هستند، امام راحل (ره) به تبعیت از سیره پیامبر گرامی اسلام (ص) و ائمه طاهرین (ع) و با الهام از آیات شریفه قرآن بسیج را تأسیس کردند.

حجت‌الاسلام غفوری اضافه کرد: بسیج مجموعه‌ای از افراد با ویژگی‌های خاص اخلاقی، اعتقادی و رفتاری است و همه آن‌هایی را که در سمت درست تاریخ ایستاده‌اند، در برمی‌گیرد.

وی با مروری بر مفاهیم بنیادین بسیج تاکید کرد: بسیج یعنی اخلاص، ایمان، شهامت، شجاعت، دفاع از مظلوم، قیام در مقابل ظالم و مستکبر، تواضع در برابر مؤمن و شدت در برابر کفار؛ بسیج یعنی کسی که در زیر آوار مانده است و به محض نجات با گفتن «حسبنا الله و نعم الوکیل‌» تنها خداوند را می‌بیند؛ بسیج یعنی خستگی‌ناپذیری و تلاش شبانه‌روزی برای رسیدن به مقصد عالی و این مقصد رضایت الهی است.

امام جمعه کرمانشاه با اشاره به مفهوم جامع بسیج، عنوان کرد: بسیج یعنی مدافع دین خدا، مدافع قرآن کریم، مدافع همه ادیان الهی و مدافع همه مظلومان جهان؛ بسیجی در هر موقعیتی که قرار بگیرد تکلیف محوری را نقشه راه خود می‌داند.

حجت‌الاسلام غفوری عنوان کرد: امروز نظام مقدس جمهوری اسلامی در سایه تفکر بسیجی، زمینه‌ساز حرکت‌های بزرگ علمی شده است و با وجود تحریم‌های فلج‌کننده ایران اسلامی در بسیاری از حوزه‌ها در رده‌های نخست علمی جهان قرار دارد، اگر بسیج و روحیه بسیجی نبود دشمن از هیچ اقدامی برای نابودی این آب و خاک دریغ نمی‌کرد.

وی بسیج را جامع همه کمالات انسانی و الهی دانست و تاکید کرد: شهدای بسیجی همچون شهید یوسف الهی که شهید حاج قاسم سلیمانی وصیت کرد در کنار او دفن شود، نمونه بارزی از افرادی بودند که با روحیه بسیجی به قله‌های معرفت و معنویت دست یافتند؛ این شهدا از همین مسیر معنوی توانستند حقایقی را درک کنند که مختص اهل عالم معنا شده است.‌

امام جمعه کرمانشاه تعلیم و تربیت را مهم‌ترین مأموریت بشری دانست و تصریح کرد: تربیت انسان‌ها بالاترین مأموریتی است که خداوند به بشر داده است که این مسئولیت ابتدا بر عهده انبیا و اولیا بوده و سپس به علما، اساتید و معلمان سپرده شده است.

حجت‌الاسلام غفوری ادامه داد: تعلیم‌وتربیت بدون روحیه بسیجی یعنی ایثار، فداکاری، استقامت و صبر به نتیجه نمی‌رسد و انسان باید ابتدا خود را بسازد و هدایت شود تا بتواند دیگران را هدایت کند، کسانی که در دنیاطلبی غرق شده‌اند هرگز به قله‌های معرفت نمی‌رسند.‌

وی با تاکید بر اینکه در تعلیم‌وتربیت باید از خداوند متعال استمداد گرفت، خاطرنشان کرد: برای انتقال مفاهیم به دیگران و تأثیر بر جان‌ها، باید از خدا یاری خواست، دل‌ها و ذهن‌ها در اختیار خداوند است و تنها زمانی آماده پذیرش حقیقت می‌شود که خدای متعال آن‌ها را مهیا کند.

امام جمعه کرمانشاه تعلیم‌وتربیت را قله مسئولیت‌های بشری دانست و اضافه کرد: آنچه بنده از مجموعه آیات شریف قرآن و روایات درک کرده‌ام این است که هیچ جایگاهی باعظمت‌تر از جایگاه معلمی در این عالم وجود ندارد.

حجت‌الاسلام غفوری با مروری بر اهمیت روحیه جهادی و بسیجی، اظهار کرد: قدردانی از این لطف الهی که مسیر نورانی تعلیم‌وتربیت را پیش روی ما گذاشته، این است که با دقت و روحیه‌ای جهادی و بسیجی عمل کنیم، نباید اجازه دهیم حتی یک نفر محروم بماند چراکه خداوند متعال شاهد و ناظر است و کار تعلیم‌وتربیت باید به نحوی انجام شود که خداوند سبحان از ما راضی باشد.

وی با تاکید بر لزوم استمرار تلاش‌ها در عرصه تعلیم‌وتربیت، عنوان کرد: نباید از تلاش دست کشید؛ خستگی، توقف و سستی در این مسیر معنا ندارد و تعلیم‌وتربیت با روحیه جهادی و بسیجی به ثروتی ماندگار و ابدی برای معلم تبدیل می‌شود که رضایت الهی را به‌همراه خواهد داشت.