سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه پاسخ یا واکنش شما درصورت پیشنهاد دولت جدید امریکا برای مذاکره دوجانبه چه خواهد بود، گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران بر پایه اصول سهگانه عزت، حکمت و مصلحت که مقام معظم رهبری برای تعاملات بینالمللی ترسیم فرمودند، هر پیشنهادی که در راستای منافع ایران باشد بررسی میکند، اما نکته این است که اصولاً گفتوگو به احترام و اعتماد نیاز دارد و احترام و اعتماد نیز موضوعی نیست که فقط در کلام متبادر شود، بلکه نیازمند عملیاتیسازی دارد. فاطمه مهاجرانی در نشست خبری روز گذشته خود، در تشریح چرایی ضروری بودن عملیاتیسازی احترام و اعتماد از طرف مقابل، افزود: متأسفانه کشورهای غربی و در رأس آنها امریکا بارها بدعهدی خود را نشان دادند و طبیعتاً مردم این بدعهدی را درک کردند، اما چیزی که به نفع مردم باشد، در چهارچوب مصالح کلی بررسی خواهد شد. وی با بیان اینکه نشست پیش روی مدیران سیاسی وزرای خارجه ایران و سه کشور اروپایی در ژنو نیز براساس سه اصل عزت، حکمت و مصلحت دنبال میشود، هدف از برگزاری این نشست را گفتوگو درباره مسائل دوجانبه و تبادل اطلاعات درباره لبنان و غزه و بازگشت آرامش به منطقه عنوان کرد. سخنگوی دولت درباره احتمال طرح مسائل مرتبط با پرونده هستهای ایران در این نشست نیز گفت: جمهوری اسلامی ایران از هر فرصتی برای حل مسأله تحریمها برمبنای اصول تدبیر شده استفاده خواهد کرد. طبیعتاً یکی از موضوعات ما در هر گفتوگو، حل موضوعاتی است که نتایج و پیامدهای آن به مردم ما باز میگردد، چرا که با وجود تحریمها هم صنایع و هم مردم ما آسیب میبینند.
فاطمه مهاجرانی همچنین رویکرد ایران در قبال آژانس بینالمللی انرژی اتمی را تعامل، با حفظ منافع ملی برشمرد و اظهارکرد: ما با همه از جمله آژانس بینالمللی انرژی اتمی تعامل میکنیم، اما در این مورد راهاندازی سانتریفیوژهای جدید را در دستور کار داریم که طبیعی هم هست.
تلاش برای کم اثرکردن تحریمها
سخنگوی دولت درباره اقدامات ایران برای رفع تحریمها گفت: رویکرد فشار حداکثری در قبال ایران با درایت مقام معظم رهبری، تلاش مسئولان و همراهی مردم شکست خورده است، بنابراین افزایش فشار کشورهای غربی یکبار انجام شده و حتی موضوعاتی نظیر تیره کردن روابط برخی کشورها هم پاسخگو نخواهد بود. وی افزود: دولت درباره تحریمها دو مأموریت مشخص خنثیسازی و کماثرسازی تحریمها قائل است. ما نمیگوییم تحریمها بیاثر هستند، اما میتوانیم تحریمها را کماثر کنیم و این رویکردی است که در دولت دنبال میشود. مهاجرانی درباره رویکرد دیگر یعنی رفع تحریمها اضافه کرد: درباره رفع تحریمها همانطور که مقام معظم رهبری بارها تأکید فرمودند، حتی اگر یک ساعت زودتر هم لازم شد تحریمها برداشته شود، کشور حتماً استقبال میکند، حتماً مسئولان ما اقدام خواهند کرد. وی با بیان اینکه ما از تنازعات استقبال نمیکنیم ولی برای مقابله با آنها آمادگی داریم، ادامه داد: تأکید رئیس جمهور بر عدالت و برای جلوگیری از تضییع حقوق مردم است، از این رو وقتی تحریمها شدت یافته و فشارهای اقتصادی زیاد میشود، بیشترین فشار بر قشر مستضعف مردم وارد میشود.
روزنامه ایران