به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ نشست مشترک ویدیوکنفرانس شهرداری کرمان با شهرداری «نیژنی» کشور روسیه، بهمنظور فراهمآوردن زمینه خواهرخواندگی بین شهر کرمان و شهر «نیژنی»، برگزار شد.
در این نشست، مدیر ارتباطات و امور بینالملل شهرداری کرمان، به شباهتهای این دو شهر در زمینه صنعت، گردشگری و آثار تاریخی اشاره کرد و گفت: امیدورایم ارتباطات خوبی بین این دو شهر برقرار و سپس در سطح شهرداران دو شهر، نشستی برگزار شود.
محمدرضا احمدی افزود: شهر کرمان، بهعنوان مرکز پهناورترین استان ایران شناخته میشود و ۱۰ اثر ثبتشده در میراث جهانی «یونسکو»، ازجمله ارگ بم، باغ شاهزاده ماهان، دهکده صخرهای میمند و ارگ راین در این استان وجود دارد.
وی، با اشاره به اینکه باستانشناسان ایران و جهان، تاریخ تمدن استان کرمان را بهسبب وجود آثار تاریخی برآمده از تمدن هلیلرود در جیرفت، و ارگ تاریخی بم، به ماقبل از میلاد نسبت میدهند، گفت: بعضی از باستانشناسان از کرمان بهعنوان گهواره تمدن، یاد کردهاند.
احمدی، موزه «هوافضا» را در شهر کرمان، ازجمله قابلیتهای مهم این شهر در حوزه علوم هوافضا دانست و افزود: در این موزه یادبودی از فضانوردان کشور روسیه وجود دارد.
رییس کمیسیون گردشگری و میراث فرهنگی شورای اسلامی شهر کرمان نیز، استان کرمان را از اولین سکونتگاههای انسان در طول تاریخ دانست و گفت: این استان در کنار آثار ثبت جهانی، هزار اثر ثبت میراث ملی را در خود جای داده است.
محمدامین شمسی، با بیان اینکه کرمان، بهشت معادنی چون فولاد و مس است، از تولید سالانه یکونیم میلیون تن صیفیجات در این استان خبر داد و گفت: بزرگترین شرکت هواپیمایی ایران به نام «ماهانایر» متعلق به کرمان است که امکان دسترسی آسان بین شهرهای کشورهای مختلف، ارتباطات دوستانه و صادرات را فراهم میکند.
وی همچنین کرمان را بزرگترین تولیدکننده پسته و خرما در جهان اعلام کرد و گفت: در کنار ظرفیتهای ایجادشده در شهر، مزار «سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی» بهعنوان شهید مقاومت نیز در کرمان قرار دارد، که هرساله شاهد حضور علاقهمندان جبهه مقاومت از سراسر جهان بر سر این مزار هستیم.
سرکنسول کشور روسیه در اصفهان نیز، «نیژنی» و «کرمان» را از استانهای بزرگ صنعتی در رشتههای مختلف برشمرد و با بیان اینکه کرمان، بهعنوان یکی از پیشرفتهترین استانهای ایران، در صنعت خودروسازی و گردشگری شناخته شده است، گفت: هرچند این دو شهر از لحاظ صنعت گردشگری در کشورهای خود شاخص هستند، اما از لحاظ شناخت و معرفی ظرفیتهای گردشگری، در این دو شهر ضعیف عمل شده است.
آندری ژیلتسوف، با بیان اینکه میان دانشگاههای این دو شهر ارتباطات خوب و برای همکاری بیشتر، ظرفیتهای بینظیری وجود دارد، بر تداوم ارتباطات مستمر تأکید کرد و افزود: امیدورایم زمینهای فراهم شود تا هر دوطرف بتوانند بدون محدودیت به شهرهای یکدیگر سفر کنند.
وی ادامه داد: بعضی احساسات منفی بین دو کشور ایران و روسیه وجود دارد، اما با برقراری ارتباطات و آشنایی بیشتر میتوان از ظرفیتهای یکدیگر استفاده و با این پدیده منفی مقابله کرد.
در ادامه، رییس کمیسیون هوشمندسازی، شفافیت و بهرهوری شورای اسلامی شهر کرمان، به نکات مشابه این دو شهر اشاره کرد و گفت: «ماکسیم گورکی» نویسنده بزرگ اهل «نیژنی» و «هوشنگ مرادی کرمانی» اهل کرمان، هر دو از نویسندگان بنام در کشور خود هستند.
سیدمحمدصادق تقوی، به زمینههای مشترک فرهنگی و تاریخی در این دو شهر اشاره کرد و گفت: اماکن تاریخی از جمله کاخ «کرملین» در «نیژنی» و «ارگ بم» در کرمان، ازجمله این موارد است.
وی همچنین به وجود حوزههای مهم و مشترک در زمینه تأسیسات پزشکی اشاره کرد و گفت: در حوزه هنر نیز، هر دو شهر حرفی برای گفتن دارند و استان کرمان نیز بهدلیل چهارفصلبودن، ظرفیت خوبی برای عکاسی و فیلمبرداری دارد.
تقوی، با بیان اینکه پنج دانشگاه علوم پزشکی با بیش از ۷۰۰۰ دانشجوی پزشکی و پیراپزشکی در استان کرمان وجود دارد، و در گروه علوم انسانی و علوم پایه نیز، کرمان ازجمله بزرگترین دانشگاههای کشور را با ظرفیت علمی خوب داراست.
وی خاطرنشان کرد: از مزیتهای شهر کرمان که برای شهر «نیژنی» آورده خوبی محسوب میشود، خدمات بهداشتی درمانی و درمانهای زیبایی و هستهای است، که شهروندان شهر «نیژنی» روسیه میتوانند با پرداخت هزینه مناسب و بسیار بهصرفه، از این خدمات استفاده کنند.
46