به گزارش شرق ؛ مجیدجباری: تا کنون مورد حادی که نشان دهنده شیوع گسترده بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در زیستگاه ها و پهنه های آبی که مرکز تجمع پرندگان بومی و مهاجر است،گزارش نشده است، اما مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد که با همکاری سازمان دامپزشکی کشور آماده مقابله با شیوع گسترده این بیماری مشترک میان طیور و انسان هستیم.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه هشدارهای لازم در استان هایی که محل عبور و توقفگاه پاییزی پرندگان مهاجر است، صادر شده است، از رصد و پایش زیستگاههای آبی و مراکز تجمع پرندگان مهاجر و بومی خبرداد.
غلامرضا ابدالی افزود: شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان معمولا در فصل مهاجرت پرندگان شیوع پیدا میکند. در ایران برخی زیستگاه های آبی است مثل حاشیه رودخاه ها،تالابها و دیگر پهنه های آبی کانون تجمع پرندگان مهاجر است. به همین دلیل هرسال در ابتدای فصل مهاجرت پرندگان، این مراکز را رصد و هشدارهای لازم را اعلام میکنیم.»
او ادامه داد:همکاری میان سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان دامپزشکی کشور برای مقابله با شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان وجود دارد. به این صورت که اگر نمونه های مشکوکی از طریق یگان های حفاظت و ادارات کل حفاظت محیط زیست استان ها و افراد محلی مشاهده کنیم بلافاصله با تمهیداتی که اندیشیده شده است، نمونه های مشکوک را به سازمان دامپزشکی ارائه می کنیم و سازمان دامپزشکی هم پس از آزمایشات تخصصی و بررسی های دقیق تشخیص میدهد که آیا مورد مشکوک، آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است یا نه.
ابدالی تصریح کرد: سازمان دامپزشکی مسئولیت مستقیم در واکسیناسیون جمعیت ها و مرغداریها و طیورخانگی و صنعتی دارد و در صورت لزوم نسبت به واکسیناسیون مزرغداری ها و طیور صنعتی و خانگی اقدام میکند.ما نیز در سازمان حفاظت محیط زیست در جریان رصد و پایش مراکز تجمع پرندگان بومی ومهاجر، به محض دیدن مورد مشکوک، اطلاع رسانی می کنیم تا جلوی شیوع گسترده این بیماری در بین پرندگان و طیور و انتقال آن به مردم را بگیریم.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: امسال تا جایی که خبر دارم موارد شیوع گسترده آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در زیستگاه های آبی و کانونهای تجمع پرندگان گزارش نشده است
پهنههای آبی ایران مانند تالابها، دریاچهها و رودخانهها به عنوان زیستگاههای مهم پرندگان مهاجر و بومی در فصل مهاجرت، مستعد شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هستند. تالابهای میانکاله، شادگان، انزلی، و هامون از جمله مناطقی هستند که همواره در معرض خطر این بیماری قرار دارند.
ستاد پیشگیری و کنترل آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نیز در مصوبهای، پروانه شکار در مراکز تجمع پرندگان را به دلیل احتمال مبتلا بودن پرندگان مهاجر به آنفلوآنزای فوق حاد و انتقال این بیماری به شکارچیان و خانواده های آنان لغو کرده است.
منبع: sharghdaily-950283