شناسهٔ خبر: 69955895 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: انتخاب | لینک خبر

بیانیه وزرای خارجه گروه هفت: از ایران می‌خواهیم تا از حمایت خود از اقدامات ستیزه‌جویانه روسیه در جنگ اوکراین دست بکشد / از توافق آتش‌بس در لبنان حمایت می‌کنیم؛ اکنون زمان رسیدن به توافقی دیپلماتیک است

 وزرای امور خارجه گروه هفت طی روزهای دوشنبه و سه‌شنبه و در حالی که جنگ در اوکراین و غرب‌آسیا وارد مراحل تعیین‌کننده شده و فشار خاصی برای پیشبرد تلاش‌های دیپلماتیک پیش از روی کار آمدن دولت جدید «دونالد ترامپ» وجود دارد، در شهر «فیوجی» ایتالیا دیدار کردند.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایسنا: وزرای خارجه گروه هفت ضمن اتهام‌زنی به ایران، از توافق احتمالی آتش‌بس در لبنان حمایت کردند.
 
 وزرای امور خارجه گروه هفت طی روزهای دوشنبه و سه‌شنبه و در حالی که جنگ در اوکراین و غرب‌آسیا وارد مراحل تعیین‌کننده شده و فشار خاصی برای پیشبرد تلاش‌های دیپلماتیک پیش از روی کار آمدن دولت جدید «دونالد ترامپ» وجود دارد، در شهر «فیوجی» ایتالیا دیدار کردند.
 
گروه هفت متشکل از هفت کشور، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، انگلیس و آمریکاست.
 
وزرای خارجه این هفت کشور در پیش‌نویس بیانیه‌ای مشترک، مدعی حمایت چین و دیگر کشورها از «ماشین جنگی روسیه» در مناقشه اوکراین شده و از تصمیم خود برای اتخاذ اقدامات «مناسب» همسو با «ساختار قانونی خود» برای مقابله با این کشورها شدند.
 
در ادامه بیانیه گروه هفت آمده است: «تا آخر سال جاری (میلادی) به اوکراین وام پرداخت خواهد شد. حمایت ما از تمامیت ارضی اوکراین و استقلال این کشور، غیرقابل تغییر است.»
 
وزرای خارجه این گروه ادامه دادند: «تهدیدات غیرمسئولانه روسیه برای استفاده از تسلیحات هسته‌ای را در شدیدترین لحن، محکوم می‌کنیم.»
 
این کشورها در ادامه بیانیه ادعایی خود، اعلام کردند: «از ایران می‌خواهیم تا از حمایت خود از اقدامات ستیزه‌جویانه روسیه در جنگ اوکراین دست بکشد.»
 
در ادامه بیانیه مشترک وزرای خارجه گروه هفت آمده است: «ما از توافق آتش‌بس در لبنان حمایت می‌کنیم. اکنون زمان رسیدن به توافقی دیپلماتیک است. از همه تلاش‌ها در این راستا حمایت می‌کنیم.»
 
وزرای خارجه گروه هفت افزودند: «از نقش حیاتی آنروا و فعالیت موثر این سازمان حمایت کرده و مجددا روی نقش اساسی این سازمان وابسته به سازمان ملل تأکید می‌کنیم.»
 
در ادامه، کشورهای گروه هفت، از رژیم صهیونیستی بابت جلوگیری از ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه انتقاد کرده و اعلام کردند: «از اسرائیل می‌خواهیم تا روند ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه و کمک به غیرنظامیان در این باریکه و کرانه باختری را تسریع کند.»
 
پیشتر، «آنتونیو تایانی» وزیر امور خارجه ایتالیا در اظهاراتی بعد از میزبانی کشورش از اولین نشست کاری از اجلاس ۲ روزه وزیران امور خارجه گروه هفت، خواستار موضع متحد اعضای این گروه در قبال حکم بازداشت صادر شده از سوی دیوان بین‌المللی کیفری برای «بنیامین نتانیاهو» و «یوآو گالانت» نخست‌وزیر و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی شده بود.
 
ایالات متحده که عضو اصلی گروه هفت است واکنش شدیدی به حکم صادر شده از سوی دیوان لاهه نشان داد و «جو بایدن» رئیس‌جمهور در حال کناره‌گیری آمریکا مدعی شد که این حکم بازداشت «منزجرکننده» است.
 
تایانی که دولت ائتلافی تحت امرش خود در ایتالیا دچار ۲ دستگی در واکنش به حکم بازداشت دیوان بین‌المللی کیفری شده گفت او خواهان آن است که گروه هفت با یک صدای واحد حرف بزنند.
 
او اضافه کرد: «ما درباره آن مذاکره کرده‌ایم. بیایید ببینیم آیا می‌توانیم بخشی از بیانیه پایانی اجلاس را صرف آن کنیم. ما در تلاش برای رسیدن به یک توافق هستیم.»
 
دیوان بین‌المللی کیفری روز پنجشنبه گذشته برای نتانیاهو و گالانت از بابت اتهام جنایت جنگی و جنایات ضد بشری در جنگ غزه حکم بازداشت صادر کرد. رژیم صهیونیستی با محکوم کردن این حکم بازداشت آن را «شرم آور و پوچ» خواند.
 
تایانی ادامه داد که از همتایان خود از کشورهای اردن، عربستان، مصر، امارات و قطر برای شرکت در اجلاس وزیران گروه هفت که به میزبانی شهر تفرجگاهی «فیوجی» ایتالیا در ۸۰ کیلومتری جنوب شرق رُم برگزار می‌شود، دعوت کرده است.
 
با این وجود، در پیش نویس بیانیه گروه هفت، به صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت از سوی دیوان لاهه اشاره‌ای نشده است.
لینک کوتاه کپی لینک